Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új irodát kapott a Veszprémi Kistérségi Társulás / – napirenden a jelzőrendszeres szolgálat –

2008. július 25. 10:32
Csütörtökön tartotta soros ülését a Veszprémi Kistérségi Társulás. A Vehír a társulás elnökét, Köbli Miklóst kérdezte.
– A kistérség együttműködik a szociális innovációs társulással. Mik a közös célok, feladatok?

– Különböző programokat, terveket kell elkészíteni, s ez is része annak, hogy a kistérség a jövőben pályázatot kíván benyújtani szociális feladatok ellátásához. Ehhez egy tanulmánynak is el kell készülnie. Mi ebben működünk együtt az innovációs társulással.

– A kistérség együttműködik a szociális innovációs társulással. Mik a közös célok, feladatok?

– Különböző programokat, terveket kell elkészíteni, s ez is része annak, hogy a kistérség a jövőben pályázatot kíván benyújtani szociális feladatok ellátásához. Ehhez egy tanulmánynak is el kell készülnie. Mi ebben működünk együtt az innovációs társulással.

– Eszerint valamennyi településnek ki kell alakítania saját koncepcióját?

– Igen, Veszprémnek már megvan, de a feladat mind a húsz településre vonatkozik. Ha elkészült, akkor következnek a koordináló feladatok: össze kell gyúrni majd egy csomagba.

– Meghirdették a munkaszervezet vezetői állását is. Milyen eredmény született?

– Jóllehet több jelentkező is volt, ám nem mindegyik pályamunka felelt meg a kiírásnak, ezért döntöttünk úgy, hogy erre a cseppet sem könnyen ellátható feladatra újra kiírjuk a pályázatot. Remélem, akkor már sikeresebbek lehetünk.

– Kétféle jelzőrendszeres szolgálat tevékenységét is elemezték. Mi a tapasztalat?

– A jelzőrendszeres szolgálat elsősorban az idős, beteg, vagy éppen egyedül élő embereket szolgálja. Két vállalkozás is foglalkozik ezzel. Az egyik a hagyományos, vonalas telefont, a másik a mobiltechnikát alkalmazza. Mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai. Utóbbinál például Hidegkút, Tótvázsony, Balatonszőlős esetében lefedettségi (térerő) gondjai vannak. A szolgáltató ígéri, hogy ezen javítani fognak. A társulás mindkét szolgáltatóval megköti határozatlan időre a szerződést. Ők az állami és a kiegészítő normatíváért látják el a feladatot, így ez sem a társulásnak, sem a településeknek nem jelent anyagi terhet. 

– A költségvetés módosításáról is szó volt az ülésen. Hogy a kistérség büdzséje?

– Nem állunk rosszul. A költségvetés módosítására többek között bérügyi okokból került sor, de az új irodába költözésünk is, illetve annak bérleti díja is költséget jelent. Továbbra is a Vörösmarty tér 4. szám alatt vagyunk, de a megnövekedett ellátandó feladatok miatt több iroda bérlésére van szükségünk.


Zatkalik András
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.