Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jó helyen vannak nyáron a veszprémi gyerekek / Nyári tábor a Táncsicsban

2008. július 25. 12:48
Augusztus 8-ig öt héten keresztül 5 pedagógus foglalkozik a gyerekekkel a nyári táborban, amit második alkalommal tartanak a veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézetben. A tábor célja, hogy azoknak a szülőknek a gyerekei, akik egész nyáron dolgoznak, jó helyen legyenek, foglalkozzanak velük és ne az utcákon csellengjenek. Reggel fél 7-től délután 4 óráig vannak a gyerekek az intézményben. Délelőtt sportolnak, játszanak, meséket és ismeretterjesztő filmeket néznek, délutánonként pedig szervezett programokon vesznek részt. Voltak az állatkertben, arborétumban, kétszer moziban és azt tervezik, hogy jövő héten a balatoni bobpályát is meglátogatják. Pénteken a táborba a képviselők is ellátogattak, akik saját keretükből támogatják a gyermekek programjait.

Egyre nagyobb az igény a nyári táborra, míg tavaly átlagosan 25-30-an vették igénybe a szolgáltatást, idén a táborozó gyerekek száma turnusonként 40-60-ra nőtt – mondta Vereskuti Béla önkormányzati képviselő, az Oktatási Bizottság tagja. Ez azt jelenti, hogy a teljes 5 hét alatt körülbelül 300 veszprémi gyerek fordul meg itt. Van, aki csak egy-két napig marad, de legalább tíz olyan gyerek van, aki öt héten keresztül táborlakó. Mivel a tábornak komoly anyagi költségei is vannak, három képviselő, bizottsági tag – Mihalovics Péter, Vereskuti Béla és Némedi Lajos – a képviselői keretükből 100-100 ezer forinttal támogatták a programot. Ebből az összegből tudják kifizetni a belépőjegyeket, a fizetős programok esetén. A gyerekek egyébként naponta háromszor étkeznek. Kapnak, tízórait, ebédet és uzsonnát is. A szülőknek mindezért naponta 500 forintot kell fizetniük, ami természetesen csak részhozzájárulás.

Tavaly még csak három pedagógus volt a gyerekekkel a táborban, de mivel egyre többen vannak, idén már 5 tanárt foglalkoztat a tábor. A plusz két pedagógus bérét az önkormányzat állja - mondta Mihalovics Péter. Majd hozzátette, nagyon fontos feladat, hogy kezdjük valamit a gyerekekkel az iskolai szünetben. Sok esetben a szülők szinte az egész nyarat végigdolgozzák, így a gyerekeik a szeptemberi iskolakezdésig egyedül vannak. Nem mindegy, hogy mivel töltik a szabadidejüket. Mi azt szeretnénk, ha a szülők nyugodtak lennének, a gyermekük nem kallódik el, jó helyen van, figyelnek rá. Ráadásul a táborban olyan programokon vehetnek részt, mely segít az egészséges fejlődésükben és játszva tanulnak is.

 

Horváth Miklós felügyelő pedagógustól, aki főállásban a Dózsában tanít megtudtuk, négy csoportra osztják a gyerekeket. A nagyobbak főleg sportolnak, a kisebbeknek pedig kézműves foglalkozásokat tartanak. A floorball nagy sláger – mondta Horváth Miklós – aki épp nem játszik, az a többiek köré gyűl és nézi őket. Bobozni mindenképp elmennek, eddig csak az időjárás nem engedte, de a strandot túl veszélyesnek tartják, ezért nem merik bevállalni.

Füssy Angéla
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.