2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

Megvan az első győzelem!

2011. szeptember 27. 10:00
Remekül sikerült idegenben az 1. Futsal Club Veszprém első mérkőzése, akik a szintén most alakult szombathelyieket impozáns játékkal fektették két vállra.

A hétfő esti összecsapást Kasza Viktor – Csejtei János, Bényi Kálmán, Tar Tamás, Szabadfi Péter összeállításban kezdte meg a csapat. A Németh Gábor és Tóth Gábor által kitalált taktika az első perctől kezdve jelezte a közel száz kilátogató nézőnek, hogy ki a mérkőzés esélyese.


Magabiztos győzelemmel rajtoltak

A 3. percig kellett csak várni az első veszprémi találatra: Bényi Kálmán egy szép támadás és kapura lövés végén a kipattanó labdát a hálóba helyezte. A gól tovább növelte a bakonyiak önbizalmát, akik ezt követően látványos támadásokkal szórakoztatták a gárdát elkísérő húszfős vendég szurkolótábort.

A folyamatos cserékkel sikerült tovább növelni előnyüket. Jakab László, Weisz Zoltán, Pálfi Róbert, Korcsmár István összetételű négyesünk három perc alatt (a 14. és a 17. perc között) négy góllal jelezte, hogy ki a mai mérkőzés ura. A gólokon Jakab László (2), Korcsmár István (2) osztozkodott.

Az első félidő végére a mieink a „kegyelemdöfést” is megadták a szombathelyieknek, amikor Szabadfi Péter egy gyönyörű lefordulás után értékesítette ziccerét. Így 0:6-os állásnál vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrészben az ellenfél igyekezett rendezni védelmét és a mieink is kiengedtek egy kicsit, így kiegyenlített, küzdelmes és sportszerű második félidőt láthattak a nézők.

Összességében a csapatunk megérdemelten szerezte meg első győzelmét és önbizalommal készülhet a Dupont elleni hazai bemutatkozásra. A meccs időpontja: október 3. (hétfő) 18 óra.

Férfi futsal NB II Nyugati csoport, 1. forduló:
Szombathelyi Egyetemi SE1. Futsal Club Veszprém 1:6 (0:6)
Szombathely
: Schmidt – Pomázi, Szántó, Viszket, Varga. Csere: Lugosi (kapus), Tóth G., Hurtik, Balogh Á., Werderits.
Veszprém: Tar – Szabadfi, Csejtei, Bényi, Kasza. Csere: Jónás (kapus), Korcsmár, Véber, Jakab, Pálfi, Weisz.
Gólszerzők: Jakab László (2), Korcsmár István (2), Bényi Kálmán, Szabadfi Péter, illetve Szántó Dávid.

A részletes jegyzőkönyv itt olvasható.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Nagy Tamás a VFC USE új szakmai igazgatója
Nagy Tamás a VFC USE új szakmai igazgatója
A szakember, aki Artner Tamás váratlan távozása következtében érkezett az utánpótlásbázishoz, korábban már irányította az akkor még NB II-ben szereplő veszprémi labdarúgócsapatot.
Nem várt meglepetés: a Veszprém máris búcsúzott a Magyar Kupától
Nem várt meglepetés: a Veszprém máris búcsúzott a Magyar Kupától
Az NB III-as Practical VLS 2-0-ra kikapott a Vas megyei első osztályban szereplő, szombathelyi Király SE gárdájától a labdarúgó Magyar Kupa első fordulójának szombati játéknapján.
A nők vitték haza Angliába a focit
A nők vitték haza Angliába a focit
A hétvégén zárult a női labdarúgó Európa-bajnokság, ami nálunk csak mínuszos hírként, kis színesként került be a sportrovatok legeldugottabb szegleteibe, a házigazda briteknél viszont nézői rekordokat döntött, országos eufóriát okozott és lendületet adott néhány fontos társadalmi változásnak.
A Füred után a Kaposvárt is 2-0-ra verte a Veszprém
A Füred után a Kaposvárt is 2-0-ra verte a Veszprém
Idénybeli második bajnokiján második győzelmét aratta a Veszprém labdarúgócsapata, amely 2-0-ra nyert Ajkán a 2020-ban még NB I-es Kaposvár ellen az NB II nyugati csoportjának hétközi fordulójában.
A Veszprém nyerte a megyei rangadót
A Veszprém nyerte a megyei rangadót
A Practical VLS 2-0-ra nyert a Balatonfüredi FC otthonában a labdarúgó NB III szombati idénynyitó mérkőzésén.