Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ötszettes szezonnyitány

2011. október 2. 12:25 // Forrás: veszpremvolley.hu
A Man at Work Veszprémi RC 3:2-es győzelemmel nyitott a vendég kunhegyesiek ellen a férfi röplabda NB II szombati találkozóján.

Álmosan, szezon eleji formában kezdte másodosztályú szereplését a hazai csapat. A másik oldalon a fiatal, lelkesen kezdő és küzdő Kunhegyes magához is vette a vezetést. Aztán a Veszprém valamelyest magára talált, de mivel igazán meggyőző játékot egyik oldalon sem láthattunk, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hazaiak még mindig többet hibáztak a kelleténél, főként a támadások nem voltak elég hatékonyak, így nem sikerült jelentős előnyre szert tenni. A továbbra is lelkes és mezőnyben ügyes ellenfél kihasználta hazai megingást, és többször is elment pár ponttal. Húszhoz közel aztán rákapcsolt a Veszprém, majd a végjátékban Kráml Szilveszter vezetésével előnyt szerzett, amit aztán nem engedett el és nyerte a játszmát. (25:21; 1:0)


archív fotó

A második játékrészben pontosabb, összeszedettebb játékkal kezdett a hazai csapat, a játszma elején már három pontos előnyt szereztek a fiúk. A libero Szűcs Péter pontos, hibátlan nyitásfogadással és mezőnymunkával segítette csapatát, míg Kráml Szilveszter már hátsó sorból is kitűnően támadott. Horváth Szabolcs helyére Dordzsceren Csingisz, majd Seck Gyögy helyére Saitz Balázs érkezett. A fiatalok meghálálták a bizalmat, mindketten jól oldották meg feladatukat. Tóth Tibor nyitásban és a hálónál is hozta megszokott kiegyensúlyozott játékát, amihez a fiatal gárda is hozzátette a magáét. A Kunhegyes továbbra is lelkesen küzdött, de a játszma nem forgott veszélyben. (25:19; 2:0)

Az előző szettet befejező csapat maradt a pályán, Tóth Tibor és Kráml Szilveszter jól támadott, centerben Myszöglád Dániel oldotta meg jól feladatát. A Veszprém hamar előnyt szerzett, jól működött a gépezet. Tíz pontos előnynél Tóth Tibi helyett Szalai Balázs, Kráml Sziszi helyett Széll Dániel érkezett, feladó poszton Dolgos Attit váltotta Garamvölgyi Olivér. Ezzel teljes kezdő csapatát lecserélte Seck György, csak az addig is kitűnően mezőnyöző libero, Szűcs Péter volt ugyanaz. Jelentős hátránya ellenére sem adta fel az ellenfél és a fiatal Veszprémmel szemben magához ragadta a kezdeményezést. Ledolgozta hátrányát, sőt három pont előnyt szerzett az alföldi együttes. Visszajött Dolgos Atti és Tóth Tibi. Szűcs Péter továbbra is remekelt, de az ütők nem tudtak minden feladásból pontot csinálni. Tóth Tibi ütéseivel, pontos mezőnymunkával csökkent a hátrány és Myszöglád Dani ütésével egalizált. (21:21) Az ellenfél megint elment egy ponttal, de Myszöglád Dani blokkjával újra egalizált a csapat. Két gyors hazai hibát követően elment az ellenfél, amit már nem tudott visszahozni a Veszprém. (23:25; 2:1)

Az eredeti kezdő csapat jött vissza a pályára egy kivétellel, centerben Saitz Balázs maradt. Kráml Szilveszter hátsó soros támadásából szerzett pontot, majd első sorból is eredményes volt. A Kunhegyes továbbra sem adta meg magát, a fiatal csapat igen lelkesen és nagy kedvvel játszott. Tartotta előnyét a Veszprém, de kettő pontnál többel nem tudott ellépni ellenfelétől. Aztán egy megingás a hazaiak játékában, a pillanatnyi pontatlanságot kihasználva egalizált a Kunhegyes. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindkét oldal hozta nyitásfogadásait. Két ütéshibának és két pontatlan nyitásfogadásnak köszönhetően előnyhöz juttatta ellenfelét a Veszprém, időt is kért! A lelkesen küzdő alföldiek tartották előnyüket, míg a hazaiak hibát hibára halmoztak. A végére teljesen összeesett a Veszprém játéka, ami elég volt a játszma elvesztéséhez. (19:25; 2:2)

Az ötödik játszmában aztán összeszedte magát a hazai csapat, Kráml Sziszi és Tóth Tibi ütésével, majd Myszöglád Dani sáncával három pontos előnyt szerzett. Seck Gyuri és Kráml Szisiz ászának köszönhetően 8:3-nál fordultak a csapatok. Most a Kunhegyes hibázott többet, a hazaiak viszont pontosan támadtak. Hat ponttal vezetett a Veszprém, ekkor Myszöglád Dani percei következtek. A fiatal center előbb beütött kettőt, majd sáncolta is ellenfelét. Az elfáradó Kunhegyesnek aztán már nem volt ereje, így viszonylag simán nyerte a Veszprém a szettet és hozta a mérkőzést. (15:7; 3:2)

Jók: Tóth Tibor, Dolgos Attila és Szűcs Péter is hozta magabiztos, kiegyensúlyozott játékát, Kráml Szilveszter ponterős volt, de hibázott is. A csereként beállt Saitz Balázs és Dordzsceren Csingisz is jól oldotta meg feladatát, utóbbi nyitásfogadásból és ütésből is kivette részét. A meccs legjobbja ezúttal a center Myszöglád Dániel lett, aki mindig jókor hozott extrát, amivel jelentősen hozzájárult csapata győzelméhez.

Seck György, játékos-edző: – Örülök a győzelemnek, de lehetett volna simább is. Sokat kell még dolgoznunk, hogy elérjük a célunkat.

Férfi röplabda NB II, 1. forduló:
Man at Work Veszprémi RC–Kunhegyesi ESE 3:2 (21,19,-23,-19,7)
Veszprém, 50 néző; Vezette: Gyulai, Hanuska
Man at Work VRC: Dolgos A., Seck Gy, Horváth Sz., Kráml Sz., Myszöglád D., Tóth T.
csere: Szűcs P. (libero), Szalai B., Saitz B, Dordzsceren Cs., Garamvölgyi O., Széll D.
játékos-edző: Seck György.

Forrás: veszpremvolley.hu

Korábban írtuk:
„Átszállójegyet” váltanának az NB II-ben
interjú Jánosik Gergely elnökkel

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.