Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sétakocsikázott a bálkirálynő

2008. július 28. 14:22
A királynő, az első udvarhölgy Stumpf Kata 18 éves budapesti egyetemista, a második udvarhölgy, a dunaújvárosi 18 éves egyetemista, Farkas Cecília és a város polgármestere, dr. Bóka István vasárnap délelőtt, az Anna-bált követően ötös fogattal, hintón járták körbe Balatonfüredet. A szépségeket több százan kísérték a Tagore-sétányra a Kisfaludy színpadhoz.

Csizmadia Aliz, a mindössze 18 éves balatonfüredi lányt meghatotta, hogy a bálozók, valamint a tévénézők őt tartották a legszebbnek az idei, vagyis 183. Anna-bálon. Aliz a veszprémi Lovassy László Gimnázium angol tagozatán tanul. Jövőre végez és a jog tudója szeretne lenni. Édesapjával volt a bálban, és hajnali fél négyig táncolt. Egyetlen szomorúsága, hogy az édesanyja, akit már elveszített, nem lehetett vele. Az újdonsült királynő már azt is tudja, hogy a megnyert egyiptomi útra édesapjával, és öccsével, a 13 éves Csizmadia Zsolttal utazik, akit ők fizetnek be az útra, hogy együtt nyaralhasson a család. Édesapja is büszke királynő lányára, aki nem csak csinos, hanem végtelenül szorgalmas és okos is – mondta.

 

A szépséges Stumpf Kata, az Orbán-kormány kancelláriaminiszterének lánya nem sokkal maradt alul, ő lett Aliz első udvarhölgye. A 18 éves szőke lánynak komoly a dilemmája. Úgy tűnik választania kell a sport és az egyetem között. Katát ugyanis már felvették az ELTE jogi karára, miközben szorgalmasan készül a jövő évi római szinkronúszó világbajnokságra. Szövetségi kapitánya állította választás elé: vagy az egyetem vagy a VB. A Stumpf lány viszont egyikről sem szeretne lemondani, bízik abban hogy megbirkózik a kétszeres feladattal.
 Bóka István a bál után elmondta, egyet ért azokkal, akik szerint az utóbbi évek egyik legsikeresebb bálja volt az idei, köszönhetően a jó időnek is, mert így az Anna Grand Hotel díszkertjében tarthatták a programok jórészét. A régi füredi hagyományra, a bálozókra és a szépséges lányokra tömegek voltak kíváncsiak, sorfalat álltak az Anna Grand Hotel előtt, hogy ők is részesei lehessenek a patinás eseménynek.  Sokan azért maradtak a „kerítésen” kívül, mert nem igényeltek időben jegyet, a polgármestere elmondta, hogy több száz igénylőnek már nem tudtak belépőt biztosítani.

Füssy Angéla
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.