Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Alsóörs vonzásában

2008. július 29. 13:11
Idegenforgalmi beruházásaink elsősorban a vonzó, vendégváró környezet, és a magas színvonalú szolgáltatások kialakítására irányultak. Idén több új sportolási és kikapcsolódási lehetőség várja az ide látogatókat - tudtuk meg Hebling Zsolt polgármestertől.
Az idegenforgalom növekedését célzó beruházásaink egyike volt a községi strand felújítása, melynek működtetése közvetlen pénzkereseti lehetőség is számunkra - folytatta a polgármester - A partra érkezők ingyen parkolhatnak, és a kerékpárosoknak biciklitároló áll rendelkezésére. A mederben strandhomokozást végeztünk, ez elsősorban a gyermekek számára jelent nagyobb biztonságot. Kialakítottunk egy strandkézilabda-pályát, egy időszakos vizilabdapályát, melyek nemzetközi mérközések fogadására is alkalmasak, emellett továbbra is van helye a labdarúgásnak és a kosárlabdának. Kialakítottunk szekrényes blokkokat az öltözők mellett, melyekben biztonságban tudhatja értékeit a látogató. A strand területén 50 csikktartót helyeztünk el, csökkentve ezzel is a szemetelés lehetőségét. Új szolgáltatásaink egyike az óriásúszógumi-, matrac- és napozóágy-kölcsönző. Vízimentőinknek rendelkezésére áll egy az új mentőkatamaránok közül. Ennek egyik oldala nyitott, melyen könnyen behúzható a sérült.


Alsóörs állandó lakossága körülbelül 1500 fő, ez nyáron 10.000-re növekszik - válaszol kérdésünkre Hebling Zsolt - A lakóházak háromnegyede üdülő és nyaraló, emellett több szálló, panzió áll rendelkezésre, melyek közül több arculatot váltott az utóbbi időben, magasabb szintre emelve a szolgáltatásait. Településünk tagja a Riviéra Turisztikai Egyesületnek, melyben Felsőörssel, Lovassal, Palóznakkal és Csopakkal közösen dolgozunk a térség vonzerejének növelésén. Természetesen Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi között más arculatban érdemes gondolkodnunk, azok keresnek fel inkább bennünket, akik nagyobb nyugalomra, csendesebb környezetre vágynak. A turisták 70-80% belföldi, információs irodáink természetesen a külföldieket is várják térképpel, szállásfoglalással, programajánlókkal. Szívesen vesszük, ha a látogatók elmondják véleményüket, kivizsgálunk minden panaszt, hisz nekünk is érdekünk a megfelelő színvonal biztosítása.

A programok területén természetesen nehéz megfelelnünk a sokféle elvárásnak -magyarázza - Egyrészt azoknak, akik nagyobb neveket várnak, másrészt a gyermekes családoknak, a művészetre vágyóknak. Kiállításokat, utcabált és változatos gyerekprogramokat szervezünk, hogy lehetőség szerint mindenki megtalálja a számára érdekes időtöltést.


vehir.hu
további cikkek
Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.