Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyílt levél / Tisztelt Szalay úr!

2008. július 29. 15:29
A VEHIR internetes hírportálon Géczi János Wasakarat című blogjához 2008. 07. 18-án feltett hozzászólásában a következő kitételt használta: „…a VEHIR törzsgárdájának számító szélsőjobb gondolkodású olvasók…” Ez a terminológia alkalmas arra, hogy - egyrészt a VEHIR-t szélsőjobboldalinak minősítse, hiszen minden kommunikációs csatornát jellemez egyúttal az a közösség is, amelyik elsődlegesen érdeklődik utána, s ezt a kört minősíti megjegyzésével, - másrészt a VEHIR hírportált olvasó figyelmét arra hívja fel, hogy ennek az olvasóközönsége meghatározóan szélsőjobboldali gondolkodású.

Ez nyilvánvalóan riasztóan hathat azokra, akik politikai elkötelezettség nélkül próbálnak mind szélesebb körben információkhoz jutni, az internet több csatornájáról tájékozódni.

Maga a szerkesztőség is elhatárolódik minden szélsőséges megnyilvánulástól, s elsődlegesen arra törekszik, hogy hiteles legyen.

Ezt a hitelességre való törekvést rontja ez a látszólag odavetett félmondat, illetve alkalmas arra, hogy a szélsőségektől elhatárolódni szándékozó olvasót – aki hisz Önnek – távol tartsa.

Ez utóbbi szempontnak azért van különös jelentősége, mert több helyütt hangsúlyozta hozzászólásában, hogy azt, mint közszereplő teszi, így szavának ez külön nyomatékot ad.

A fentiek okán arra kérjük, hogy kövesse meg szerkesztőségünket és olvasótáborunkat, és egy ehelyütt feltett hozzászólásával oldja fel ezt a feszültséget, amit teremtett.

Ezzel

- egyrészt kifejezi, hogy motiváltsága nem olyan irányultságú volt, hogy bárkit is bántson vagy megbélyegezzen,

- másrészt feleslegessé teszi, hogy jogvitába bonyolódjunk Önnel.

Azt nyilván Ön is belátja, hogy szerkesztőségünk nem hagyhatja jogkövetkezmény nélkül ezt a mondatát, mert ha ez így marad, elvarratlanul a levegőben lógva, alkalmas a fenti következtetés levonására, s ezt Ön pár sor leütésével annulálhatja.

 

 Veszprém, 2008. július 29.

                                                         Tisztelettel:

                                                                                  Füssy Angéla

                                                                                   főszerkesztő

Füssy Angéla
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.