Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Kék hírek Zala megyéből

2008. július 29. 16:08 // Forrás: Csizmazia Péter sajtóreferens
Eredményesek voltak a hétvégén a zalai rendőrök. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Csizmadia Péter informálta a Vehír szerkesztőségét az eseményekről.
Hétfőn délelőtt Nagykanizsán egy Hevesi Sándor utcai építési területről kértek rendőri segítséget, ahol tetten értek három személyt, akik üres raklapokat akartak eltulajdonítani. A kiérkező rendőrök az addig feltartott 29 és 32 éves nagykanizsai férfit elfogták, ellenük a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. Az ellopni kívánt mintegy 60.000 forint értéket képviselő raklapokat tőlük lefoglalták. Harmadik társuk felkutatására tovább folyik a nyomozás.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányságon garázdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak egy helybéli férfi ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint az illető hétfőn este Nagykanizsa északi városrészében a házuk közös udvarán veszekedés közben bántalmazta feleségét, akinek ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülése keletkezett.

A zalaszentgróti rendőrjárőr hétfőn este Zalabéren igazoltatott egy kerékpározó zalaegerszegi férfit. Az ellenőrzés során felmerült az ittasság gyanúja, amit a légalkohol-vizsgálat pozitív eredménye is alátámasztott. Emellett az intézkedés során a rendőr azt is megállapította, hogy a bicikli sem az övé, hanem azt, mint később elmondta, a helyi csárda elől vitte el. A kerékpárt lefoglalták és visszaadták tulajdonosának. A Zalaszentgróti Rendőrőrsön tulajdon elleni szabálysértés, valamint ittas járművezetés gyanúja miatt szabálysértési feljelentést tettek a férfi ellen.

Ittas segédmotorost szűrt ki a közlekedésből hétfőn este a Lenti Rendőrkapitányság lovászi körzeti megbízottja. A rendőr Lovászi határában, a koromgyári elágazóban állította meg ellenőrzésre a segédmotor-kerékpárral Tormafölde felől Lovászi irányába közlekedő 38 éves férfit. Az intézkedés során az alkoholszonda szeszes ital fogyasztását mutatta, ezért jogosítványát a helyszínen bevonta. A férfi ellen a mért légalkoholszint alapján a Lenti Rendőrkapitányságon ittas járművezetés vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A Letenyei Határrendészeti Kirendeltség munkatársai hétfőn reggel, illetve este is egy-egy horvát állampolgárságú, a határátkelőn belépésre jelentkező férfit irányítottak vissza Horvátországba. A Schengeni Információs Rendszer ugyanis a 31 és a 25 éves férfi esetében is beutazási és tartózkodási tilalmat jelzett, amit a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatósága rendelt el.

A keszthelyi rendőrjárőr hétfőn reggel elfogott egy körözés alatt álló középkorú férfit, annak cserszegtomaji lakhelyén. A férfi ellen a Zala Megyei Bíróság Büntetés-végrehajtási Csoportja adott ki elfogatóparancsot szabadságvesztésének letöltése végett.

Zatkalik András
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.