Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Vádemelési javaslattal fejezték be a nagyrécsei emberölés nyomozását

2008. július 29. 16:18 // Forrás: Csizmazia Péter sajtóreferens
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon július 25-én befejezték a 2007-ben Nagyrécsén történt, öngyilkosságnak álcázott emberölés nyomozását. A rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya egy 27 éves nagykanizsai férfi vonatkozásában különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja, míg egy 28 éves nagykanizsai férfi vonatkozásában bűnpártolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal adta át az ügy (mintegy 2700 oldalas) iratait a Zala Megyei Főügyészségnek.
Egy éve, 2007. július 27-én délután 15 órakor a Debrecen-Budapest-Nagykanizsa útvonalon közlekedő gyorsvonat a nagyrécsei vasútállomás előtti kanyarból kiérve a vészfékezés ellenére elgázolt egy síneken fekvő 18 éves nyírvasvári nőt. A helyszínre érkező rendőrök a közelben vonszolásra utaló nyomokat, illetve a sínektől nyolc-tíz méterre lévő ligetes részen vérnyomokat találtak, így hamar felmerült a gyanú, hogy az öngyilkosság látszata csak álca. A helyszíni szemle adatai alapján a tettes előzőleg agyonverte alkalmi nőismerősét, ezért a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomozást indítottak.

A tanúmeghallgatások során a vonaton utazók elmondták, hogy az elkövető egy világoskék Fiat Punto-val menekült el a helyszínről a 7-es főúton. Ezen a szálon dolgozva 2007. július végén a zalai nyomozók eljutottak egy nagykanizsai lakótelepi parkolóba is, ahol szemügyre vettek egy ilyen típusú gépkocsit. Az autó tulajdonosa (a 27 éves férfi) erről tudomást szerezve összecsomagolt és elment otthonról. Először az autót Lentibe vitte és a belvárosban leparkolva hagyta, ahol a rendőrök ezt követően megtalálták és lefoglalták. Ezután Dél-Tirolba, Bolzanóba vezetett az útja, ahol korábban felszolgálóként már dolgozott. Az adatok szerint odakint a bűnpártolással gyanúsított 28 éves férfi szerzett neki lakást, autót, mobiltelefont, hogy a neve ne bukkanjon fel a hatóságok előtt.

A kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján az Interpol koordinálásában, a magyar és az olasz rendőri szervek együttműködésének eredményeképpen 2007. augusztus 17-én Olaszországban, Bolzanoban a körözött személyt elfogták, majd 2007. szeptember 19-én az Interpol közreműködésével lefolytatott kiadatási eljárás keretében Budapestre szállították, ahol a Zala MRFK munkatársai őrizetbe vették. Ezután előzetes letartóztatásba került, amely jelenleg is tart. A másik férfi szabadlábon védekezik.

Zatkalik András
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.