Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kenesei döntött

2011. október 25. 22:17 // Forrás: hajraveszprem.hu
Az első osztályú Szombathelyi Haladás nehezen, két góllal győzte le a Veszprém FC-t a Magyar Kupában.

A hajrában Kenesei Krisztián döntötte el a találkozó sorsát a több helyzetet kidolgozó vendégek javára, de a hazai oldalon Alex óriási ziccert hibázott, Finta pedig vitatható lesgólt szerzett. Sipos gólja már csak hab volt a tortán.


Fotó: foto24.hu

A hazaiaknál Varga Tamást Kádár, Garait Nikolin helyettesítette a kezdőcsapatban. A bajnokságban eddig öt gólt szerző Novothny ezúttal a kispadon foglalt helyet. Az NB1 10. helyén álló szombathelyiek a sérülteket leszámítva a legjobb összeállításban léptek pályára, többek között az egykori veszprémi játékos, Iszlai Bencével a soraiban. A korai kezdés, a hideg idő és a szemerkélő eső miatt a kezdő sípszót kb. 50 néző figyelhette, mely a második félidőre mintegy 150 főre duzzadt.

Az első helyzetre az 5. percig kellett várni, ekkor Oross készített le egy labdát Iszlainak, aki 20 méterről, kapásból lőtt centikkel a bal kapufa mellé. A 21. percben egy balról belőtt labdát Burcsik tálalta Alex elé, aki nagy helyzetben, akrobatikus mozdulattal lőtt kapu fölé. A csúszós, mély talajú pályával is meg kellett küzdenie a játékosoknak, folyamatos játék nem nagyon tudott kialakulni egyik oldalon sem. A VFC-nél a két brazil, Thiago és Alex mutatott be remek megoldásokat, szép cseleket.

A 26. percben Sipos szabadrúgása után hatalmas kavarodás alakult ki Kádár kapuja előtt, a vendégek kétszer is próbálkozhattak, de a hazai védők végül fel tudtak szabadítani. Öt perccel az első félidő vége előtt egy levágódó labdára Molnár Zoltán érkezett, 30 méterről ballal kapásból lőtt, de a labda elkerülte Gőcze kapuját. Az ellentámadásnál Oross ugratta ki remek ütemben Vujovicsot, aki nagy helyzetben a hosszú sarok mellé helyezett. Az utolsó percekben a Haladás veszélyeztetett, de Kádár, vagy a védők menteni tudtak a vendég csatárok elől.

A szünetben mindkét mester egy-egy helyen változtatott a kezdőcsapaton. A veszprémieknél Gomez helyett honfitársa, Schleer érkezett, míg a szombathelyieknél Kenesei váltotta Orosst.

Az 50. percben egy hazaadott labdára Bosnjak startolt rá, a vendégek kapusa nem értette meg magát a védővel, de szerencsére a rossz felszabadítás a kapu mögé hullott. Az 54. percben Alex passzolt Leitoldhoz, aki a 16-os sarkáról bal külsővel lőtt kapura, de Gőcze magabiztosan védett. A 62. percben Kovács cselezgetett a hazai tizenhatosnál, két védőt lerázva lőhetett, de próbálkozása szögletre pattant. Egy minutummal később Kenesei 25 méteres szabadrúgása centikkel suhant el a jobb kapufa mellett.

A 67. percben ismét Kenesei próbálkozott egy szabadrúgással a 16-os bal sarkáról, de Kádár hárította a rutinos támadó tekerését. A 69. percben Kovács passzát Vujovics lőtte kapura ziccerben, de Kádár hatalmas bravúrral szögletre ütötte a játékszert. A 71. percben Kenesei baloldali szöglete után Kádár öklözte ki a labdát, az érkező Skriba 16 méterről, kapásból a jobb oldali kapufát találta telibe.

Negyedórával a lefújás előtt megszerezte a vezetést a Haladás. Skriba beadására Kádár rosszul mozdult ki, Vujovics fejesét még Bosnjak kifejelte, de éppen Kenesei elé, aki hatalmas erővel a léc alá bombázott (0-1). Az utolsó percben eldőlt a továbbjutás kérdése. Skriba remek ütemben ugratta ki Kovácsot, Kádár ezt még bravúrosan hárította, ám a kipattanót Kovács bepasszolta Siposnak, aki 11 méterről az üres kapuba lőtt (0-2).

Labdarúgó Magyar Kupa, 4. forduló:
Veszprém FCSzombathelyi Haladás 0:2 (0:0)
Veszprém: Kádár - Nikolin, Hevesi-Tóth, Lang, Bosnjak - Gomez (Schleer a 46.), Molnár, Leitold (Finta a 61.), Burcsik (Novothny a 61.) - Thiago, Alex.
Vezetőedző: Vágó Attila
Szombathely: Gőcze - Búrány, Nagy, Iszlai (Skriba a 61.), Kovács - Halmosi, Tóth, Sipos, Oross (Kenesei a 46.) - Schimmer, Vujovics (Simon a 88.).
Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerzők: Kenesei a 76. és Sipos a 90. percben.
Sárga lapok: Hevesi-Tóth, Gomez, Finta.

Mérkőzéstükör
Vágó Attila: – Kenesei beállítása után a játék képe megváltozott, kijött az osztálykülönbség a két csapat között.

Forrás: Rónai Tamás –  hajráveszprém.hu

vehir.hu
további cikkek
Tóparti rangadóval folytatódik a vármegyei küzdelem vármegyei foci Tóparti rangadóval folytatódik a vármegyei küzdelem A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal előttünk álló fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg a listavezető, címvédő Úrkútra könnyed ütközet vár a sereghajtó Várpalota ellen. ma 14:09 EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket labdarúgás EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden nyilvánosságra hozta a nyári, németországi kontinensviadalon mérkőzéseket vezető bírók névsorát, amelyben a romániai magyar Kovács István is megtalálható. tegnap 8:45 Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón vármegyei foci Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott a listavezető Úrkút az üldöző Fűzfővel – képriport a rangadóról, összefoglaló a forduló eredményeiről. 2024. április 22. 12:21 Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém Practical VSC Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém A Practical VSC 2-0-ra nyert a Dorog vendégeként a labdarúgó NB III vasárnapi mérkőzésén. A címvédésért küzdő veszprémiek számára jól jött a siker, hiszen az elmúlt három fordulóban – a szurkolók nagy bánatára – elmaradt a győzelmük. 2024. április 21. 19:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.