2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

Kenesei döntött

2011. október 25. 22:17
hajraveszprem.hu
Az első osztályú Szombathelyi Haladás nehezen, két góllal győzte le a Veszprém FC-t a Magyar Kupában.

A hajrában Kenesei Krisztián döntötte el a találkozó sorsát a több helyzetet kidolgozó vendégek javára, de a hazai oldalon Alex óriási ziccert hibázott, Finta pedig vitatható lesgólt szerzett. Sipos gólja már csak hab volt a tortán.


Fotó: foto24.hu

A hazaiaknál Varga Tamást Kádár, Garait Nikolin helyettesítette a kezdőcsapatban. A bajnokságban eddig öt gólt szerző Novothny ezúttal a kispadon foglalt helyet. Az NB1 10. helyén álló szombathelyiek a sérülteket leszámítva a legjobb összeállításban léptek pályára, többek között az egykori veszprémi játékos, Iszlai Bencével a soraiban. A korai kezdés, a hideg idő és a szemerkélő eső miatt a kezdő sípszót kb. 50 néző figyelhette, mely a második félidőre mintegy 150 főre duzzadt.

Az első helyzetre az 5. percig kellett várni, ekkor Oross készített le egy labdát Iszlainak, aki 20 méterről, kapásból lőtt centikkel a bal kapufa mellé. A 21. percben egy balról belőtt labdát Burcsik tálalta Alex elé, aki nagy helyzetben, akrobatikus mozdulattal lőtt kapu fölé. A csúszós, mély talajú pályával is meg kellett küzdenie a játékosoknak, folyamatos játék nem nagyon tudott kialakulni egyik oldalon sem. A VFC-nél a két brazil, Thiago és Alex mutatott be remek megoldásokat, szép cseleket.

A 26. percben Sipos szabadrúgása után hatalmas kavarodás alakult ki Kádár kapuja előtt, a vendégek kétszer is próbálkozhattak, de a hazai védők végül fel tudtak szabadítani. Öt perccel az első félidő vége előtt egy levágódó labdára Molnár Zoltán érkezett, 30 méterről ballal kapásból lőtt, de a labda elkerülte Gőcze kapuját. Az ellentámadásnál Oross ugratta ki remek ütemben Vujovicsot, aki nagy helyzetben a hosszú sarok mellé helyezett. Az utolsó percekben a Haladás veszélyeztetett, de Kádár, vagy a védők menteni tudtak a vendég csatárok elől.

A szünetben mindkét mester egy-egy helyen változtatott a kezdőcsapaton. A veszprémieknél Gomez helyett honfitársa, Schleer érkezett, míg a szombathelyieknél Kenesei váltotta Orosst.

Az 50. percben egy hazaadott labdára Bosnjak startolt rá, a vendégek kapusa nem értette meg magát a védővel, de szerencsére a rossz felszabadítás a kapu mögé hullott. Az 54. percben Alex passzolt Leitoldhoz, aki a 16-os sarkáról bal külsővel lőtt kapura, de Gőcze magabiztosan védett. A 62. percben Kovács cselezgetett a hazai tizenhatosnál, két védőt lerázva lőhetett, de próbálkozása szögletre pattant. Egy minutummal később Kenesei 25 méteres szabadrúgása centikkel suhant el a jobb kapufa mellett.

A 67. percben ismét Kenesei próbálkozott egy szabadrúgással a 16-os bal sarkáról, de Kádár hárította a rutinos támadó tekerését. A 69. percben Kovács passzát Vujovics lőtte kapura ziccerben, de Kádár hatalmas bravúrral szögletre ütötte a játékszert. A 71. percben Kenesei baloldali szöglete után Kádár öklözte ki a labdát, az érkező Skriba 16 méterről, kapásból a jobb oldali kapufát találta telibe.

Negyedórával a lefújás előtt megszerezte a vezetést a Haladás. Skriba beadására Kádár rosszul mozdult ki, Vujovics fejesét még Bosnjak kifejelte, de éppen Kenesei elé, aki hatalmas erővel a léc alá bombázott (0-1). Az utolsó percben eldőlt a továbbjutás kérdése. Skriba remek ütemben ugratta ki Kovácsot, Kádár ezt még bravúrosan hárította, ám a kipattanót Kovács bepasszolta Siposnak, aki 11 méterről az üres kapuba lőtt (0-2).

Labdarúgó Magyar Kupa, 4. forduló:
Veszprém FCSzombathelyi Haladás 0:2 (0:0)
Veszprém: Kádár - Nikolin, Hevesi-Tóth, Lang, Bosnjak - Gomez (Schleer a 46.), Molnár, Leitold (Finta a 61.), Burcsik (Novothny a 61.) - Thiago, Alex.
Vezetőedző: Vágó Attila
Szombathely: Gőcze - Búrány, Nagy, Iszlai (Skriba a 61.), Kovács - Halmosi, Tóth, Sipos, Oross (Kenesei a 46.) - Schimmer, Vujovics (Simon a 88.).
Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerzők: Kenesei a 76. és Sipos a 90. percben.
Sárga lapok: Hevesi-Tóth, Gomez, Finta.

Mérkőzéstükör
Vágó Attila: – Kenesei beállítása után a játék képe megváltozott, kijött az osztálykülönbség a két csapat között.

Forrás: Rónai Tamás –  hajráveszprém.hu

vehir.hu

További cikkek

Nagy Tamás a VFC USE új szakmai igazgatója
Nagy Tamás a VFC USE új szakmai igazgatója
A szakember, aki Artner Tamás váratlan távozása következtében érkezett az utánpótlásbázishoz, korábban már irányította az akkor még NB II-ben szereplő veszprémi labdarúgócsapatot.
Nem várt meglepetés: a Veszprém máris búcsúzott a Magyar Kupától
Nem várt meglepetés: a Veszprém máris búcsúzott a Magyar Kupától
Az NB III-as Practical VLS 2-0-ra kikapott a Vas megyei első osztályban szereplő, szombathelyi Király SE gárdájától a labdarúgó Magyar Kupa első fordulójának szombati játéknapján.
A nők vitték haza Angliába a focit
A nők vitték haza Angliába a focit
A hétvégén zárult a női labdarúgó Európa-bajnokság, ami nálunk csak mínuszos hírként, kis színesként került be a sportrovatok legeldugottabb szegleteibe, a házigazda briteknél viszont nézői rekordokat döntött, országos eufóriát okozott és lendületet adott néhány fontos társadalmi változásnak.
A Füred után a Kaposvárt is 2-0-ra verte a Veszprém
A Füred után a Kaposvárt is 2-0-ra verte a Veszprém
Idénybeli második bajnokiján második győzelmét aratta a Veszprém labdarúgócsapata, amely 2-0-ra nyert Ajkán a 2020-ban még NB I-es Kaposvár ellen az NB II nyugati csoportjának hétközi fordulójában.
A Veszprém nyerte a megyei rangadót
A Veszprém nyerte a megyei rangadót
A Practical VLS 2-0-ra nyert a Balatonfüredi FC otthonában a labdarúgó NB III szombati idénynyitó mérkőzésén.