Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Koncertek az Olivában

2008. július 30. 13:17
Augusztus 1-én pénteken Jamie Winchester, majd 10-én a United együttes ad koncertet a veszprémi Oliva étteremben.

Jamie Winchester 

Ír származású zenész, énekes, gitáros, dalszerző, dalszövegíró

1990-ben robbant be a zenei életbe, amikor Agrigentóba utazott a KFT együttessel. Ott találkozott egy orosz népi kórussal, és megszületett a Baba Yaga együttes, aminek eredményeképp megjelentették Secret Combination lemezüket, 2002-ben. Ettől kezdve pályája töretlenül felfelé ível. Jamie Winchestert 2005-ben az Artisjus, majd 2006-ban az eMeRTon is az év szerzője díjjal tüntette ki.
Elismert zenészekkel és együttesekkel dolgozott és dolgozik együtt (a teljesség igénye nélkül):

  • Koncz Zsuzsa
  • Révész Sándor
  • Pierrot
  • Gerendás Péter
  • Nyers
  • Patika
  • Orsi
  • Mester és Tanítványai
  • Kid
  • Ákos
United 

 A United zenekar tagjai (Pély Barna - ének, gitár, Romhányi Áron - zongora, Mits Gergő - basszusgitár, Vadász Péter - dob) azt szeretnék, ha minél többen érnék el zenéjüket. "A mostani helyzetben kevesen engedhetik meg maguknak, hogy egy 3-4 ezer forintos CD-t megvásároljanak. A zenekar ezért úgy döntött, hogy ezt a lemezt mindenki számára elérhetővé teszi, jó minőségben" - olvasható az együttes honlapján

1999-ben az akkor még Acid Company néven koncertező zenekar (Pély Barnabás, Romhányi Áron, Kolta Gergely és Vadász Péter) Orbán Tamás produceri és szövegírói közreműködésével elkészítette első lemezét United néven. Ezzel a lemezzel rövid időn belül a magyar könnyűzenei élet élvonalába kerültek. Olyan slágerek találhatók "Az első..." c. albumon, mint a "Hárman párban", "Hófehér Jaguár", a "Koktél", vagy a "Nincs ősz, nincs tél".

2000-ben ez a lemez Aranyzsiráf díjat kapott "az év lemeze" kategóriáben, a "Nincs ősz, nincs tél" pedig Jakab Líra díjas lett.  Még ebben az évben  a zenekar és Orbán Tamás útjai elváltak.

2001-ben megjelent az együttes második nagylemeze "A Nap felé" címmel, melyen többek között a "Hajnalban még a Nap is más" c. sláger található. Arany Zsiráf-díjat kaptak a legjobb popalbum kategóriában.

A harmadik nagylemez 2002 márciusában jelent meg "Keserű méz" címmel. Egy hónappal később Kolta Gergely basszusgitáros helyét Mits Gergő vette át.

2004-ben napvilágot látott a negyedik, Graffiti c. nagylemez, melyről két sláger jött ki kislemez formában, a"Mondd még" és a "Végső vallomás" című, melyekből videoklip is készült. A negyedik korong munkálataiban újra segédkezett Orbán Tamás szövegíró, producer.

Füssy Angéla
további cikkek
Folkdélutánt rendeztek Tésen Tés Folkdélutánt rendeztek Tésen Koncertdélutánt és táncházat szervezett szombaton a Múlttal a Jövőért Egyesület Tésen. ma 13:07 Koncept a hatvanas évekből Koncept a hatvanas évekből Attalai Gábor munkáiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában pénteken. tegnap 21:24 A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Work in progress A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Különleges helyszínt fedezhetnek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának résztvevői. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” az érdeklődők megtekinthetik a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét. 2024. február 22. 16:55 Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.