Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Barátságos együttműködés

2008. április 11. 17:46 // Forrás: Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala
Gazdasági és kulturális kapcsolatok élénkítéséről tárgyalt többek között dr. Jan Vanco, a szlovákiai Nyitra megye alelnöke és Talabér Márta, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése alelnöke ma, a Megyeházán.
A vendég, akit Nyitra megye képviseletében elkísért  Pavol Menky, a pénzügyi bizottság elnöke és Pogány Olga, a nemzetközi és határon túli kapcsolatok vezetője kifejtette: Nyitra megye a hétvégén részt vesz a Veszprém megyei utazás kiállításon, mely kedvező lehetőséget teremtett a megyeházi látogatáshoz.

Talabér Márta Veszprém megye és Nyitra megye együttműködése kapcsán kiemelte a turisztikai jellegű kapcsolatot, majd kijelentette: lehetőséget lát arra, hogy a felek a mostaninál is több területen létesítsenek partnerséget. Veszprém megye üdvözölné, a gazdasági jellegű kapcsolatot, kulturális téren egyebek mellett a múzeumok közötti együttműködést, a közös kiállításokat.

Nyitra megyei delegáció tárgyal Talabér Márta ( balról középen) alelnökkel. Mellette Magasi Anikó és Somfai Tamás nemzetközi kapcsolatok referensei.

Dr. Jan Vanco elmondta: barátsággal jöttek, és keresik a további lehetőségeket  Magyarországgal, így Veszprém megyével. Kutatják Nyitra város esetében a testvérvárosi kapcsolatot is. A vendég javasolta: politikusokv, valamint különféle területek szakemberei közös bizottságban keressék a  két ország együttműködésének újabb lehetőségeit.
Nyitra megye alelnöke kiemelte a turisztikai hivatalok, könyvtárak kapcsolatát,  egy közös kulturális program elkészítését, a Balaton bekapcsolását a már meglévő szlovák turisztikai programba, illetve a két ország borvidékeinek együttműködését.
Zatkalik-Peresztegi Virág
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.