Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Meglepetésre készülnek

2011. október 30. 12:09
Fontos mérkőzések előtt áll a veszprémi futsalcsapat: hétfőn (18:00) a Ferencváros érkezik a bajnokságban, szerdán (20:30) pedig az élvonalbeli Szombathely a kupában.

Kiválóan kezdte az idényt a nyáron alakult 1. Futsal Club Veszprém, amely az NB II Nyugati csoportban négy győzelem mellett egy döntetlent ért el. Hétfőn a listavezető, ötből öt meccset nyerő Ferencváros látogat a tabella második harmadik helyén álló (a jelenlegi második Vasas egy meccsel többet játszott) veszprémiekhez. A rangadó után sincs megállás, hiszen szerdán az élvonalbeli Admirál Haladás VSE érkezik a királynék városába a Magyar Kupa 2. fordulójában.

– Feltételezem, hogy az eddigi szerepésükkel alaposan felülmúlták a várakozásokat.
– A vezetőség ez idáig nem határozott meg célt, az elvárás az volt, hogy induljunk el, alakítsuk ki a csapatot, nézzük meg az ellenfeleket, s majd kiderül, hogy mire vagyunk képesek. Ilyen jó rajtra valóban nem számított a klubvezetés, én azonban reménykedtem benne, hogy már az elején is sikeresek leszünk. Ugyanis jól sikerült a felkészülésünk, kellően összerázódott a társaság, s a játékosaim is fogékonyak voltak az edzésen tanultakra. Más kérdés, hogy eddig jobbára a tabella alsó felében tanyázó csapatokkal találkoztunk, csak most jönnek a rangadók az első osztályú csapatok második csapataival. Tehát kicsit csalóka a kép, de természetesen elégedettek vagyunk az eddigi eredményekkel.

– Hétfőn a Ferencváros érkezik. Értékmérő összecsapás következik.
– A játékosaimnak azt mondtam, hogy ha nyerünk, akkor az egy „világraszóló” siker, azonban akkor sem szólhat senki semmit, hogyha kikapunk, hiszen jelen pillanatban az erőviszonyok alapján jobb csapat a Ferencváros. Előrébb tartanak nálunk, abból adódóan, hogy a fialtjaik már négy-öt éve ezt a sportot űzik, mi pedig csak fél éve kezdtük. Természeten minél több meccsen vagyunk túl, annál inkább kirajzolódik, hogy hova tartozunk, ezért valóban értékmerő lehet a hétfői összecsapás is.


Németh Gábor

– Mi lehet az, ami az FCV mellet szólhat? Miben bízhatnak Önök?
– Saját magunkban, s abban a munkában bízunk, amit eddig végeztünk. Eddig is azt láttam, hogy az együttesben mindenki csak a győzelemben hisz. Tudjuk, hogy a pályákon nem mindig a jobb csapat győz, hanem olykor az, amelyik jobban küzd, hajt. A hazai pálya adta előnyökben szintén bízhatunk, továbbá szeretnénk a taktikai repertoárunkból egy-két olyan dolgot elővenni, amely meglepheti a Fradit. Készültünk belőlünk, bízom benne, hogy sikerül a mi játékunkat rájuk erőltetni.

– Gondolom, nagy a várakozás a rangadó előtt.
–Az elvégzett edzésmunka alapján úgy látom, hogy mindenki éhes a sikerre. A fiataloknál tapasztaltam egy kis lámpalázat az elmúlt meccseken. Remélem, hogy ezt már sikerül levetkőzniük. Bízom benne, hogy sokan kilátogatnák a meccsre. Ahogy járok a városban, mindenki kérdezget a találkozóról. Sok nézőre számítok, s remélem, hogy ez nem bénítóan fog hatni a játékosamra, hanem feldobja őket, s jó eredményt fogunk elérni. Sérültük nincs nincs, teljes kerettel készülnek.

– Szerdán máris következik az élvonalbeli Szombathely elleni kupameccs.
– A felkészülés során játszottunk velük két edzőmeccset, s mindkétszer alulmaradtunk 7:5-re, azonban nem vallottunk szégyent. Úgy vélem, hogy mi azóta nagyon sokat változtunk, ők azonban az akkor mutatott játékukhoz képest már nem erősödtek olyan mértékben. Igaz, az élvonalban hasznos tapasztalatot szerezhettek, mi azonban ellenük is győzelemre játszunk (bár már a döntetlen is nekünk kedvezne). Szeretnénk őket is meglepni.

Érdemes már korábban kilátogatni a hétfői összecsapásra, hiszen 17 órakor a VFC USE U10-es és U11-es alakulata mutatja meg futsal tudását. A 18 órakor kezdődő rangadó kezdőrúgását városunk polgármestere, Porga Gyula végzi el. A mérkőzés szünetében pedig büntetőrúgó versenyt rendeznek, amelyen értékes ajándékokat nyerhetnek a résztvevők.

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint
további cikkek
Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik vármegyei foci Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában a listavezető Úrkút az üldöző Balatonfűzfő otthonába látogat. A csapatokat jelenleg két pont választja el egymástól, a tópartiak győzelem esetén megelőzhetik címvédő riválisukat. 2024. április 18. 8:06 Edzők és pénzek Erről jut eszembe… Edzők és pénzek „Csak azt kérem, hogy ne alázzatok meg... Ha jönnek az eredmények, meg fogtok fizetni. Ha pedig nem, akkor úgyis kirúgtok.” 2024. április 16. 7:02 A Fűzfő nyerte a rangadót, a Tihany tizenkettőt gurított vármegyei foci A Fűzfő nyerte a rangadót, a Tihany tizenkettőt gurított A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó I. osztály elmúlt hétvégéi fordulójában a második helyen álló Balatonfűzfő 1-0-ra nyert Pápán, míg a Tihany 12-0-ra múlta felül a sereghajtó Várpalotát – összefoglaló, képriport. 2024. április 15. 8:56 Fájó vereséget szenvedett a Practical VSC Practical VSC Fájó vereséget szenvedett a Practical VSC A több sebből is vérző Practical VSC az utolsó percben kapott találattal 2-1-re alulmaradt a vendég Bicskei TC ellen a labdarúgó NB III vasárnapi rangadóján. A címvédő veszprémiek hátránya immár hat pont a listavezető Tatabányával szemben. 2024. április 14. 19:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.