Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Fájó vereség a Pécstől

2011. november 6. 21:58 // Forrás: hajraveszprem.hu
A lelkes ellenfél, egy óriási hullámvölgy és kétes bírói ítéletek is hozzájárultak a Man at Work VRC vereségéhez a PTE-PEAC ellen.

Az NBII-es férfi röplabdabajnokság második és harmadik helyezettje találkozott Veszprémben, a Lovassy gimnáziumban. A vendégek lelkesen kezdtek, de tartották a lépést a mieink, és a szett közepére előnyt is szereztek. Két-három pont előnyt tartottuk a játszma további részében, helyenként igen szép megoldásokat lehetett látni mindkét oldalon. Főként Kráml Szilvesztert és Horváth Szabolcsot erőltette a feladó, előbbi első és hátsó sorból is igen hatékonyan támadott. A szettet Tóth Tibor ejtése zárta, ami ötpontos játszmagyőzelmet jelentett a hazaiak számára. (25:20, 1:0)

A második szett eleje is jól indult, de jöttek a technikai hibák, és a lelkesen játszó pécsiek kezdtek magukra találni. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a játszma közepén a remek sáncmunkának köszönhetően négypontos előnyre tettek szert a mieink (18:14). Ekkor azonban egy rövidzárlat következett, a vendégek zsinórban hat pontot szereztek (22:18), amiből már nem tudtak visszajönni a veszprémiek, így a Pécs kiegyenlítette a játszmaarányt. (22:25, 1:1)

A harmadik szett hozta a mérkőzés leghosszabb és legdrámaibb játékát, amit már az is elárul, hogy 45 percen keresztül játszottak a csapatok. A szett nagy részében a Pécs vezetett, de két pontnál nagyobb előnyre nem tudott szert tenni. 18:18-nál érte utol a vendégeket a VRC, majd átvette az irányítást, és 23:21-re is vezetett. Ekkor egy rossz nyitás és pécsi akciópont újra döntetlent eredményezett (23:23), majd megindult a csata a játszma megszerzéséért. Először a pécsieknek volt szettlabdájuk, de nem tudtak élni vele, ezt követően pedig óriási izgalmak közepette mindkét együttes négy-négy szettlabdához jutott, végül a veszprémi srácok bírták jobban cérnával, és Horváth Szabolcs befejezte az idegtépő csatát. (34:32, 2:1)

A megszerzett lélektani előnnyel nem tudtak élni a mieink a negyedik játszmában, ami később a meccs elveszítésébe is került. A szett első felében felváltva vezettek a csapatok, nem utalt semmi arra, hogy hullámvölgybe fog kerülni a hazai csapat. 11:10-re még a veszprémiek vezettek, ekkor azonban teljes rövidzárlat következett, a pécsiek zsinórban 13 pontot szereztek, 11:23-ról pedig már nem volt visszaút, könnyedén nyerték meg a játszmát és egyenlítettek a vendégek. (13:25, 2:2)

A döntő ütközet elején, 1:1-nél két elképesztő bírói tévedés súlytotta a hazaiakat, ami az előző játszmában megtépázott lelkiviláguknak nem tett jót. Több játékos (jogosan) őrjöngött a közönséggel együtt, ami megduplázta a pécsiek lélektani előnyét. Folyamatosan nőtt a két csapat között a különbség, a veszprémiek nem tudtak visszajönni a meccsbe. Kráml Szilveszter 6:10-nél még megcsillantott némi reményt, de a pécsiek megnyerték a mindkét csapat számára fontos meccset. (13:25, 2:3)
Mérkőzéstükör

Seck György: – Valószínűleg elfáradtunk a harmadik szettben, ami talán betudható annak, hogy nem volt meccsünk, és az edzések is hiányosak voltak, mert zárva volt a terem, de nem akarom erre fogni a vereséget. A Pécs szokatlanul lelkes játékot mutatott, a visszavágón revansot kell vennünk. Ez mindenképpen szükséges a kitűzött cél elérése, az első vagy a második hely megszerzése érdekében.

Férfi röplabda NB II, 5. forduló:
Man at Work VRC–PTE-PEAC 2:3 (20,-22, 32, -13, -8)
Man at Work Veszprémi RC: Dolgos A., Horváth Sz., Myszöglád D., Kráml Sz., Tóth T., Seck Gy.
Csere: Szűcs P. (libero 1.), Dordzsceren Cs. (libero 2.), Szalai B., Garamvölgyi O., Széll D., Saitz B.
PTE-Peac-MSB: Gyöngyösi Z., Takács A., Kovács R., Demeter A., Dr. Horváth B., Kiss N.,
Csere: Kaszás Z (libero), Szabó D.

Forrás: Németh Attila - hajraveszprem.hu

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.