2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

Az elitkörben az U19-es válogatott

2011. november 8. 21:20
MLSZ
A portugáliai Eb-selejtező torna második mérkőzését is megnyerte U19-es labdarúgó válogatottunk, amelynek a veszprémi Novothny Soma és Lang Ádám is tagja .

A San Marino elleni 5-0-ás siker után a mieink vasárnap Feröer-szigetek korosztályos csapatával mérkőztek meg. Tuboly Frigyes szövetségi edző a Dombó Dávid - Pál Dávid, Tóth Ferenc, Lang Ádám, Kozma Máté - Paku Roland, Adorján Krisztián, Patvaros Zsolt (Tar Zsolt, 72.) - Radó András, Szécsi Márk (Vass Patrik, 83.), Novothny Soma (Vécsey Bálint, 65.) összetételű együttest küldte pályára a mérkőzésen. A mieink Albert Flórián emléke előtt tisztelegve fekete karszalaggal léptek pályára.

Akárcsak San Marino ellen, ezúttal is jelentős volt válogatottunk fölénye a mérkőzésen, de eleinte még elhibáztuk a helyzeteket, így fél órát kellett várni az első magyar gólra. A 15. percben büntetőhöz jutottunk, ám Radó András nem tudta gólra váltani a 11-est, a 30. percben azonban Novothny Soma megszerezte a vezetést: Pál Dávid jobb oldali beadása után fejelt a hálóba. Két perccel később egy bal oldali akció végén Szécsi Márk 12 méterről lőtt a kapuba, így kétgólos magyar vezetéssel ért véget a félidő.

A fordulás után két perccel a feröeriek első komolyabb helyzetükből gólt lőttek, de a 48. percben visszaállt a kétgólos magyar előny: egy védők mögé belőtt labdát Szécsi szerzett meg, elhúzta a kapus mellett, majd a hálóba továbbított. A folytatásban újabb gólokat lőhettünk volna, de az eredmény már nem változott, 3-1-re nyertünk, s a győzelemmel bebiztosítottuk a továbbjutását a tavaszi elitkörbe. A csoport másik vasárnapi mérkőzésén a portugálok 6-0-ra legyőzték San Marinót. Szerdán a két hibátlan csapat az első helyért meccsel egymással.

– Sokkal jobbak voltunk, mint Feröer, megérdemelt sikert arattunk. A helyzetek alapján több góllal kellett volna megnyernünk a mérkőzést, de büntetőt hibáztunk, és a lehetőségeinkből végül csak hármat tudtunk értékesíteni – értékelt a meccs után Tuboly Frigyes. – Kicsit sajnálom a kapott gólt, de gratulálok a játékosoknak a győzelemhez, és az elitkörbe jutáshoz. Válogatottunk ezzel a sikerrel tiszteleg Albert Flórián emléke előtt.

vehir.hu

További cikkek

Nagy Tamás a VFC USE új szakmai igazgatója
Nagy Tamás a VFC USE új szakmai igazgatója
A szakember, aki Artner Tamás váratlan távozása következtében érkezett az utánpótlásbázishoz, korábban már irányította az akkor még NB II-ben szereplő veszprémi labdarúgócsapatot.
Nem várt meglepetés: a Veszprém máris búcsúzott a Magyar Kupától
Nem várt meglepetés: a Veszprém máris búcsúzott a Magyar Kupától
Az NB III-as Practical VLS 2-0-ra kikapott a Vas megyei első osztályban szereplő, szombathelyi Király SE gárdájától a labdarúgó Magyar Kupa első fordulójának szombati játéknapján.
A nők vitték haza Angliába a focit
A nők vitték haza Angliába a focit
A hétvégén zárult a női labdarúgó Európa-bajnokság, ami nálunk csak mínuszos hírként, kis színesként került be a sportrovatok legeldugottabb szegleteibe, a házigazda briteknél viszont nézői rekordokat döntött, országos eufóriát okozott és lendületet adott néhány fontos társadalmi változásnak.
A Füred után a Kaposvárt is 2-0-ra verte a Veszprém
A Füred után a Kaposvárt is 2-0-ra verte a Veszprém
Idénybeli második bajnokiján második győzelmét aratta a Veszprém labdarúgócsapata, amely 2-0-ra nyert Ajkán a 2020-ban még NB I-es Kaposvár ellen az NB II nyugati csoportjának hétközi fordulójában.
A Veszprém nyerte a megyei rangadót
A Veszprém nyerte a megyei rangadót
A Practical VLS 2-0-ra nyert a Balatonfüredi FC otthonában a labdarúgó NB III szombati idénynyitó mérkőzésén.