2022. január 29.
//
Adél névnap

Az elitkörben az U19-es válogatott

2011. november 8. 21:20
MLSZ
A portugáliai Eb-selejtező torna második mérkőzését is megnyerte U19-es labdarúgó válogatottunk, amelynek a veszprémi Novothny Soma és Lang Ádám is tagja .

A San Marino elleni 5-0-ás siker után a mieink vasárnap Feröer-szigetek korosztályos csapatával mérkőztek meg. Tuboly Frigyes szövetségi edző a Dombó Dávid - Pál Dávid, Tóth Ferenc, Lang Ádám, Kozma Máté - Paku Roland, Adorján Krisztián, Patvaros Zsolt (Tar Zsolt, 72.) - Radó András, Szécsi Márk (Vass Patrik, 83.), Novothny Soma (Vécsey Bálint, 65.) összetételű együttest küldte pályára a mérkőzésen. A mieink Albert Flórián emléke előtt tisztelegve fekete karszalaggal léptek pályára.

Akárcsak San Marino ellen, ezúttal is jelentős volt válogatottunk fölénye a mérkőzésen, de eleinte még elhibáztuk a helyzeteket, így fél órát kellett várni az első magyar gólra. A 15. percben büntetőhöz jutottunk, ám Radó András nem tudta gólra váltani a 11-est, a 30. percben azonban Novothny Soma megszerezte a vezetést: Pál Dávid jobb oldali beadása után fejelt a hálóba. Két perccel később egy bal oldali akció végén Szécsi Márk 12 méterről lőtt a kapuba, így kétgólos magyar vezetéssel ért véget a félidő.

A fordulás után két perccel a feröeriek első komolyabb helyzetükből gólt lőttek, de a 48. percben visszaállt a kétgólos magyar előny: egy védők mögé belőtt labdát Szécsi szerzett meg, elhúzta a kapus mellett, majd a hálóba továbbított. A folytatásban újabb gólokat lőhettünk volna, de az eredmény már nem változott, 3-1-re nyertünk, s a győzelemmel bebiztosítottuk a továbbjutását a tavaszi elitkörbe. A csoport másik vasárnapi mérkőzésén a portugálok 6-0-ra legyőzték San Marinót. Szerdán a két hibátlan csapat az első helyért meccsel egymással.

– Sokkal jobbak voltunk, mint Feröer, megérdemelt sikert arattunk. A helyzetek alapján több góllal kellett volna megnyernünk a mérkőzést, de büntetőt hibáztunk, és a lehetőségeinkből végül csak hármat tudtunk értékesíteni – értékelt a meccs után Tuboly Frigyes. – Kicsit sajnálom a kapott gólt, de gratulálok a játékosoknak a győzelemhez, és az elitkörbe jutáshoz. Válogatottunk ezzel a sikerrel tiszteleg Albert Flórián emléke előtt.

vehir.hu

További cikkek

Csányi Sándor: szigorítások szükségesek a büntetések miatt
Csányi Sándor: szigorítások szükségesek a büntetések miatt
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a másodosztály színvonalának javulását várja a létszámcsökkentéstől, a válogatottól tisztes helytállást remél a Nemzetek Ligájában, a szurkolók pedig - amint azt jelezte - jelentős változásokra számíthatnak a közeljövőben, mivel szigorításokra van szükség a büntetések miatt.
Komárom-Esztergom megye válogatottja jutott az országos döntőbe
Komárom-Esztergom megye válogatottja jutott az országos döntőbe
A megyei amatőr labdarúgó-válogatottak hétvégén rendezett régiós megmérettetésén a veszprémi alakulat a harmadik helyen végzett, így nem jutott be az országos fináléba.
Újabb változások a VLS keretében
Újabb változások a VLS keretében
Szabó Péter, a Practical VLS ügyvezetője újabb személyi változásokról értesítette portálunkat a csapatot illetően.
Összecsapnak a megyei válogatottak!
Összecsapnak a megyei válogatottak!
Január 22. és 23. között Balatonfüred és Tihany városa fog otthont biztosítani a megyei amatőr labdarúgó-válogatottak országos tornájának, amelyen az észak-nyugati régió gárdái vívnak majd meg a végső döntőbe való bekerülésért.
Szerbia és Észak-Írország ellen lép pályára márciusban a magyar labdarúgó-válogatott
Szerbia és Észak-Írország ellen lép pályára márciusban a magyar labdarúgó-válogatott
Szerbiával és Észak-Írországgal találkozik márciusban felkészülési mérkőzésen a magyar labdarúgó-válogatott.