Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az elitkörben az U19-es válogatott

2011. november 8. 21:20 // Forrás: MLSZ
A portugáliai Eb-selejtező torna második mérkőzését is megnyerte U19-es labdarúgó válogatottunk, amelynek a veszprémi Novothny Soma és Lang Ádám is tagja .

A San Marino elleni 5-0-ás siker után a mieink vasárnap Feröer-szigetek korosztályos csapatával mérkőztek meg. Tuboly Frigyes szövetségi edző a Dombó Dávid - Pál Dávid, Tóth Ferenc, Lang Ádám, Kozma Máté - Paku Roland, Adorján Krisztián, Patvaros Zsolt (Tar Zsolt, 72.) - Radó András, Szécsi Márk (Vass Patrik, 83.), Novothny Soma (Vécsey Bálint, 65.) összetételű együttest küldte pályára a mérkőzésen. A mieink Albert Flórián emléke előtt tisztelegve fekete karszalaggal léptek pályára.

Akárcsak San Marino ellen, ezúttal is jelentős volt válogatottunk fölénye a mérkőzésen, de eleinte még elhibáztuk a helyzeteket, így fél órát kellett várni az első magyar gólra. A 15. percben büntetőhöz jutottunk, ám Radó András nem tudta gólra váltani a 11-est, a 30. percben azonban Novothny Soma megszerezte a vezetést: Pál Dávid jobb oldali beadása után fejelt a hálóba. Két perccel később egy bal oldali akció végén Szécsi Márk 12 méterről lőtt a kapuba, így kétgólos magyar vezetéssel ért véget a félidő.

A fordulás után két perccel a feröeriek első komolyabb helyzetükből gólt lőttek, de a 48. percben visszaállt a kétgólos magyar előny: egy védők mögé belőtt labdát Szécsi szerzett meg, elhúzta a kapus mellett, majd a hálóba továbbított. A folytatásban újabb gólokat lőhettünk volna, de az eredmény már nem változott, 3-1-re nyertünk, s a győzelemmel bebiztosítottuk a továbbjutását a tavaszi elitkörbe. A csoport másik vasárnapi mérkőzésén a portugálok 6-0-ra legyőzték San Marinót. Szerdán a két hibátlan csapat az első helyért meccsel egymással.

– Sokkal jobbak voltunk, mint Feröer, megérdemelt sikert arattunk. A helyzetek alapján több góllal kellett volna megnyernünk a mérkőzést, de büntetőt hibáztunk, és a lehetőségeinkből végül csak hármat tudtunk értékesíteni – értékelt a meccs után Tuboly Frigyes. – Kicsit sajnálom a kapott gólt, de gratulálok a játékosoknak a győzelemhez, és az elitkörbe jutáshoz. Válogatottunk ezzel a sikerrel tiszteleg Albert Flórián emléke előtt.

vehir.hu
további cikkek
Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón vármegyei foci Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott a listavezető Úrkút az üldöző Fűzfővel – képriport a rangadóról, összefoglaló a forduló eredményeiről. tegnap 12:21 Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém Practical VSC Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém A Practical VSC 2-0-ra nyert a Dorog vendégeként a labdarúgó NB III vasárnapi mérkőzésén. A címvédésért küzdő veszprémiek számára jól jött a siker, hiszen az elmúlt három fordulóban – a szurkolók nagy bánatára – elmaradt a győzelmük. 2024. április 21. 19:15 A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros labdarúgás A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén. 2024. április 20. 18:56 Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik vármegyei foci Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában a listavezető Úrkút az üldöző Balatonfűzfő otthonába látogat. A csapatokat jelenleg két pont választja el egymástól, a tópartiak győzelem esetén megelőzhetik címvédő riválisukat. 2024. április 18. 8:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.