Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kevesebb a véradó idén Kapolcson

2008. augusztus 2. 12:07 // Forrás: MTI
A kulturális programok mellett jó néhányan felkeresik a kapolcsi véradóhelyet is, ám sokkal kevesebben, mint a múlt évben - közölte Szabó Zsuzsanna főorvos, a Fejér, Veszprém és Zala megyék regionális vérellátó központjának igazgatója.Hat nap alatt 392-en adtak vért, ami mintegy 160-170 liternyi levett vért jelent. Ez erősen elmarad a tervezettől és tavalyitól is. Tavaly a Művészetek Völgye félidejében már körülbelül 240-250 liternyi volt a levett vér.
Részben az az oka a kevesebb véradónak, hogy a résztvevő is jóval kevesebb idén a völgyben. Csak Kapolcson és hét végén Nagyvázsonyban vettek, illetve vesznek le vért, mivel kevés a program és sok olyan helyszín kiesett ez évben, ahová tavaly még a vérellátó autója is kitelepült. A jelentkezők 90 százaléka így is a fiatalabb korosztályokhoz tartozik. Azok, akiktől vért vesznek étkezési utalványt, édességcsomagot és bőséggel ásványvizet kapnak. A Kapolcsi Bűvészeti Napok alatt levett vért az országos központ kapja meg, mert a régióban, közelebbről pedig Veszprém megyében jóval bőségesebben áll rendelkezésre vér minden csoportból - mondta a főorvos.
Füssy Angéla
további cikkek
Folkdélutánt rendeztek Tésen Tés Folkdélutánt rendeztek Tésen Koncertdélutánt és táncházat szervezett szombaton a Múlttal a Jövőért Egyesület Tésen. ma 13:07 Koncept a hatvanas évekből Koncept a hatvanas évekből Attalai Gábor munkáiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában pénteken. tegnap 21:24 A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Work in progress A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Különleges helyszínt fedezhetnek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának résztvevői. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” az érdeklődők megtekinthetik a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét. 2024. február 22. 16:55 Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.