Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

VRC: győzelem Kiskunlacházán

2011. november 13. 20:53 // Forrás: veszpremvolley.hu
A Man at Work Veszprémi RC 3:1-re nyert a vendéglátó kiskunlacháziak ellen a másodosztályú férfi röplabda-bajnokságban.

Főként Szűcs Péter és Saitz Balázs egyéni teljesítményének köszönhetően sikerült idegenben győzni a fiatal, lelkesen küzdő hazai csapat ellen. Széll Dániel és Szalai Balázs hiányzott csapatunkból és ezúttal Seck György sem lépett pályára. Helyette a Saitz Balázs kapott lehetőséget center poszton.

Nyitásrontással kezdte a meccset a Veszprém, de aztán Kráml Sziszi egy ütéssel első, majd hátsó sorból is, valamint egy ásznyitással kettő pont előnyt szerez. A hazaiak is szereznek két pontot, majd Myszöglád Dani is beüt egyet, majd nyit egy ászt, végül Saitz Balázs blokkol jól (3:6). A fiatal center még üt egy pontot, de most a szélső ütők pontatlansága, valamint a Kiskunlacháza egy blokkról kiütött labda után már kettővel vezet (9:7). A hazaiak még nyitnak egy ászt is, a Veszprémnél Saitz oldja meg jól feladatát. Aztán több nyitást is ront a Veszprém, ráadásul kiszámítható a játéka. A mezőnymunkával nincs gond, Szűcs Péter jól fogadja az egyébként nagyon lelkes és a játéknak ebben a szakaszában jobb hazaiak nyitásait és ütéseit. Az ütők pontatlanok, nem tud zárkózni a vendég csapat és időt is kér (18:14). Az időkérés használt, összeszedték magukat a veszprémi játékosok és 19-nél utolérik ellenfelüket. A végjátékban fej-fej mellett haladnak a csapatok, mindkét együttes hozza ütéseit. Szettlabdát még hárít a hazai csapat és 25-nél egalizál is, de Saitz Balázs centertámadása és Kráml Szilveszter ütésével nyer a Veszprém (0:1; 25:27)

Mezőnyhibával kezd a Veszprém, de Horváth Szabolcs ütésével és blokkjával szépít. Megint nyitást ront a vendég, de az ellenfél is hibázik, nem tud egyik csapat sem ellépni (5:5). Felváltva esnek a pontok, szép megoldások és elemi hibák követik egymást mindkét oldalon. Kráml Sziszi sánc felett ütésével megint csak egál az állás (11:11). Továbbra sem meggyőző egyik csapat sem, a hazaiak pontatlanabbak, a vendégek könnyelműbbek lettek. Hol az egyik, hol a másik csapat vezet 2-3 ponttal. A hazaiaknál Szűcs Imre, míg a Veszprémnél a centerek játszanak jól. Továbbra is sok nyitást rontanak a veszprémiek, ennek ellenére minimális a hátrányuk (20:19). Újabb nyitás rontás, elütött labda, rossz érintések és időkérés a Veszprémnél, lelkes játék a Lacházánál, ami meg is hozza a rész sikert (1:1; 25:23)

A harmadik játszma is az előzőek szerint indult. Saitz Balázs hatékony blokkjai és center pontjai mellett Kráml Sziszi megint csak blokk felett bombáz be és a sok rontás után Tóth Tibi révén újra ászt tud nyitni a Veszprém. Hatpontos hátrányba kerül a Kiskunlacháza és időt kér (5:11). Aztán felváltva esnek a pontok, a hazaiak nem adják fel. De Kráml Szilveszter nem tudják tartani, most ő viszi a Veszprémet. Többször üti be a labdát sánc felett és hátsó sorból egyaránt. Újabb (már menetrendszerű) vendég nyitásrontás, majd újra Saitz blokkol és üt be egy átszálló labdát. Már kilenc pont az előnye a Veszprémnek, időt is kér a Kiskunlacháza (12:21). Időkérés után Horváth Szabolcsot váltja Garamvölgyi Olivér, aki egyből kioszt egy blokkot. A Veszprém megint cserél, most Tóth Tibi helyére Dordzsceren Csingisz érkezik, akinek jól helyezett nyitása elpattan az ellenfél játékosáról. Kráml Sziszi ejtésével szettlabdához jut a Veszprém (15:24), de a hazaiak továbbra sem adják fel. Beütik centerben, majd a Veszprém elkönnyelműsködött figurája után újabbat. Seck György időt kér (18:24). Aztán már nem hibázik a Veszprém, Dordzsceren kitűnő nyitásfogadásából Myszöglád Dániel ragyogó centertámadásával fejezi be a szettet (1:2; 18:25).

A negyedik játszmában újra a Veszprém kezdő csapata lépett pályára. Továbbra is sok a nyitás rontás, most már a hazaiaknál is. Myszöglád Dániel jól blokkol és Horváth Szabolcs is hatékonyan támad, míg az ellenfélnél most több a hiba (5:8). Szűcs Péter szinte hibátlan mezőnyben, a Veszprém fiatal liberójának kitűnő a mezőnymunkája. A Kiskunlacháza nagyon lelkes játékkal egalizál, sőt egy ász nyitással a vezetést is szerez. A Veszprém időt kér (13:12). Aztán Kráml Sziszi üt be újra egyet, majd egyedül blokkolja az ellenfél ütőjét. Ugyanő bődületes nyitást ereszt meg, a visszaszálló labdát Töth Tibi üti üres helyre, majd Horváth Szabolcs üt be két labdát (15:18). A hárompontos előnyt tartja a Veszprém, Myszöglád Dani kétszer is eredményes, a hazaiak idő kérnek (17:21). A folytatásban Saitz Balázs blokkolja az ellenfelet, majd ütését sem tudják megjátszani. Ugyancsak ő egy átszálló labdát lehúz, ezzel mérkőzéslabdája van a Veszprémnek. Újra átszáll a nyitásfogadás, amit Tóth Tibi húz le üres helyre, nyert a Veszprém (1:3; 18:25).

Jók: Tóth Tibi vállsérülése ellenére is játszott, mezőnyben jól segítette csapatát. Dolgos Attila jól irányított, bár több technikai hibát is vétett. Horváth Szabolcs, Myszöglád Dániel és Kráml Szilveszter játéka továbbra is meghatározó volt. A csereként érkezők is jól éltek a lehetőséggel, dicséretet érdemelnek. Most a Veszprém egyik legjobbja a center Saitz Balázs volt, aki egész meccsen egyenletes, jó játékot mutatott ütésben és sáncban egyaránt. Ám a legjobb a mezőnymunkáért "felelős" liberó, Szűcs Péter lett, hibátlan nyitásfogadással és kiemelkedő mezőnymunkájával.

Férfi röplabda NB II, 6. forduló:
Kiskunlacházi RSE–Man at Work Veszprémi RC 1:3 (-25, 23, -18, -18)
Kiskunlacháza, 50 néző; Vezette: Baracsi, ifj. Dunszt
Kiskunlacházi RSE: Kövessy B., Nagy M., Tóth B., Körösi Ö., Szűcs I., Méri Cs.
Csere: Tóth G (libero), Tóth A.
Man at Work VRC: Dolgos A., Kráml Sz., Myszöglád D., Horváth Sz., Saitz B., Tóth T.
Csere: Szűcs P. (libero), Dordzsceren Cs., Garamvölgyi O., Sándor Cs., Seck Gy.,
Játékos-edző: Seck György.

Forrás: veszpremvolley.hu

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.