Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A bál szépe, személyesen

2008. augusztus 4. 14:25
A 183. Anna-bálon a 17 éves balatonfüredi Csizmadia Alizt választották királynőnek. Övé lett az aranyalma, ami a természetes báj és derű vitathatatlan értékét jelzi. A mosolygós fiatal lány nem csak szép, hanem okos is, jogásznak készül, de előtte egy évet szeretne Spanyolországban tölteni, persze csak miután hazajött az egyiptomi jutalomútról, ahová édesapját és testvérét viszi magával. Egy limonádé mellett mesélt nekünk az elmúlt hétről és bár zárkózottnak tűnik, azért a Vehírnek néhány titkot is elárult magáról.

Aliz és két udvarhölgye

Valószínűleg többen is megkerestek az elmúlt napokban. Újságok, televíziók, esetleg fotósok?

Elsősorban az országos televíziók, néhány újság és a balatonfüredi médiumok. A bál estéje volt persze a legsűrűbb, egymás után jöttek kamerákkal és mikrofonokkal. Fotósok nem kerestek meg, de nem is tervezek modell-karriert - mondja mosolyogva -, magáért a bálért mentem, nem a királynői címért. Meglepetésként ért, hogy engem is a 10 legszebb közé válogattak a 150-200 lány közül. Ekkor került hozzám az 1-es számú porcelánszív, amelyre a nyakamban lógó 142-est cseréltük némi harc árán, ugyanis édesapám -aki a bálba kísért- egy vajkenő késsel volt kénytelen levágni a nyakamból, mivel a bál elején 3 csomóval kötötte fel.
És ami még érdekes, hogy teljesen ismeretlenek jelöltek be Iwiwen a hét folyamán, de akit nem ismerek a valóságban, azt természetesen nem jelöltem vissza.


"Civilben"

Jövőre érettségizel a Lovassy László Gimnáziumban. Mit tervezel ezután?

Jogra készülök, Győrbe vagy Budapestre. Azt még nem tudom, hogy hova mennék szívesebben, de az egyetem után mindenképpen Balatonfüreden szeretnék élni. Szeretem a várost és -ha furcsán is hangzik manapság- büszke vagyok arra, hogy füredi vagyok. Hogy pontosan a jognak melyik területe vonzana, még nem tudtam eldönteni.
Az egyetem előtt szeretnék azonban egy évet Spanyolországban tölteni, szeretném a nyelvet megtanulni. Jelenleg angol szakos vagyok a gimnáziumban, mellette franciát tanulok, de természetesen a nyelvtanuláson túl sok más élményt is jelentene külföld. Jövőre szeretném még megszerezni a vitorlás-jogosítványt is, így bőven vannak terveim.
A bál szépének hagyományosan járó aranyalma és herendi porcelánváza mellett egy kétszemélyes egyiptomi útat kaptam ajándékba a Duna Televíziótól, így erre is időt szakítunk a közeljövőben édesapámmal és öcsémet, Zsoltot sem hagyjuk itthon.


A megható pillanat

Mit csinálsz szívesen szabadidődben?

Balatonfüreden lakom, így elsők között van a strandolás, ezután a séta és beszélgetés barátokkal. Szeretek olvasni, legutóbb Cronin Réztábla a kapu alatt című könyvét emeltem le a polcról, előtte pedig Richard Bach A sirály című könyvét és Moraviat olvastam. Természetesen szeretek bulizni is, úgy gondolom, megvan az egyensúly a tanulás és szórakozás között az életemben.

vehir.hu
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.