Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hétvégétől ismét füredi Borhetek / 3 héten át a legjobb balatoni borászok kínálják nedüiket

2008. augusztus 4. 15:21
Balatonfüred régi hagyományokat felelevenítő ünnepe a Borhetek, melyet minden év augusztusában rendez meg, néhány kényszerű év kihagyásával 1932 óta.Idén 24 balatoni borosgazda sorakozik fel a Tagore sétányon a balatonfüredi-csopaki borvidékről. A Balatonfüredi Borhetek nívóját többek közt annak is köszönheti, hogy csak azok a borosgazdák jelenhetnek meg pavilonjaikkal, akik a korábbi városi borversenyen kiváló minősítést szereztek.


Augusztus 9-étől egészen a hónap végéig, vagyis három héten át tartanak idén is a Balatonfüredi Borhetek. Már most komoly dömpingre számítanak a szervezők, hiszen minden évben erre a rendezvényre érkeznek a legtöbben az északi parti városba. Az OBI (Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központi Borminősítési Igazgatóság) is úgy értékeli, hogy Füredé az ország legnívósabb ilyen jellegű rendezvénye. Ez részben annak köszönhető, hogy minden évben nagyon szigorú a szabályozás. Akárki nem vehet részt a Borheteken. Ez alkalommal 10 olyan borász maradt ki, akikkel általában szoktunk találkozni. Pecsenyesütő is mindössze 3 lesz pavilonok között. Őket most először nem licitálás alapján választották ki, hanem évekre előre leosztották egymás közt a megjelenést. De hogy az is legyen, ami megédesíti az estéket, helyett kapott egy pavilon erejéig a Kedves Cukrászda is. Az elmúlt években viták kísérték a kézművesvásárt, melyet minden alkalommal összekötnek a borhetekkel. Itt is szigorúbb a szabályozás, mivel korábban előfordult, hogy nem az alkalomhoz illő árusok is megjelentek. A kézművesvásár helyszíne a Vitorlás tér, itt is mindössze 10-en kaptak helyet.



A borhetek ünnepélyes megnyitóját augusztus 9-én, szombaton 10.30-kor tartják a Kisfaludy színpadon, ahol a szokásokhoz híven most is felavatják majd a helyi borlovagrend új tagjait. Ezt követően minden este kulturális műsorokkal várják az érdeklődőket. A borpavilonok naponta délelőtt 10-kor nyitnak és éjfélkor zárnak.



Az idei résztvevők:     Figula Mihályné
                              Koczor Kálmán
                              Ifj. Fodor Gyula
                              Ifj. Frick Attila
                              Piffáth Lajos
                              Badacsonyi Pincegazdaság
                              Mógor Miklós
                              Varga és Havasi család
                              Hudák Zoltán
                              Dömötör Károly
                              Koncz Gyuláné
                              Sólyom Béla
                              Ferenc Pince
                              Szalay László
                              Hermán János
                              Sári Dénes
                              Fodor Béla
                              Gyukli Gyula
                              Söptei Pince Kft.
                              Boros Imre
                              Mészáros József
                              Zánka és Környéke Pinceszövetkezet
                              Balogh Lajos
                              Domonkos Miklós
                              Vivamus Borház és Pincészet

Füssy Angéla
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.