Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hétvégi rendőrségi hírek / – ittas és kábítószeres nők –

2008. augusztus 4. 17:19 // Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, dr. Váradi Piroska sajtóreferens
Bőségesen akadt dolga az elmút hét végén a rendőrségnek. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, dr. Váradi Piroska bocsátotta a Vehír rendelkezésére a "kék" híreket.
A szomszédok vették észre augusztus 01-jén a délutáni órákban, hogy Döbröntén egy nyaralóba ismeretlen tettesek betörtek, és éppen az ablakon keresztül fém tárgyakat adogatnak ki. A rendszámot a tanúk felírták, értesítették azonnal a rendőröket. A rendőrjárőr Pápán a rendszám alapján elfogta és előállította az 53 éves és 35 éves férfit, illetve a 24 éves nőt, akiknél az ellopott tárgyakat megtalálták.

Közel 30 ittas vezető akadt fenn a közúti ellenőrzések során Veszprém megye útjain az elmúlt hétvégén. Az almádi rendőrök a vasárnap éjszaka szervezett akciójuk során 9 ittas vezetőt állítottak elő, akik közül az egyik ellen bűncselekmény elkövetése miatt, míg a többi ellen szabálysértés miatt indul eljárás.

Egy 28 éves budapesti nőt állítottak elő a rendőrök a Művészetek Völgyéből, mivel az erősen módosult tudatállapotban levő nő az úttesten a gépkocsik között integetett és kötözködött. Az ellenőrzés során kiderült, hogy kábítószert fogyasztott.

Vasárnap hajnalban egy tapolcai 40 éves férfi a Boszorkánytanya nevű szórakozóhely előtt szóváltásba keveredett több személlyel, amelynek következtében a vele levő staffordshire fajtájú kutyáját rájuk uszította.

Egy 17 éves tapolcai férfi az alkarján, míg egy 60 éves gyulakeszi férfi a kézfején sérült meg. Az elkövetőt sikerült tetten érni, de a helyzet tisztázása miatt 4 személyt állítottak elő. Az elkövető ellen testi sértés miatt eljárás indult.

Közösen nyaraló baráti társaságtól lopott el ismeretlen tettes egy balatonfüredi nyaralóból közel 4 millió forint készpénzt. A felelőtlen barátok megkönnyítették az elkövető helyzetét, mivel a családi ház terasz ajtaját nyitva hagyták, így a 6 főből álló baráti társaság közösen lesz a lopás áldozata.

Összeszólalkozott egy balatonfüredi családi házban házibulizó veszprémi társaság, illetve a családi házzal szemben levő szórakozó helyen levő ravazdi társaság a szórakozás hangerején és módján. A szóváltást végül dobálás és üvegtörés követte, amelynek végére a rendőrök tettek pontot és 6 főt állítottak elő szombaton az éjjeli órákban garázdaság elkövetése miatt.

Egy Csopakon nyaraló német család a nyaralásuk végeztével összepakolta holmiját az autóba, de még egy utolsót fürödtek hazaindulás előtt a strandon. Mire végeztek, kocsijukat ismeretlen tettesek feltörték, és minden értékes dolgot, köztük mobilokat, GPS-t, kamerát és készpénzt, több mint 400 ezer forint értékben loptak el.

Kétszer akadt fenn egy éjszaka alatt a közúti ellenőrzés során az a 39 éves budapesti hölgy, akit vasárnap először hajnali 1 óra tájban értek tetten ittas vezetés bűncselekménye elkövetésekor balatonfüredi rendőrök, majd még aznap 2 óra 30 perckor.

Az első rendőri intézkedés után a hölgy visszament az autójához és abba újból beleült, de szerencsétlenségére újból rendőri ellenőrzés alá vonták, de ekkor a szonda már csak szabálysértési értékre színeződött el.

Ezt azt jelenti, hogy ellene a lakhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon büntetőeljárás, majd a balatonfüredi rendőrkapitányságon szabálysértési eljárás indul és az engedély nélküli vezetés miatt is felelősségre vonják.


Zatkalik András
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.