Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem vonul ki Sármellékről a Ryanair / Ferihegyen szüneteltet, a Balatonnál bővít a legnagyobb fapados

2008. augusztus 5. 11:02 // Forrás: VGO/Vehír
Szinte minden reptéren, így Ferihyegyen is 7 hétig szünetelteti járatait a legnagyobb európai fapados légitársaság, a britt Ryanair. Egyelőre az biztos, hogy a Düsseldorf-Weeze és a balatoni reptér között hetente kétszer közlekedő járat marad meg, ugyanakkor folyamatosan tárgyalnak arról, hogy a londoni és a franfurt-hahni járat is üzemeljen télen.
Olaszországi, franciaországi és skandináviai járatok indításáról, valamint Ryanair járatbővítésről folytatnak  tárgyalásokat a sármelléki FlyBalaton repülőtér üzemeltetői. Azt szeretnék, ha tovább tudnák bővíteni a járatok számát és 2009 nyarán még több nagy európai városba lehetne eljutni légi úton a Balaton partjáról.
Palkó Lajos elmondta, hogy tárgyalnak párizsi, billundi és stockholmi járatok indításáró, valamint már biztosnak látszik, hogy együtt tudnak működni a olasz Air One-nal,akik a milánói landolást támogatnák. A jelenleg London-Stansted, Düsseldorf-Weeze és Frankfurt-Hahn repülőterére induló Ryanairrel újabb négy város elérésérőlvan szó.



Az még képlékeny, hogy hány járatot szüneteltetnek a téli időszakban, mivel kiadásaikat mindenképpen szeretnék csökkenteni. Az eredetileg október 22-ig tervezett düsseldorfi járat közlekedtetését az ír fapados cég meghosszabbította. A frankfurti és a londoni járat tekintetében erről még nem született döntés. A FlyBalaton repülőtér tavalyi 110 ezres forgalmát növelve az idén 160 ezer utasra számít, a jövő esztendőben pedig 220 ezerre. Sármellékről jelenleg a Ryanair, a Germanwings és a Lufthansa üzemeltetésében hat menetrend szerinti, valamint további öt charterjárat közlekedik nyolc európai célpontba. Miközben a többi légitársaság áremelésekkel és ilyen-olyan pótdíjakkal igyekszik veszteségeit csökkenteni, a Ryanair tekintélyes jegyárcsökkentésre készül. Már tavaly is több esetben adtak 1 eurócentért jegyeket, s erre lehet számítani idén is. Már most több tízezer jegyet dobott piacra a társaság szeptemberi utazásra 1 euróért.
Füssy Angéla
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.