Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Futsal: bónuszjáték előtt a Veszprém

2011. november 28. 21:11
Szerdán (20 órától) az NB I-es Nagykáta együttesét fogadja az 1. Futsal Club Veszprém a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén.

Álomszerű kezdés után kisebb megtorpanás – röviden így lehetne összefoglalni a megyeszékhely nyáron alakult futsal együttesének eddigi szereplését. A csapat bravúrral a legjobb nyolc közé verekedte magát, miközben a bajnokságban nyolc fordulón keresztül nem talált legyőzőre. Azonban, ahogy a mondás is tartja, egyszer minden sorozat megszakad. S egy héttel ezelőtt az FCV sikerszériája is véget ért: előbb hazai pályán maradtak alul a keszthelyiekkel szemben, majd néhány nappal később a Vasas vendégeként is kikaptak, s visszacsúsztak a tabella második fokára.


Már nem veretlenek

– Nagy problémákról nem beszélhetünk – szögezte le a vehir.hu megkeresésére Németh Gábor vezetőedző. – A klubvezetés által előzetesen kitűzött célunk a legjobb hat közé jutás volt a bajnokságban, amit semmilyen veszély nem fenyegeti. Igaz ennél azért szeretnénk előrébb végezni, hiszen klubvezető, edző és játékos számára egyaránt jóleső érzés volt, hogy a tabella élén álltunk. Az elmúlt fordulókban elszenvedett két vereség azonban rosszul érintett bennünket. Az első fiaskó mentálisan is megfogta a csapatot, így abból következett a második is. A feladat adott: a hibákból tanulnunk kell, s vissza kell zökkenünk a megkezdett útra.

– Hivatkozhatna arra, hogy meghatározó emberei estek ki.
– Én azonban nem szeretném ezt tenni, hiszen ezzel a létszámmal vágtunk neki az idénynek, ami eddig kiválóan működött is. Igaz, most, hogy két-három emberünk kiesett, s bebizonyosodott, hogy valóban kevesen vagyunk. Nekem is be kellett szállni, ami hiba volt, hiszen nem vagyok megfelelő edzettségi állapotban. Azonban mindig az a legerősebb csapat, amely éppen pályán van. A keret valamennyi tagja egyformán értékes számomra, s ugyanúgy bízom is bennük. Jelenleg is azon dolgozunk, hogy megerősítsük a keretünket, lehetőleg veszprémiekkel. S lehet, hogy erre már a kupameccsen sor is kerül.


Németh Gábor (balra) a pályán is próbált segíteni tanítványain

– A Veszprém továbbra is az élmezőnyben tanyázik. Mikor lehet a feljutásról beszélni?
– Az alapszakasz első köre egy hét múlva ér véget. A versenykiírás szerint azt követően az első hat helyezett játszik még egy kört, ahova elvileg mindenki viszi magával a pontjait. Leghamarabb tehát a rájátszás előtt lehet megfogalmazni a célokat. Akkora dönthet a vezetőség is, hogy tudnánk-e vállalni az élvonal küzdelmeit.

– A Magyar kupában a négyes döntőbe jutás a tét.
– A Nagykáta tavaly ötödik lett az NB II Keleti csoportban, a visszalépések miatt azonban őket kérték fel az NB I-re, amit el is vállaltak. Jelenleg egy győzelemmel és egy döntetlennel utolsók az élvonalban, noha jó játékosok alkotják a csapatukat. A két osztály között jelentős a különbség, s a nagyobb rutin is az ellenfelünk szól. Az első osztályban kontrafocit játszanak, hiszen arra kényszerítik őket az ellenfelek. Megpróbáljuk a sajt játékunkat játszani ellenük, az azonban csak a meccsen fog kiderülni, hogy kinek az akarata érvényesül majd. A mi esélyeinket javította volna, hogyha egy meccsen, Veszprémben dőlt volna el a párharc, így azonban valamivel talán ők az esélyesebbek. A célunk mindenesetre az, hogy a meccs után nyitott maradjon a továbbjutás kérdése a január végi visszavágó előtt.

– Ezt a párharcot amolyan bónuszként is tekinthetik, hiszen egy újonctól senki nem várhatja el a négy közé jutást ebben a sorozatban.
– Az első körben a papírformát érvényesítettük a továbbjutásunkkal, a második fordulóban azonban már egy óriási bravúrt vittünk véghez. Innentől kezdve tehát valóban minden további bónusz számunkra. Megpróbálom ezt a játékosokba sulykolni, hogy ne nyomassza a vállukat a teher, s felszabadultan tudjanak focizni.


A mester felszabadult játékot vár

A tréner elmondása szerint Vas Ferenc biztosan nem léphet pályára a szerdai kupameccsen, a csapatkapitány Bényi Kálmán szereplése pedig még kétséges. A keret többi tagja bevethető.

Futsal Magyar Kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés:
November 30. (szerda) 20:00
1. Futsal Club Veszprém–Nagykáta SE Futsal Káta-G
Veszprém, Stadion munkacsarnok

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.