2022. november 26.
//
Virág névnap

Futsal: bónuszjáték előtt a Veszprém

2011. november 28. 21:11
Szerdán (20 órától) az NB I-es Nagykáta együttesét fogadja az 1. Futsal Club Veszprém a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén.

Álomszerű kezdés után kisebb megtorpanás – röviden így lehetne összefoglalni a megyeszékhely nyáron alakult futsal együttesének eddigi szereplését. A csapat bravúrral a legjobb nyolc közé verekedte magát, miközben a bajnokságban nyolc fordulón keresztül nem talált legyőzőre. Azonban, ahogy a mondás is tartja, egyszer minden sorozat megszakad. S egy héttel ezelőtt az FCV sikerszériája is véget ért: előbb hazai pályán maradtak alul a keszthelyiekkel szemben, majd néhány nappal később a Vasas vendégeként is kikaptak, s visszacsúsztak a tabella második fokára.


Már nem veretlenek

– Nagy problémákról nem beszélhetünk – szögezte le a vehir.hu megkeresésére Németh Gábor vezetőedző. – A klubvezetés által előzetesen kitűzött célunk a legjobb hat közé jutás volt a bajnokságban, amit semmilyen veszély nem fenyegeti. Igaz ennél azért szeretnénk előrébb végezni, hiszen klubvezető, edző és játékos számára egyaránt jóleső érzés volt, hogy a tabella élén álltunk. Az elmúlt fordulókban elszenvedett két vereség azonban rosszul érintett bennünket. Az első fiaskó mentálisan is megfogta a csapatot, így abból következett a második is. A feladat adott: a hibákból tanulnunk kell, s vissza kell zökkenünk a megkezdett útra.

– Hivatkozhatna arra, hogy meghatározó emberei estek ki.
– Én azonban nem szeretném ezt tenni, hiszen ezzel a létszámmal vágtunk neki az idénynek, ami eddig kiválóan működött is. Igaz, most, hogy két-három emberünk kiesett, s bebizonyosodott, hogy valóban kevesen vagyunk. Nekem is be kellett szállni, ami hiba volt, hiszen nem vagyok megfelelő edzettségi állapotban. Azonban mindig az a legerősebb csapat, amely éppen pályán van. A keret valamennyi tagja egyformán értékes számomra, s ugyanúgy bízom is bennük. Jelenleg is azon dolgozunk, hogy megerősítsük a keretünket, lehetőleg veszprémiekkel. S lehet, hogy erre már a kupameccsen sor is kerül.


Németh Gábor (balra) a pályán is próbált segíteni tanítványain

– A Veszprém továbbra is az élmezőnyben tanyázik. Mikor lehet a feljutásról beszélni?
– Az alapszakasz első köre egy hét múlva ér véget. A versenykiírás szerint azt követően az első hat helyezett játszik még egy kört, ahova elvileg mindenki viszi magával a pontjait. Leghamarabb tehát a rájátszás előtt lehet megfogalmazni a célokat. Akkora dönthet a vezetőség is, hogy tudnánk-e vállalni az élvonal küzdelmeit.

– A Magyar kupában a négyes döntőbe jutás a tét.
– A Nagykáta tavaly ötödik lett az NB II Keleti csoportban, a visszalépések miatt azonban őket kérték fel az NB I-re, amit el is vállaltak. Jelenleg egy győzelemmel és egy döntetlennel utolsók az élvonalban, noha jó játékosok alkotják a csapatukat. A két osztály között jelentős a különbség, s a nagyobb rutin is az ellenfelünk szól. Az első osztályban kontrafocit játszanak, hiszen arra kényszerítik őket az ellenfelek. Megpróbáljuk a sajt játékunkat játszani ellenük, az azonban csak a meccsen fog kiderülni, hogy kinek az akarata érvényesül majd. A mi esélyeinket javította volna, hogyha egy meccsen, Veszprémben dőlt volna el a párharc, így azonban valamivel talán ők az esélyesebbek. A célunk mindenesetre az, hogy a meccs után nyitott maradjon a továbbjutás kérdése a január végi visszavágó előtt.

– Ezt a párharcot amolyan bónuszként is tekinthetik, hiszen egy újonctól senki nem várhatja el a négy közé jutást ebben a sorozatban.
– Az első körben a papírformát érvényesítettük a továbbjutásunkkal, a második fordulóban azonban már egy óriási bravúrt vittünk véghez. Innentől kezdve tehát valóban minden további bónusz számunkra. Megpróbálom ezt a játékosokba sulykolni, hogy ne nyomassza a vállukat a teher, s felszabadultan tudjanak focizni.


A mester felszabadult játékot vár

A tréner elmondása szerint Vas Ferenc biztosan nem léphet pályára a szerdai kupameccsen, a csapatkapitány Bényi Kálmán szereplése pedig még kétséges. A keret többi tagja bevethető.

Futsal Magyar Kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés:
November 30. (szerda) 20:00
1. Futsal Club Veszprém–Nagykáta SE Futsal Káta-G
Veszprém, Stadion munkacsarnok

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint

További cikkek

Könnyed veszprémi siker a futsal NB I-ben
Könnyed veszprémi siker a futsal NB I-ben
A listavezető 1. Futsal Club Veszprém remek első félidei teljesítményének köszönhetően 4-0-ra nyert az újonc Nyíregyháza vendéglátójaként péntek este az első osztályban.
Újabb hazai bajnoki vár az éllovas Veszprémre
Újabb hazai bajnoki vár az éllovas Veszprémre
Az 1. Futsal Club Veszprém az NB I éléről, remek formában várja az újonc Nyíregyháza elleni pénteki (18.30) újabb hazai bajnokit.
Súlyos sérülést szenvedett a válogatott futsalos
Súlyos sérülést szenvedett a válogatott futsalos
Az 1. Futsal Club Veszprém fiatal játékosa, Kártik Zsombor térdsérülést szenvedett nevelőegyesülete, a Berettyóújfalu elleni hazai rangadón. A sportoló az idény hátralévő részében várhatóan már nem léphet pályára.
Már a hölgyek is futsalozhatnak Veszprémben
Már a hölgyek is futsalozhatnak Veszprémben
A közelmúltban hivatalosan is megalakult a VESC női futsalcsapata. Portálunk meghívást kapott a hölgyek edzésére, akik nemrég első győzelmüket is megszerezték.
Vérbeli rangadó, parádés győzelem – élre állt a Veszprém!
Vérbeli rangadó, parádés győzelem – élre állt a Veszprém!
Az NB I élére ugrott az 1. Futsal Club Veszprém, amely az idény eddigi legélvezetesebb, fordulatokban, izgalmakban és szép jelenetekben is bővelkedő mérkőzésén, ezer néző előtt győzte le a vendég Berettyóújfalut (4-3).