Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagy lépés a négyes döntő felé

2011. december 1. 8:13 // Forrás: futsalveszprem.hu
A veszprémi futsalcsapat a szünetben még egygólos hátrányban volt a vendég NB I-es Nagykátával szemben, a második játékrészben azonban öt hazai gól született.

Ismét telt ház előtt (a vendégeket is elkísérte 20 szurkoló) és nagyszerű hangulatban telt a mérkőzés, amely látványos megmozdulásokat és gólokat tartogatott a kilátogatók számára.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A kezdés után rögtön egymásnak estek a mérkőző felek és felváltva alakultak ki helyzetek mindkét oldalon. A 14. percben egy kontratámadás végén a vendégek szerezték meg a vezetést Fülöp révén. A félidő hátralévő részében mindkét félnek volt esélye a gólszerzésre, de a kapusok a helyükön voltak. 

A szünetben rendezték soraikat a veszprémiek, amelynek már a 23. percben gól lett az eredménye. Ekkor Tar pókhálózta ki a felső sarkot. Ez a találat lendületet adott a mieinknek, majd a 29. minutumban Bényi szemfüles találatával már a hazaiaknál volt az előny. A szurkolók buzdítását a 33. percben egy mintaszerű támadás végén Szabadfi hálálta meg. Ekkor már 3:1 volt az állás, amivel mindenki kiegyezett volna, ám Németh Gábor tanítványai szerencsére nem így gondolták. Büntetőből Hazuga Soma talált be a 38. percben, majd Finta (aki ez alkalommal debütált) egy szöglet variáció végén (40. perc) állította be az 5:1-es imponáló végeredményt.

– Csapatunk összességében megérdemelten szerezte meg a győzelmet és megtette az első lépést a legjobb négy közé jutásért. Az előny nálunk, január 25-én azonban egy roppant nehéz mérkőzés vár ránk Nagykátán – fogalmazott Rajki Tamás ügyvezető a klub hivatalos oldalán.

Futsal Magyar Kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés:
1. Futsal Club Veszprém–Nagykáta SE Futsal KGSM 5:1 (0:1)
Veszprém: Kasza – Pálfi, Hazuga, Korcsmár, Finta. Csere: Jónás (kapus), Weisz, Bényi, Tar, Véber, Vingelman, Szabadfi. Vezetőedző: Németh Gábor.
Nagykáta: Hauer – Fülöp, Visnyei, Főfai, Nagy A. Csere: Borsi (kapus), Tóth I., Decsi, Kovalcsik, Molnár T., Vörös. Vezetőedző: Matyóka Zoltán.
Gólszerzők: Tar (23.), Bényi (29.), Szabadfi (33.), Hazuga (38.), Finta (40.), illetve Fülöp (14.).

A párharc visszavágóját január végén rendezik. A győztes bejut a sorozat négyes döntőjébe.

További kupaeredmények:
Cső-Montage–Berettyó 3:2
Ferencváros–UTC Junior Sport 4:6
Rákosmenti FC–Rába ETO 3:13

A mérkőzés előtt írtuk: Futsal: bónuszjáték előtt a Veszprém

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.