Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyáron lennénk figyelmetlenebbek? / – a hiszékenység adóssá tehet bennünket –

2008. augusztus 6. 17:07
A nyári vakáció alatt sokszor vagyunk meggondolatlanok, hiszékenyek, így aztán könnyen előfordul, hogy a vakáció balul sül el. A nagy hőségben sokan tárva-nyitva hagyják otthonukat, s az alkalomra leső tolvaj ezt hamar kiszúrja. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől, dr. Váradi Piroskától kapta a Vehír az elmúlt napok összefoglalóját.

Augusztus 04-én hajnalban ismeretlen tettesek több bűncselekményt is elkövettek Olaszfaluban.

Az egyik családi házba bejutva a nyitott garázsból eltulajdonítottak egy Opel Astrát. Az autóban benne volt a slusszkulcs, így az elkövetők könnyen jutottak a kb. 1 millió forintos járműhöz.

Ugyanebben az időben a szomszédos családi házban udvaráról 600 liter gázolajat loptak el, másik autót pedig feltörtek, s abból iratokat és kulcsokat tulajdonítottak el.

Új módszerrel csaptak be több alkalommal egy idős, gyanútlan házaspárt Várpalotán. A csalók OEP-esnek adták ki magukat telefonban, és azt hazudták, hogy az OEP 1 millió forintos támogatást „szavazott meg” nekik, de ennek költségei vannak, amelyet be kell fizetni.  Előzékeny módon el is mentek házhoz a pénzért, ahol összesen 300 ezer forint körüli összeget vettek át. Az ismeretlen tettesek ellen eljárás indult csalás miatt.

A hétvégén a balatonfüredi rendőrkapitányság beosztottai összesen 15 személyt előállítottak elő, akik közül 6 főt csoportos garázdaság elkövetése miatt (autókat rongálták meg és fákat).

Nyolc ittas vezetőt állítottak elő, akiktől a helyszínen elvették az intézkedő rendőrök a vezetői engedélyüket. Ellenük eljárás indult.

A várpalotai rendőrkapitányság munkatársai és a Suzuki Mészáros Szakszerviz szabálysértést megelőző és megszüntető akciót szervezett még júniusban a kapitányság illetékességi területén lakó járműtulajdonosok részére. A várpalotai rendőrök ugyanis gyakran tapasztalják, hogy az ellenőrzött járművek ablaküvegeit sötétítő fóliával látták el, de azok fényáteresztő képességének mértéke nem megfelelő.

A szabálysértések megszüntetése érdekében a kampány keretén belül lehetőséget nyílt, hogy a gépjármű-tulajdonosok az autójuk szélvédőjének fényáteresztő képességét ingyen bemérettethetik, és a szabálytalannak ítélt fóliákat eltávolítják. A márkakereskedés igazolást állított ki azon autótulajdonosoknak, akik a lehetőséggel éltek.

Két hónappal később – augusztus 04-én – a várpalotai rendőrök a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival közös közlekedési ellenőrzést tartottak. Az akcióra a 8-as számú főútvonalon és Várpalota területén került sor. Az ellenőrzés során (mivel az megállított járműveken lévő fólia fényáteresztő képessége nem volt megfelelő) 8 fő ellen indult szabálysértési eljárás. Ugyanakkor a helyszínen el is vették a járművek forgalmi engedélyét is.

A rendőrség ismételten felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a szabálysértések megelőzése érdekében a jármű ablaküvegeinek fényáteresztő képességét méressék be, hisz a vizsgálat kevesebbe kerül, mint a bírság!

Zatkalik András
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.