Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Remekeltek a VRC juniorjai

2011. december 18. 18:57 // Forrás: veszpremvolley.hu
A veszprémiek játszmaveszteség nélküli tornagyőzelmet aratottak a férfi röplabda NB II junior bajnokságának második tornáján.

A NB II junior bajnokságának második tornájának adott otthont Pécs, ahol a Man at Work Veszprémi RC igen kiegyensúlyozott játékkal, jó egyéni teljesítményekkel, játszmaveszteség nélküli tornagyőzelmet aratott.

A junior bajnokságot az első osztálytól eltérően nem a felnőtt mérkőzésekkel párhuzamosan bonyolítják le, hanem tornarendszerben keleti és nyugati csoportokra osztva a csapatokat. A nyugati csoportban a Győr, Pécs, Dág, Dorog és Veszprém kapott helyet, akik öt tornán mérik össze erejüket.


Széll Dániel, Dordzsceren Csingisz, Saitz Balázs, Kráml Szilveszter, Dolgos Attila csapatvezető
Myszöglád Dániel, Garamvölgyi Olivér, Szűcs Péter, Sándor Csobán

Az első tornán (novemberben) kimaradó csapat épp a Veszprém volt és mivel a bakonyiak az első osztályból érkeztek, így nem is nagyon ismerték ellenfeleiket. A második tornára így legerősebb csapatával érkezett a Veszprém, a játékosok egyben a felnőtt csapat tagja, többen stabil kezdőjátékosok ott is.

A korai indulás ellenére sem kezdődött rosszul a nap, a házigazdák ellen nem kellett egy óra megszerezni első győzelmét a Veszprémnek. Nagyon jó nyitásokkal és Garamvölgyi Olivér kitűnő irányító munkájának köszönhetően az ütők igen ponterősen támadhattak.
A második mérkőzésen a Dág csapott össze a Dorog csapatával. Előbbi az első torna győzteseként érkezett és erős nyitásaival és ütéseivel három játszmában felül is kerekedett ellenfelén.

A harmadik meccs a torna döntőjének is beillett volna, hiszen a két legerősebb csapat játszott egymással. Az első játszma sima veszprémi győzelmet hozott, a csapategység jól működött, amelyben Dordzsceren Csingisz és Saitz Balázs is jó nyitás sorozatával nyújtott pluszt. A második szett már nem volt olyan sima, a Dág feljavult a játék minden elemében és a csapatok végig fej-fej mellett haladtak végig a játszmán. Sőt a Dág szerzett is kétpontos előnyt a vége előtt. Ám a Veszprém nem adta fel, négy pontot szerzett zsinórban és nyert. A harmadik játszmában is felváltva estek a pontok, mindkét csapat jól küzdött, a Veszprémben Saitz Balázs vállalt többet. A végjátékban megint a Dág volt jobb, 24:23-nál játszmalabdája is volt, ám Myszöglád Dániel nyitásaiból nem tudott hatékonyan támadni a Dág, a jó mezőnyöző Veszprém pedig megint megfordította az eredményt és nyerte a meccset.
A negyedik meccsen házigazda Pécs nyert a Dorog ellen három játszmában.

A Dorog maradt pályán és jött ellenfélnek a Veszprém. Center poszton Sándor Csobán érkezett, aki szeptember óta edz a Veszprémmel. A fiatal játékos nagyon jól mutatkozott be posztján és hasznosan játszott. Az ellenfél gyengébb erőt képviselt, a Veszprém kissé ki is engedett és sok nyitásrontással, de hozta a mérkőzést. Az utolsó meccsen a Dág nyert a Pécs ellen.

A Veszprém hozta a tőle elvárt eredményt, nyerte mindegyik mérkőzését és esélyes a junior bajnokság végső győzelmére is. Kivétel nélkül minden játékos dicséretet érdemel, főként a Dág elleni két elveszettnek látszó szett megfordításáért.

Eredmények
Man az Work Veszprémi RC–PVSE-PEAC 3:0 (8,18,12)
Dági KSE–Dorogi SE 3:0 (14,11,14)
Man az Work Veszprémi RC–Dági KSE 3:0 (15,23,24)
PVSE-PEAC–Dorogi SE 3:0 (16,21,24)
Dorogi SE–Man az Work Veszprémi RC 0:3 (-11,-15,-12)
Dági KSE–PVSE-PEAC 3:0

Forrás: veszpremvolley.hu

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.