Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Nem termett babér a VESC-nak a fővárosban

2011. december 18. 19:05 // Forrás: hunvolley.blog.hu
A Budai XI SE hazai pályán 3:0-ra győzött a Veszprémi Egyetemi SC ellen a női röplabda NB I alapszakaszának 15. fordulójában.

A fővárosiak sikere némileg meglepő, de teljesen megérdemelt, hiszen remekül kezelték a kiélezett helyzeteket.

Rendkívül pikáns találkozót ígért aranyvasárnap a két csapat összecsapása, hiszen a hazaiak edzője, Oláh János korábban hosszú ideig dolgozott Veszprémben a bakonyiak jelenlegi keretének szinte minden tagjával. A Budaiból hiányzott Cirkov Marija és Farkas Anita. A látogatóknál még mindig sérült a csapatkapitány, Kovács Anikó.

AZ ELSŐ SZETT

Múzsánk, Környei Dóra pontjával vezetett a VESC, majd a hazaiak kedvence, dr. Balczó Noémi egyenlített. A fővárosiak csapatkapitánya remekül szervált, Szabó Dorottya pimaszul ejtett, így meglépett a Budai (5:2). Szelle Dóra ászértékű nyitásával zárkózott a látogató, majd jött egy ász, amellyel egyenlített a Veszprém (5:5). Kisvártatva Jezerniczki Tímea is beköszönt középről, a túloldalról Hegedűs Anna válaszolt, előbb egy centerütéssel, majd egy kegyetlenül nagy blokkal (8:6). A technikai szünet után Környei ütött ismét, majd a hazaiak feladója, Bodnár Rita tréfálta meg korábbi csapattársait egy ravasz ejtéssel, aztán meg egy ászértékű szervával.

Környei támadást rontott, majd egy hálóérintés miatt fújt a játékvezető, így Katona Péternek időt kellett kérnie (13:8). Együttese a folytatásban sem tudott mit kezdeni Szabó Dorottya ejtéseivel és Balczó nyitásaival. A fővárosiak nagyszerűen mezőnyöztek, így sok volt a hosszú, látványos, izgalmas labdamenet (18:10). „Kiss Viki még nem ütött pontot!” — jegyezte meg mellettem statisztikus kollégám, mire Kiss Viktória egy ásznyitással kínálta meg a bakonyiakat, így az állítás rögtön érvényét és igazságtartalmát vesztette. A VESC edzője kikérte második idejét is (20:10). Csapatának szerencséje sem volt, a Budai lendülete viszont nem tört meg (22:11). Horváth Noémi ászt nyitott, Hegedűs Anna egy szép támadáskombinációt fejezett be sikeresen, Környei viszont kipúpozta a labdával a háló közepét, így nem várt fölénnyel nyerte az első szettet a Budai (25:12, 1:0).

A MÁSODIK SZETT

Hegedűs Anna szerezte az első pontot, a folytatásban ismét sokat rontott a VESC, ezzel szinte több pontot ajándékozott ellenfelének, mint amennyit a Budai önmagától szerzett. Az első technikai szünetig (8:4) öt nyitásrontást számlált statisztikus kollégám, aki a színvonal zuhanásszerű romlását fájlalta. Jogosan! Földesi Nóra helyett Dordzsceren Dadzsó lépett pályára a veszprémieknél, de nem ő, hanem Jezerniczki és Környei szerezték a pontokat (9:8). A bakonyiak felzárkózása után Kiss Viktória kétszer is eredményes volt centerből, de a különbség nem nagyon változott, sőt Telek Nikolett ásznyitásával egyenlített a látogató (11:11). Sokkal jobb lett a VESC mezőnymunkája, és immár a nyitásfogadás sem akadozott.

Ebben az időszakban a fővárosiak rontottak többet, Oláh János gyorsan időt kért (12:14). Jezerniczki Tímea sáncolt egy nagyot, aztán pontosan ütött, majd — némi várakozás után — jött a második kötelező pihenő (13:16). A hazai feladások helyenként pontatlanná váltak, így a támadások hatékonysága is csökkent. Balczó ejtett, majd kétszer is ütött, ezzel egyenlített, sőt újra vezetett csapata (17:16). Jezerniczki ásznyitásának köszönhetően a VESC gyorsan visszavette a vezetést, amelyhez kellettek Környei kegyetlen bombái is. Balczó újabb pontos ejtése után Katona Péter időt kért, mert a vendégcsapat megint hátrányba került (20:19). Balczó fékezhetetlen és ellenállhatatlan volt, Szelle Dóra a hálóba támadott, Bodnár Rita pedig ászt nyitott, jött a Veszprém második időkérése (23:19). Szelle javított a visszatérés után, de Környei szervát rontott, Balczó remek szerváját pedig benyelték a vendégek, így ezt a szettet is a Budai nyerte (25:20, 2:0).

A HARMADIK SZETT

Ez a periódus is egy elrontott veszprémi támadással kezdődött, majd Hegedűs Anna zárt le jó megoldással egy hosszú labdamenetet. Szabó Dorottya magasra ugrott, bátran ütött, és sikerrel is járt, majd Balczó nyitott ászt (5:1)! Horváth Noémi tetszetős támadása után már öt ponttal vezetett a Budai, közvetlenül a játszma elején (7:2). Szelle Dóra nyitását a hazaiak csapatkapitánya nem tudta megszelídíteni, de Környei ütése a vonalon túlra szállt, jöhetett a technikai (8:3). A visszatérés után jöttek a hibák hazai részről, ezért Oláh János időt kért (9:8). Hegedűsnek szerencséje volt, mert Jezerniczki blokkoló kezéről kipattant a labda.

Környei szépen termelte a pontokat, Szelle pedig nyitásból egyenlített, s rögtön utána fordított is (10:12). Három ászt nyitott egymás után, a hazaiak fogadása összeomlott! Hegedűs szakította meg a fővárosiak rossz sorozatát, majd Balczó is eredményes volt (13:14). Egyenlített a házigazda, majd mivel a játékvezető lefújt egy rossz labdaérintést, megint a Budainál volt az előny (15:14). Horváth Noémi ejtése után következett a technikai (16:15), majd a folytatásban is ő volt eredményes, ráadásul kétszer! Veszprémi oldalon visszatért Földesi, a budapestieknél viszont Kiss Viktória ászt nyitott, egymást követően kétszer is (21:15)! Katona Péter kikérte második idejét, majd Jezerniczki lekapta Hegedűs centerbombáját.

Horváth Noémi mészárolt a szélről, majd szervált egy ászt (23:16). „Ezt már nem lehet elkiabálni! Ezt már nem lehet elveszteni!” — vélekedik statisztikus kollégám, de Oláh János tapasztalt edző, két hiba után időt kért (23:18)! Földesi nyitott ászértékűt, majd Deli-Germann Olga és Szabó Dorottya zavarta egymást egy mentési kísérlet során (23:20)! Úgy tűnt, mély gödörbe került a házigazda, de Környei ütést rontott (24:20), Hegedűs pedig kisvártatva lezárta a meccset (25:21, 3:0).

Nagy meglepetés a Budai XI SE sikere, de teljesen megérdemelt. A hazai csapat az első szettben végig dominált, a második és a harmadik szettben pedig mindig jól jött ki a kulcsfontosságú szituációkból.

A mérkőzés legjobbja
A vendégcsapatban Jezerniczki Tímea játszott a legjobban, 11 pontjával együttese legeredményesebbje volt, ő hibázott a legkevesebbet. A hazaiaknál Kiss Viktória, Szabó Dorottya és Hegedű Anna egyértelműen jól játszott, mindhármuk teljesítménye kifejezetten pozitív volt. Bodnár Rita nagyszerűen irányított, Horváth Noémi ponterős, hatékony röplabdával sokat tett a fővárosiak sikeréért, a mezőny legjobbja pedig a csapatkapitány, dr. Balczó Noémi volt, mert támadásban és nyitásban is remekelt!

Érdekesség, hogy az előző szezonban, az NB I alapszakaszának hetedik fordulójában Oláh János akkori csapata, a Veszprém nagy meglepetésre 3:0-ra győzött a Budai XI SE elődje, az Újbuda TC otthonában. Most fordult a kocka!

Női röplabda NB I, alapszakasz, 15. forduló:
Budai XI SE–Veszprémi Egyetemi SC 3:0 (12, 20, 21)
Gabányi László Sportcsarnok, 30 néző. Játékvezetők: Vígh, Prukner.
Budai: Bodnár 4, Hegedűs A. 7, dr. Balczó 12, Szabó D. 6, Horváth N. 10, Kiss V. 7. Csere: Deli-Germann (liberó), Bánhidy. Edző: Oláh János.
Veszprém: Tobak 2, Jezerniczki 11, Szelle D. 9, Környei 10, Földesi 3, Telek 1. Csere: Pintér E. (liberó), Dordzsceren 1. Edző: Katona Péter.
Ásznyitás: 10–6
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:6, 13:8, 18:10, 23:12. 2. játszma: 8:4, 11:11, 13:16, 17:16, 20:19, 23:20. 3. játszma: 6:1, 8:3, 9:8, 10:12, 15:14, 20:15, 23:16, 23:20.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Oláh János: – A jó játék annak köszönhető, hogy jól edzenek a lányok! Tudom, hogy mire képesek, és most ők is elhitték! Próbáltunk másképp gondolkozni a röplabdáról, és azt hittem, hogy ez jót tett nekik! Nagyon jól játszottunk, ahogyan a Szolnok ellen is. Nem volt centerünk, ezért Hegedűs Anna került középre. Ő egy intelligens ember, nagyszerűen megoldott a feladatot. A csapat nagyon együtt volt!

Katona Péter: – Ameddig ilyen hozzáállással, alázat nélkül játszunk, addig a leggyengébb csapat ellen sem fogunk nyerni, sőt még szettet sem nyerünk!

Forrás: hunvolley.blog.hu

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.