Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kinek nem kell a strand? / – lakossági levél a polgármesternek –

2008. augusztus 11. 11:46 // Forrás: olvasói levél
Az érintett területen élők kifogásolják a leendő strand elhelyezését a Középfokú Nevelési Központ területén. A Vehírhez eljuttatott levelükben egyrészt azért, mert a lakóövezethez nagyon közel lenne a strand, másrészt a keletkező zajhatás miatt emeltek szót a lakók. A levelet elküldték Debreczenyi János polgármester részére is.

A Vehír változatlan formában adja közre a levelet.


Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Debreczenyi János polgármester úr részére

Tárgy: Veszprém, városi strand létesítése

                                                                               

Tisztelt Polgármester Úr!

Veszprém képviselő-testülete 2008. május 29-i testületi ülésén döntött arról, hogy nyitott uszodát, strandot épít. A létesítmény helyszínének a Középfokú Nevelési Központ területét jelölte ki a képviselőtestület. A helyszín kijelölését megelőzően sajnos nem került sor lakossági fórumra. A döntés után az önkormányzat vezetése tartott ugyan egy lakossági fórumot, de ez megítélésünk szerint nem volt kellően propagálva, így azon csak nagyon kevesen tudtak részt venni.

A fórumot követően megszaporodtak a Naplóban azok az olvasói reagálások, amelyek nemtetszésüket fejezték ki a helyszín kiválasztása miatt. A kiválasztott helyszín közelében élők ekkor „döbbentek rá'' hogy milyen létesítmény megvalósítását tervezi a városvezetés.

A terület szomszédságában lakók, hasonlóan a város más pontján élőkhöz, örömmel fogadták a strand létesítéséről szóló döntést. A helyszín kiválasztását azonban nem tartjuk kellő körültekintéssel megalapozott döntésnek.


Azért nem értünk egyet a helyszín kiválasztásával,

- mert a tervezett strand túl közel van ahhoz a lakóövezethez, azokhoz az épületekhez, ahol több százan laknak. Egy ilyen létesítmény különböző működési, üzemi zajokkal jár, nem is beszélve a strandot igénybe vevő, azt élvezni akaró odalátogatók strandon szokásos zsivajáról, ricsajáról.

- Nem megfelelő a helyszín kiválasztása azért sem, mert a létesítmény lehetséges igénybevevőit is zavarhatja a környező épületek közelsége. Strandolni igazán természeti- és nem épített környezetben, pláne nem lakókörnyezetben az élvezetes. A magas épületekről kitűnő rálátás nyílik a strandra, ez önmagában is vonzza a kíváncsiskodó tekinteteket. Ez a tény sem fogja növelni a várható látogatói létszámot.

- A létesítmény tervezett helyszínen való megvalósítása a környező lakások jelentős értékcsökkenésével jár.  Ezt a tényt már most, a döntést követően is tapasztalják azok, akik korábban döntöttek lakásuk értékesítéséről, ugyanis az ingatlanpiac keresleti oldala azonnal jelentős csökkentéssel reagált a strand létesítése miatt a lakásárakra.

Természetesen a lakóközösség szükség esetén kész saját anyagi érdekeinek és jogainak képviseletére és érvényesítésére is.

 A strand megvalósítását valamennyi veszprémihez hasonlóan mi is támogatjuk, de a mellékelt levél aláíróiként (120 család) arra kérjük a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a helyszín kiválasztását ismételten megfontolni és testületi ülésen mielőbb újra megtárgyalni szíveskedjenek.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy levelünket valamennyi önkormányzati képviselőhöz, valamint a médiák képviselőihez is eljuttatjuk.

Ismételten kérjük a Tisztelt Képviselő-testülettől a helyszín kiválasztásának újratárgyalását.

Bízunk benne, hogy a választópolgárok bizalmából megválasztott polgármester és a képviselő-testület méltányolja az aláírók kérését.     

Veszprém, 2008-08-08.

Az aláírók képviseletében,

Gurubi Balázs

8200Veszprém, Batthyány u.

 

 

 

Zatkalik András
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.