2022. november 26.
//
Virág névnap

„Jó úton haladunk”

2011. december 21. 20:09
Noha bravúrosan szerepelt az ősz során az 1. Futsal Club Veszprém, továbbra is az óvatos, lassú építkezés jellemzi a klub filozófiáját.

Alaposan felülmúlta a várakozásokat a megyeszékhely nyáron alakult futsalcsapata. Németh Gábor tanítványai 12 mérkőzés után – a Vasas II együttesével azonos pontszámmal – vezetik az NB II Nyugati csoport tabelláját. A Magyar Kupában pedig karnyújtásnyi távolságra kerültek a négyes döntőtől, miután a negyeddöntő első felvonásán 5:1-re nyertek az élvonalban szereplő Nagykáta ellen.

– Hivatalosan az 1-6. helyezést tűztük ki célul a csapat elé, amely a felsőházi rájátszásra jogosít. Ez a cél továbbra sem változott, de természetesen bízunk a jobb szereplésben – kezdte az értékelést Rajki Tamás ügyvezető. – Kezdjük megismerni a mezőnyt, amely alapján úgy vélem, hogy amennyiben nem következik be sérüléshullám, a csapat dobogós helyen fog végezni.

– Számítottak rá, hogy a társaság ilyen gyorsan felveszi a játék és a bajnokság ritmusát?
– Fekete ló volt számunkra ez a sportág. Természetesen amennyire tudtunk, szakmailag felkészültünk, és próbáltuk feltérképezni a mezőnyt. Ám mint minden új egyesület, mi is most tanuljuk a szakmát, annak gyerekbetegségeivel együtt. Azonban a látottak alapján úgy vélem, jó úton haladunk.


Rajki Tamás

– Az alakulat nyolc veretlenül megvívott csata után zsinórban kétszer is alulmaradt. Miben látják az apróbb megtorpanás okát?
– Ez bármely sport velejárója. Képtelenség folyamatosan azonos, magas szinten teljesíteni. Nem véletlen a nagycsapatoknál is a formaidőzítés fontossága. Nálunk emellett még az is meghatározó, hogy a játékosok nagy része két színtéren teljesít. Két jó csapattól kaptunk ki, de a későbbi eredmények alapján kijelenthető, hogy ez nem törte meg a társaságot.

– Óriási lehetőség előtt állnak a Magyar Kupában.
– Január 25-e. Ez a következő dátum a Magyar Kupában, jelenleg csak ezzel foglalkozunk. Egy jó erőkből álló Nagykáta ellen kell bizonyítanunk, hogy nem véletlen vagy a szerencse révén jutottunk el idáig. A lehetőség a mi kezünkben van. A többivel azonban csak a párharc után foglalkozunk.

– Az idény közben is érkeztek játékosok a gárdához. Várható még újabb erősítés?
– Úgy alakítottuk ki a keretet, hogy a bajnokságot megfelelő minőségi játékossal végig tudjuk vinni. Azonban egyre többen érdeklődnek a csapat iránt, akik szívesen csatlakoznának hozzánk. Aki hasznára lehet a csapatunknak, azzal szívesen egyeztetünk, hiszen ezáltal tovább erősödhetünk. Elsősorban olyan játékosok leigazolásában gondolkodunk, akik elsődlegesnek tekintik a futsalt, mert hosszú távon így építhetünk hatékony, ütőképes csapatot. A téli szünetben a kapusposzton bevethető Sárdi Máté leigazolása tűnik reálisnak, akit a Győri ETO-tól csábítunk hozzánk. Mellette több kiszemelttel is tárgyalunk, de ezek egyelőre nem publikusak.

– Úgy tűnik, hogy az együttes lassanként kinövi a mostani otthonát. Milyen lehetőségeik vannak a költözésre?
– Nagy örömünkre szolgál, hogy kezd kialakulni a szurkolótáborunk, amely a későbbiekben aktívan igyekszik segíteni minket a minél jobb eredmények elérésében. Ehhez kapcsolódóan jövőre sok újdonsággal készül a klub, amellyel reméljük, tovább növelhetjük csapatunk népszerűségét. Hamarosan nekilátunk a 2012/13-as idény előkészületeinek, amelynek egyik eleme a létesítményhelyzetünk felmérése. Amennyiben úgy alakulna, kellemes probléma miatt kényszerülnénk a váltásra, de ez még a jövő kérdése, jelenleg nem aktuális. A bajnokságot a Stadionban fogjuk végigküzdeni, ahol a lehetőségekhez képest kitűnő otthonra leltünk.

– Elkerülhetetlen a kérdés egy olyan csapat esetében amely "fél távnál" vezeti a bajnokságot: Mi történik, hogyha az együttes kivívja a feljutást? Tudják vállalni az ezzel kapcsolatos terheket?
– Örülök a kérdésnek, mert azt jelenti, hogy jól szerepelünk, de amíg ez nem realitás, addig a jelennel foglalkozunk. Természetesen többvariációs tervvel készülünk a jövő évre. Ami pedig az eddigieket illeti, ezúton is köszönjük támogatóinknak – Kinizsi Bank, VeszprémBer, Aditus, Intersport –, hogy az anyagi segítségük mellett a társasági adó adta lehetőséget is kihasználhattuk a jóvoltukból.

- Végezetül: mit kívánna a képzeletbeli aranyhaltól a veszprémi futsal-családnak a 2012-es esztendőre?
– Sérülésmentes, látványos, közönségszórakoztató játékot és minél több szurkolót!

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint

További cikkek

Könnyed veszprémi siker a futsal NB I-ben
Könnyed veszprémi siker a futsal NB I-ben
A listavezető 1. Futsal Club Veszprém remek első félidei teljesítményének köszönhetően 4-0-ra nyert az újonc Nyíregyháza vendéglátójaként péntek este az első osztályban.
Újabb hazai bajnoki vár az éllovas Veszprémre
Újabb hazai bajnoki vár az éllovas Veszprémre
Az 1. Futsal Club Veszprém az NB I éléről, remek formában várja az újonc Nyíregyháza elleni pénteki (18.30) újabb hazai bajnokit.
Súlyos sérülést szenvedett a válogatott futsalos
Súlyos sérülést szenvedett a válogatott futsalos
Az 1. Futsal Club Veszprém fiatal játékosa, Kártik Zsombor térdsérülést szenvedett nevelőegyesülete, a Berettyóújfalu elleni hazai rangadón. A sportoló az idény hátralévő részében várhatóan már nem léphet pályára.
Már a hölgyek is futsalozhatnak Veszprémben
Már a hölgyek is futsalozhatnak Veszprémben
A közelmúltban hivatalosan is megalakult a VESC női futsalcsapata. Portálunk meghívást kapott a hölgyek edzésére, akik nemrég első győzelmüket is megszerezték.
Vérbeli rangadó, parádés győzelem – élre állt a Veszprém!
Vérbeli rangadó, parádés győzelem – élre állt a Veszprém!
Az NB I élére ugrott az 1. Futsal Club Veszprém, amely az idény eddigi legélvezetesebb, fordulatokban, izgalmakban és szép jelenetekben is bővelkedő mérkőzésén, ezer néző előtt győzte le a vendég Berettyóújfalut (4-3).