Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Veszprémi betlehem

2011. december 24. 2:59
Az érseki palota előtti téren gyülekeztek a jelmezekbe öltözött fiatalok, akik a Jézus születéséről szóló bibliai történetet adták elő, a hideggel nem törődve, átszellemült arccal.

Volt néhány tényező, mely alapjaiban határozta meg a december 23-án tartott városi betlehemezés alaphangulatát, először a felfelé vezető úton Rohan seregénél csak pár fővel kisebb létszámmal – bár látványosan – a Nemesvámosi Sportistálló lovasai dübörögtek el a karácsonyi programra igyekvők mellett, másodszor pedig az állatsimogató nehezítette a munkára koncentrálást.


A galéria megtekintéséhez kattintson a fotóra!

De mégis, volt valami fenséges a kivilágított várban, a lovasszekerekről fehér ruhában leszálló fiatalok látványában, akik a méteres tábortüzekkel megvilágított térre igyekeztek. A kezdés előtt a várba látogató számos fiatalnak és szülőnek volt alkalma szemügyre venni a környezetet, vagy egyszerűen csak követni a kürtőskalács illatát, és a meleg italok gőzfelhőjét.

A tervezettnél néhány perccel később kezdődött a műsor, melyet a Rózsa Úti Általános Iskola diákjai adtak elő, a Honvéd Bakony Táncegyüttes, a Kis-Bakony Néptáncegyüttes, Szelle Dávid, a Pannon Várszínház művésze, valamint Kovács Krisztián mesélő segítségével.

A betlehemes előadás jól sikerült, ezt Porga Gyula polgármester is alátámasztotta köszöntőjében, aki elmondta, hogy a karácsonyról „ennél szebben nem lehet beszélni, mint amit itt ma a gyerekektől hallottunk”. – Remélem, hogy ebből a csodából mind haza tudunk vinni a szívünkben egy darabot szentestére, és az estét ezekkel a hangokkal, dalokkal éljük meg – kívánt áldott ünnepeket a polgármester.

A 15. karácsonyát városunkban töltő veszprémi érsek, Márfi Gyula is megköszönte a „kis művészeknek” a csodálatos estét, majd arra kérte a műsor fiatal szereplőit, hogy azt a kis Jézust, akinek tiszteletére összegyűltek és táncoltak, őrizzék a szívükben.

Ahogy a kis művészek is énekelték a palota mellett lobogó tüzek mellett: „elérkezett karácsony”.

Balassa Gergő
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.