2022. szeptember 30.
//
Jeromos névnap

„Kiváló a csapatszellem”

2011. december 30. 19:27
Fazekas Nándor blogjának fókuszában a veszprémi csapat utolsó bajnoki meccsei és a válogatott felkészülése áll, de beszámol kisfia első karácsonyáról is.

A legutóbbi írásom után még két hazai bajnoki várt ránk sorrendben a Tatabánya, illetve a Mezőkövesd ellen. Előbbi találkozón nagyon odatettük magunkat, simán nyertünk, s olyan sok gólt dobtunk, amire idén talán még nem is volt példa. A Mezőkövesd ellen mondhatni, már ünnepi hangulatban játszottunk. Mindenki odafigyelt, hogy sérülésmentesen megúsztuk a mérkőzést, amelyet ismét magabiztosan nyertünk meg.

A lefújást követően felmentünk a VIP helyiségbe, ahol a hagyományoknak megfelelően elbúcsúztunk egymástól. Minden játékos ajándékcsomagot kapott a klubtól, a vezetőink pedig sok sikert és sérülésmentes visszatérést kívántak az Európa-bajnokság kapcsán.

A vasárnapi pihenő után hétfőn buszra szálltunk és Szlovákiába utaztunk a Karácsony-kupára. Itt a csehek, a lengyelek és a házigazda szlovákok ellen papíron nagyon neves ellenfelekkel találkoztunk, az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy ellenfeleink a „B” vagy inkább a „C” válogatottjukat nevezték a viadalra.

Mi azonban a légiósainkat leszámítva a legerősebb összeállításban utaztunk el, így számunkra hasznosnak bizonyult a végül veretlenül megvívott torna. Mindenki megfelelő mennyiséget játszott, s a Mester is meg tudta nézni azokat, akik egyelőre csak a bő keret tagjai. Ahogy hallottam, a tornát legközelebb majd ismét az év elején rendezik meg, hiszen azért mégiscsak az lenne a leghasznosabb, hogyha a lehető legerősebb ellenfelek ellen készülhetnénk az aktuális világversenyre

Hazatértünk, karácsonyra mindenki hazatérhetett a szeretteihez. 27-én aztán Veszprémben folytattuk a felkészülést: a Betekints Hotelben latunk és az Arénában edzettünk. Az elmúlt napokban elsősorban a jó erőnlét kialakításán dolgoztunk, hiszen a közelgő Eb-n egymást követik majd a meccsnapok, s nem is akármilyen csapatok ellen... Napi három edzéssel készültünk, amire már régóta nem volt példa. Reggel hétkor keltünk, fél 8-kor már futottunk, reggeli után 11-től délig edzettünk, majd délután fél 6-tól 7-ig újabb tréningen vettünk részt. Ez a négy nap nagyon jót tett a kondíciónknak.

Január 2-tól pedig reméljük, hogy frissebben, százszázalékos formában tudunk készülni a kontinenstornára. 4-én Szlovákiával játszunk felkészülési mérkőzést az Arénában, akik ezúttal már a legerősebb összeállításukban érkeznek. Két nappal később pedig Németországba utazunk, ahol kétszer is összecsapunk a jó erekből álló német válogatott ellen.

Meg kell jegyeznem, hogy kiváló a csapatszellem és remek a hangulat a nemzeti együttesnél. Ezt mutatja az az apróság is, hogy a péntek déli edzés után sem széledtünk szét egyből, hanem még visszamentünk a Betekintsbe és közösen megebédeltünk.

Ami a családomat illeti, legkisebb fiam az első karácsonyát ünnepelte és mondanom sem kell, remekül érezte magát. Nagyon tetszett neki a feldíszített fa és a csillogó gömbök. Az ajándékok csomagolását pedig óriási boldogsággal és lendülettel tépte szét. 28-án pedig az első születésnapját ünnepeltük egy kisebb babazsúr keretében, ahol megleptük őt egy finom tortával is.

Szurkolóinknak és a vehir.hu valamennyi olvasójának ezúton kívánok boldog új évet.

Fazekas Nándor

vehir.hu
Melczer Zsolt

További cikkek

Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Éles József klubigazgatótól megtudhattuk, a válogatott kapus, Borbély Ádám sérülése következtében megfordult fejükben edzőjük reaktiválása, de ez nem volt több egy gondolatnál. Bíznak fiatal kapusaik teljesítményében, akik már korábban is bizonyították tehetségüket.
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
Hónapokig tartó tárgyalássorozat után szerdán hivatalossá, hogy a Telekom Veszprém kézilabdacsapata augusztus 30-án nagyszabású edzőmeccsen fogadja a német bajnok THW Kiel együttesét.
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Hivatalossá vált, hogy a 25 esztendős Borbély Ádám a férfi kézilabda NB I újoncánál, a Veszprémi KKFT-nél folytatja pályafutását.
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Több mint húszévnyi profi pályafutással a háta mögött, tizenegy magyar bajnoki címmel, kilenc Magyar Kupa-elsőséggel, BL-ezüstéremmel és EHF Kupa-győzelemmel a tarsolyában 43 évesen visszavonul Fazekas Nándor, kétszázharminchétszeres válogatott, kétszeres olimpiai negyedik helyezett kézilabdakapus.
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
A kedden kezdődött balatonfüredi Könyv-Bor-Jazz fesztivál utolsó napján, vasárnap Fazekas Nándor kézilabdázó Első számú második című portrékönyvét is bemutatják.