Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C

Motoros mementó Alsóörsön

2008. április 13. 1:18
A rideg statisztikák szerint az elmúlt esztendőben 875 motoros baleset történt az országban. Tragédia, hogy 89-en soha többé nem térhetnek vissza szeretteikhez. Az Alsóörsön élő Spilt László szervezésének köszönhetően április 12-től kereszt őrzi azok emlékét, akik balesetben hunytak el.

A vasút- és buszállomás előtti térségen frissen állított kereszt, tövében mementóként egy motorkerékpár roncsdarabja, illetve egy márványtábla, rajta a felirattal: Elhunyt motorosok emlékére. Itt gyülekezett annak a mintegy százötven motornak az utasa, akik megjelenésükkel részvétüket kívánták kinyilvánítani volt társaik, hozzátartozók emléke előtt.
                 

A kereszt állításának más aktualitása is van: éppen egy esztendeje – pár kilométerre a falu határától – három fiatal vesztette életét egy szabálytalan autós vétke miatt.

A meg-megeredő esőben Sashegyi Ildikó művelődésszervező (Alsóörs) mondott köszönetet az önkormányzat nevében az emlékkeresztet állíttató Spilt Lászlónak, majd vitéz Ajtós József esperes plébános és Rásky Miklós református lelkész áldotta meg a keresztet, s kérték Isten óvását a motorosok társadalmára.

               

A résztvevők ezután rendőri felvezetéssel vonultak a tavalyi baleset helyszínére, ahol az alsóörsi Harley-Davidson motoros találkozó főszervezője, Dobai Attila helyezett el társai nevében virágot az útszéli mementóknál.

Zatkalik András

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.