2021. július 31.
//
Oszkár névnap

Motoros mementó Alsóörsön

2008. április 13. 1:18
A rideg statisztikák szerint az elmúlt esztendőben 875 motoros baleset történt az országban. Tragédia, hogy 89-en soha többé nem térhetnek vissza szeretteikhez. Az Alsóörsön élő Spilt László szervezésének köszönhetően április 12-től kereszt őrzi azok emlékét, akik balesetben hunytak el.

A vasút- és buszállomás előtti térségen frissen állított kereszt, tövében mementóként egy motorkerékpár roncsdarabja, illetve egy márványtábla, rajta a felirattal: Elhunyt motorosok emlékére. Itt gyülekezett annak a mintegy százötven motornak az utasa, akik megjelenésükkel részvétüket kívánták kinyilvánítani volt társaik, hozzátartozók emléke előtt.
                 

A kereszt állításának más aktualitása is van: éppen egy esztendeje – pár kilométerre a falu határától – három fiatal vesztette életét egy szabálytalan autós vétke miatt.

A meg-megeredő esőben Sashegyi Ildikó művelődésszervező (Alsóörs) mondott köszönetet az önkormányzat nevében az emlékkeresztet állíttató Spilt Lászlónak, majd vitéz Ajtós József esperes plébános és Rásky Miklós református lelkész áldotta meg a keresztet, s kérték Isten óvását a motorosok társadalmára.

               

A résztvevők ezután rendőri felvezetéssel vonultak a tavalyi baleset helyszínére, ahol az alsóörsi Harley-Davidson motoros találkozó főszervezője, Dobai Attila helyezett el társai nevében virágot az útszéli mementóknál.

Zatkalik András

További cikkek

Állati jó családi napot tartottak a Balatoni Élményparkban
Állati jó családi napot tartottak a Balatoni Élményparkban
Nem csak szórakozási lehetőségek, hanem az állatvédelem fontosságát kiemelendő programokkal is készültek a Balatoni Élményparkban szombaton.
Boróka királyné és Habakuk király megnyitójával indult el pénteken a 28. Kabóciádé
Boróka királyné és Habakuk király megnyitójával indult el pénteken a 28. Kabóciádé
A Kabóca Bábszínház fesztiválja vasárnap estig várja az érdeklődőket a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren.
A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?
A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?
Együtt örülnek velünk, amikor boldogság ér bennünket, s támaszt nyújtanak, amikor úgy tűnik, minden összedől. Szerencsés esetben egy életen át játszanak velünk, mint Kosztolányi versében, s az elvesztésük néha jobban fáj, mint a szerelmünkben csalódni. A barátság az egyik legnagyobb áldás az életünkben, a barátság világnapján pedig annak természetéről és alakulásáról beszélgettünk Kungli Dóra pszichológussal.
Veszprém megyében is gyűjtik a búzaadományokat
Veszprém megyében is gyűjtik a búzaadományokat
Veszprém megyében tavaly 185 gazdálkodó 14 tonna búzát ajánlott fel a rászorulóknak. A Magyarok Kenyere program idei búzagyűjtő napját Tésen tartották csütörtök délelőtt.
A legkisebbek ellátását segítik a kórháznak adományozott infúziós pumpák
A legkisebbek ellátását segítik a kórháznak adományozott infúziós pumpák
Több mint egymillió forint értékben adományozott két infúziós gyógyszeradagoló pumpát a Csolnoky Ferenc kórháznak az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft.