Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Heti álhírünk: módosul a parkolási rendszer

2008. április 13. 13:28
Új parkolási rendszer bevezetését tervezik a megyeszékhelyen. A munkaanyag szerint 50%-os parkolási díjmérséklés illeti azokat, akik a gépkocsi márkájának megfelelő modellt, makettet vagy játékot tudnak felmutatni. Ezeket a műszerfal kívülről is jól látható felületére kell erősíteni. További engedményt kapnak azok, akik gyermekkori fényképükkel is ki tudják egészíteni a modellt.

A feladat ellátásához átprogramozzák a jegykiadó automatákat, amelyeken ezentúl orosz rubellel, mongol tugrikkal és román lejjel is lehet fizetni. A többi valuta azonban nem érvényes. A gördülékeny pénzváltáshoz új munkatársakat állítana be a városüzemeltetés. Együttműködve a rendőrséggel azokat a hölgyeket kérnék fel erre a feladatra, akik eddig áldatlan szociális körülmények közepette keresték mindennapi betevőjüket a 8-as főút mentén. A tárgyalások jól haladnak, a hölgyek szövetségének szakszervezete már fölvette a kapcsolatot az illetékesekkel. A munkába állók rendelkezésére bocsátandó egyágyas bódék gyártására már kiírták a közbeszerzési tendert.

A módosítás további pontjai szerint az Óváros térre tilos lenne személygépkocsival behajtani. Korlátlanul használhatnák az utat viszont egészen a vár végéig a kamionok, autóbuszok és az utánfutós szerelvények.

Az új rendszer bevezetését lakossági fórumokon vitatják meg. Az első ilyenre április 19-én, vasárnap hajnal 2-kor kerül sor a veszprémi libegő végállomásánál.

– Lucidus –

Zatkalik András

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.