2020. szeptember 20. // Friderika névnap

Heti álhírünk: módosul a parkolási rendszer

2008. április 13. 13:28
Új parkolási rendszer bevezetését tervezik a megyeszékhelyen. A munkaanyag szerint 50%-os parkolási díjmérséklés illeti azokat, akik a gépkocsi márkájának megfelelő modellt, makettet vagy játékot tudnak felmutatni. Ezeket a műszerfal kívülről is jól látható felületére kell erősíteni. További engedményt kapnak azok, akik gyermekkori fényképükkel is ki tudják egészíteni a modellt.

A feladat ellátásához átprogramozzák a jegykiadó automatákat, amelyeken ezentúl orosz rubellel, mongol tugrikkal és román lejjel is lehet fizetni. A többi valuta azonban nem érvényes. A gördülékeny pénzváltáshoz új munkatársakat állítana be a városüzemeltetés. Együttműködve a rendőrséggel azokat a hölgyeket kérnék fel erre a feladatra, akik eddig áldatlan szociális körülmények közepette keresték mindennapi betevőjüket a 8-as főút mentén. A tárgyalások jól haladnak, a hölgyek szövetségének szakszervezete már fölvette a kapcsolatot az illetékesekkel. A munkába állók rendelkezésére bocsátandó egyágyas bódék gyártására már kiírták a közbeszerzési tendert.

A módosítás további pontjai szerint az Óváros térre tilos lenne személygépkocsival behajtani. Korlátlanul használhatnák az utat viszont egészen a vár végéig a kamionok, autóbuszok és az utánfutós szerelvények.

Az új rendszer bevezetését lakossági fórumokon vitatják meg. Az első ilyenre április 19-én, vasárnap hajnal 2-kor kerül sor a veszprémi libegő végállomásánál.

– Lucidus –

Zatkalik András

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.
2020. szeptember 20. // Friderika névnap