Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Még nincs döntés arról, hogy Gyurcsány Ferenc elutazik-e az olimpiára

2008. március 24. 17:54 // Forrás: (MTI)
A kormányszóvivő szerint nemhogy döntés nincs, de még a kérdés sem került napirendre Gyurcsány Ferenc miniszterelnök olimpiai rendezvényeken való részvételéről. Kóka János hétfőn arra kért minden magyar politikust és állami tisztviselőt, hogy a közvetlenül sporthoz nem kapcsolódó olimpiai eseményeken ne vegyen részt, és ezzel ne legitimálja az emberi jogok szisztematikus megsértésére épülő kínai politikai rendszert. Az SZDSZ elnöke ide sorolta a nyitó- és záróünnepséget, a fogadásokat, illetve a kínai állami vezetőkkel együtt tartandó sajtótájékoztatókat.
Kóka János közleményében olvasható, az SZDSZ elnöke a Liberális Internacionálé májusi kongresszusának azt javasolja majd, hogy határozottan ítélje el a kínai hatóságoknak a Tibetben és a környező tartományokban március 10-én kezdődött tiltakozásokra adott erőszakos reakcióját. A tragikus események árnyékot vetnek a közelgő olimpiai játékokra, amiért a politikai felelősség a kínai hatóságokat terheli, akik nem teljesítették az olimpiai játékok odaítélésekor tett emberi jogi kötelezettségvállalásaikat - írta a pártelnök.

Az SZDSZ javasolja azt is, hogy a kongresszus fogadjon el egy határozati javaslatot, amely tartalmazza: "Miközben elismeri az Olimpiai Játékok szimbolikus jelentőségét és elismeréssel adózik azon sportolóknak, akik több évi felkészülést követően a versenyzés megtiszteltetésében részesülnek, felhívja a liberális politikusokat és kormányhivatalnokokat, hogy ne vegyenek részt a 2008-as Olimpiai Játékok olyan hivatalos ünnepségein, amelyek nem közvetlenül kapcsolódnak sporteseményekhez".
Füssy Angéla
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.