Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Szalay András felajánlotta lemondását / Közleményt adott ki a képviselő - megköveti Czaunt

2008. augusztus 21. 10:24 // Forrás: MTI/Vehír
Néhány nappal ezelőtt úgy fogalmazott a külföldi útjáról hazatért Szalay András, nem érzi úgy, hogy le kellene mondania, de ha pártja úgy kívánja, eleget tesz a kérésnek. Ezzel szemben csütörtök reggelre felajánlotta lemondását az SZDSZ városi elnöki, illetve az SZDSZ frakcióvezetői posztjáról. A képviselő nyilvánosan is megkövette Czaun János alpolgármestert, azon elektronikus levél ügyében, mely lassan két hete borzolja a veszprémi közéletet. Korábban Mihalovics Péter, a Fidesz nevében arra szólította fel Szalayt, távozzon a közéletből, ha köze van az alpolgármester becsületét sértő íráshoz. Czaun János elfogadja a bocsánatkérést.

Hartai Ervin, az SZDSZ frakció tagja érdeklődésünkre elmondta, jelentős változásra nem kell számítani. Frakció és párt taggyűlés a jövő héten esedékes, akkor tárgyalnak Szalay András ügyéről, ám személyes véleménye szerint, nem indokolt a frakcióvezető lemondása. Kérdésünkre Czaun János elmondta: elfogadja a bocsánatkérést, és ennek fényében eláll attól, hogy rendőrségi feljelentést tegyen. Reméli, hogy mindenki, aki a munkáját és a személyét kritizálta, okul az esetből. A maga részéről az üggyel nem kíván tovább foglalkozni.


Az MTI is kiadta a koradélutáni órákban Szalay András közleményét, melyhez való hozzáférést a képviselő a Vehírtől, illetve annak olvasóitól délelőtt még megtagadta. Az írás terjesztéséhez semmi köze, annak módját maga is elítéli - áll a közleményben.

Hozzátette: hibájaként azt ismeri el, hogy vannak olyan állítások a fogalmazványban, amelyeket nem kontrollált, noha csak lakossági közléseken alapultak. Mint mondta, megköveti Czaun Jánost „az írás azon részeivel kapcsolatban, amelyeket az alpolgármester igaztalannak vél magára nézve”.

„Az írás további elemeit azonban a szabad véleménynyilvánítás és a választott testületen belüli többség és kisebbség közötti politikai küzdelem részének tartom” – közölte.


Füssy Angéla
további cikkek
Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Az MTA VEAB Tudományról szabadON című sorozatának következő eseményén is egy köztiszteletben álló akadémikussal beszélgetnek kötetlenül, a tudomány szerepéről és társadalmi felelősségéről, a kutatói pálya szépségeiról és kihívásairól. A helyszín idén is az MTA VEAB Székház panorámás kertje lesz most csütörtökön 17 órától. tegnap 13:17 Hosszan elhúzódó árhullámra számítanak, Orbán szerint most jön a neheze árvíz Hosszan elhúzódó árhullámra számítanak, Orbán szerint most jön a neheze Hosszan elhúzódó árhullámra kell felkészülni, sokáig lesz érvényben harmadfokú készültség az érintett folyókon - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője a köztévében. Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatón értékelte a helyzetet. tegnap 10:42 Veszprém vármegyei tűzoltók is küzdenek a gátakon árvíz Veszprém vármegyei tűzoltók is küzdenek a gátakon Szolgálat-átszervezéssel, árvízi védekezésben tapasztalatokkal rendelkező tűzoltókkal, valamint eszközökkel, illetve az önkéntes tűzoltókkal és önkéntes mentőcsoportok készenlétbe állításával többszörözi meg mától a védekezéshez szükséges erőforrásait a katasztrófavédelem.  2024. szeptember 17. 17:36 Nemzetközi projekt segíti a veszprémi ifjúsági munka digitális fejlesztését Nemzetközi projekt segíti a veszprémi ifjúsági munka digitális fejlesztését Egynapos tanulmányút keretei között ismerkednek három európai városból érkező, illetve online résztvevő szakemberek Veszprém ifjúsági szolgáltatásaival és jógyakorlataival egy fenntartható városfejlesztési projekt keretei között. A nemzetközi és helyi ifjúsági szakembereket a Jutasi Köztérben, az újonnan elindított Érted Ifjúsági Klubban Dr. Hegedűs Barbara ifjúságügyért felelős alpolgármester köszöntötte. 2024. szeptember 17. 19:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.