2021. július 31.
//
Oszkár névnap

Szakítópróba / A koalícióból való kilépés mellett döntöttek a megyei választmányok

2008. április 14. 7:52
Összeültek a hétvégén a liberálisok megyei választmányai. Győr-Moson-Sopron és Zala megye kivételével mindenhol a koalíció szakadása mellett voksoltak a választmányi tagok. Veszprém megyében még nem került terítékre a kérdés.
A Győr-Moson-Sopron megyeieknél döntetlen lett az állás, heten a koalíció fenntartása, heten annak felbontása mellett voksoltak, ketten pedig tartózkodtak. Mivel a küldöttgyűlés viszont a koalíció mellett érvelt, így ez a hivatalos álláspont. A kisalföldi szabad dekoraták úgy vélik, a párt hosszú távú érdeke az MSZP-vel való együttműködés. Zala megyében úgy gondolják, újra kelle kötni a koalíciót, és átgondolni a tárcacseréket, személyi kérdéseket, viszont ha szakad a koalíció, azzal az SZDSZ is veszít, mondják. Tihanyi László, veszprém megyei elnök közölte, hogy a személye körüli belső viták miatt a szombati választmányi ülésen nem tudták megvitatni az országos ügyeket. (Dr. Tihanyi Lászlót, mint arról már beszámoltunk, korábban lemondásra szólították fel a Veszprém megyei választmányi tagok, és bizalmatlansági indítvánnyal éltek vele szemben. A politikus nem akar lemondani - azzal érvel, hogy a liberális párt nem ismeri a visszahívhatóság, így a bizalmatlansági indítvány intézményét sem.)

Füssy Angéla

További cikkek

Állati jó családi napot tartottak a Balatoni Élményparkban
Állati jó családi napot tartottak a Balatoni Élményparkban
Nem csak szórakozási lehetőségek, hanem az állatvédelem fontosságát kiemelendő programokkal is készültek a Balatoni Élményparkban szombaton.
Boróka királyné és Habakuk király megnyitójával indult el pénteken a 28. Kabóciádé
Boróka királyné és Habakuk király megnyitójával indult el pénteken a 28. Kabóciádé
A Kabóca Bábszínház fesztiválja vasárnap estig várja az érdeklődőket a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren.
A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?
A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?
Együtt örülnek velünk, amikor boldogság ér bennünket, s támaszt nyújtanak, amikor úgy tűnik, minden összedől. Szerencsés esetben egy életen át játszanak velünk, mint Kosztolányi versében, s az elvesztésük néha jobban fáj, mint a szerelmünkben csalódni. A barátság az egyik legnagyobb áldás az életünkben, a barátság világnapján pedig annak természetéről és alakulásáról beszélgettünk Kungli Dóra pszichológussal.
Veszprém megyében is gyűjtik a búzaadományokat
Veszprém megyében is gyűjtik a búzaadományokat
Veszprém megyében tavaly 185 gazdálkodó 14 tonna búzát ajánlott fel a rászorulóknak. A Magyarok Kenyere program idei búzagyűjtő napját Tésen tartották csütörtök délelőtt.
A legkisebbek ellátását segítik a kórháznak adományozott infúziós pumpák
A legkisebbek ellátását segítik a kórháznak adományozott infúziós pumpák
Több mint egymillió forint értékben adományozott két infúziós gyógyszeradagoló pumpát a Csolnoky Ferenc kórháznak az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft.