2022. május 25.
//
Orbán névnap

Győztek a színészek, de a kupát a VFC vitte el

2012. február 19. 16:02
Lékó Sándor
Kiválóan sikerült a veszprémi Focifarsang, amelyet négy csapat részvételével rendeztek vasárnap délelőtt a Március 15. úti sportcsarnokban.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A SZÚR, azaz a színészek-újságírók rangadó a második mérkőzés volt a hatból. Ezen a színészek 2:0-ra győzték le az akkor még önmagukat kereső újságírókat. A színészek csapatát erősítette a Petőfi színház művészeti tanácsadója, Eperjes Károly, Oberfrank Pál színiigazgató és két „tiszteletbeli színész”, volt kézilabdázó klasszis, Csoknyai István és Éles József is. Utóbbi gólpasszt adott, s egy gólt is rúgott a tornán.

Mindez kevés volt azonban ahhoz, hogy megszorítsák a volt NB I-es játékosokat is felvonultató VFC-t, akik ezen a napon nem találtak legyőzőre. Rugovics Vendelék a Kovács Zoltán kormányhivatal vezetővel, Porga Gyula veszprémi polgármesterrel valamint helyi önkormányzati képviselőkkel felállt közéleti válogatottat 4:2-re, az újságírókat 6:0-ra, a színészeket pedig 4:1-re verték, s ezzel a Báva Bt. által felajánlott Focifarsang-kupát is elnyerték.

Az újságírók teljesítménye fokozatosan javult a villámtornán. A VFC ellen 6:0-ra ugyan kikaptak, de az utolsó meccsüket, a közéleti válogatott ellen már döntetlenre (1:1) hozták.

Oberfrank Pál színházigazgató sikeresnek nevezte a farsangi focigálát és elfogadta az ezúttal legyőzött újságírók kihívását egy, a nem túl távoli jövőben megrendezendő, ám már szabadtéri visszavágóra.

Képek
vehir.hu
Melczer Zsolt

További cikkek

A környék rejtett értékeinek bemutatására vállalkozott Veszprém legújabb podcastje
A környék rejtett értékeinek bemutatására vállalkozott Veszprém legújabb podcastje
Veszprém-Balaton Calling néven indult el az az új podcast-csatorna, amiben a szerkesztők arra vállalkoztak, hogy a helyi mainstream látnivalók és érdekességek bemutatása helyett az ezek mögött megbúvó, nem az első sorban szereplő értékeket tárják fel és mutatják be a hallgatóságnak. Éppen ezért az új podcast egyszerre célozza meg a turistákat, de a helyben élőknek is szolgál új érdekességekkel a környékükről.
Zsigmond István az év veszprémi mentője
Zsigmond István az év veszprémi mentője
Esküt tettek az ötödik Orbán-kormány miniszterei
Esküt tettek az ötödik Orbán-kormány miniszterei
A köztársasági elnök jelenlétében, ünnepélyes keretek között esküt tettek az ötödik Orbán-kormány miniszterei kedden az Országgyűlésben.
Dibusz: motiváltak és elhivatottak vagyunk
Dibusz: motiváltak és elhivatottak vagyunk
Dibusz Dénes, a magyar bajnok és kupagyőztes Ferencváros labdarúgócsapatának válogatott kapusa szerint a júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő nemzeti együttes minden tagja motivált, elhivatott, és mindent megtesz majd a győzelem érdekében az Európa-bajnok olaszok, valamint az angolok és a németek ellen is.
Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány
Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány
A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebookon közzétett videóban.