Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
12°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
12°C

Két év múlva nyit az onkológiai központ

2012. február 21. 12:36
A Közép-dunántúli Régió az ország egyetlen olyan területe ahol jelen pillanatban nincs regionális onkológiai központ, egy évtizedes álom válik valóra ezzel a projekttel.

A tervek szerint 2013 tavaszára készül el a farkasgyepűi Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet új diagnosztikai szárnya és 2014 őszén nyitja meg kapuit a Veszprém megyei kórházban a Közép-Dunántúli Regionális Onkológiai Centrum. A fejlesztés teljes költségvetése 3,680 milliárd, az uniós támogatás összege 2,34 milliárd forint. A kivitelezési munkálatok Farkasgyepűn várhatóan ez év nyarán, a megyei kórházban pedig az év végén kezdődnek meg – hangzott el a projekt nyitórendezvényén kedden délelőtt a megyei kórházban.


A Regionális Onkológiai Központ látványterve

A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban kialakítandó új Regionális Onkológiai Központ a belső udvar területén készül el, zöld mezős beruházásként, több mint négyezer négyzetméteren. Szabadon álló épület pincéjében kapnak helyet a sugárterápiás berendezések, földszintjén zajlik majd a betegfogadás és a járóbeteg-ellátás, emeletén pedig a fekvőbeteg-ellátás. Az épület tetőszintjén mentőhelikopter leszállóhelyet alakítanak ki a kivitelezés során.

A projekt eredményeként a Közép-dunántúli régió betegeinek komplex onkológiai ellátását 2014 őszétől a kor igényeit mindenben kielégítő épület és felszerelés biztosítja Veszprémben. A meglévő 30 ágyas osztály helyett 62 ágyas fekvőbeteg osztály jön létre onkológiai és onkoradiológiai profillal, a kúraszerű kezelések magas szintű ellátásához nyújt hátteret a kialakítandó 12 ágyas speciális kezelő- és megfigyelő egység, a sugárterápiás ellátások keretében 2 korszerű lineáris gyorsító, valamint brachy­terápia és lokalizációs CT készülék segíti a gyógyító munkát, modern citosztatikus labor áll majd rendelkezésre és az új központ ad helyet az onkológiai járóbeteg-szakellátásnak is.

A farkasgyepűi Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézetben a korszerű betegellátás infrastrukturális körülményeinek javulását eredményezi a fejlesztés. A beruházás keretében 490 négyzetméteres diagnosztikai szárny épül két meglévő épület között, azok összekötésével.

– A Közép-dunántúli Régió az ország egyetlen olyan területe ahol jelen pillanatban nincs regionális onkológiai központ, egy évtizedes álom válik valóra ezzel a projekttel – nyilatkozta dr. Rácz Jenő. A megyei kórház főigazgatója elmondta, közel négymilliárdos beruházás keretében egy új, három szintes épületet húznak fel, valamint beszerzik a szükséges onkológiai eszközöket. – A finanszírozási források minden területen rendelkezésünkre állnak, illetve a követelményeknek megfelelő szakembereket foglalkoztatunk majd. A tervek szerint még ősszel megkezdődnek a kivitelezési munkálatok, s két év múlva elkészül az új onkológiai centrum Veszprémben – mondta dr Rácz Jenő.
 

vehir.hu
további cikkek
Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. tegnap 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. tegnap 17:01 Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. tegnap 11:32 Jobb utakat a Dózsavárosba! Jobb utakat a Dózsavárosba! Megtartotta hagyományos, tavaszi ülését a Dózsavárosi Tanács. tegnap 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.