Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Százötven százalékot kell nyújtani”

2012. február 23. 20:27
Fazekas Nándor beszámolója a Csehovszki Medvegyi elleni vereségről és az Atlético Mardid elleni meccset megelőző felkészülésről.

Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a „medvék” ellen – akiket itthon is nagyon nehezen gyűrtük le –, hiszen ők azt a nyitott védekezést alkalmazzák, amely ellen nekünk nem nagyon megy a támadójáték.

Egész héten készültünk, szerdán reggel pedig elutaztunk az orosz fővárosba, ahol nem várt nehézségek fogadtak minket. Gondolom, már mindenki olvasott arról, hogy a repülőtéren vízum problémák miatt megvárakoztatták három csapattársamat, akik csak éjszaka 2 óra körül értek be a hotelba. Aznap este így már nem is tudtunk edzeni a helyszínen. Sajnos elég kedvezőtlen alakultak a körülmények. Három órával előrébb tartottunk, mindent át kellett szerveznünk, kicsit későbbre tettük az ébresztőt, hogy kellőképpen ki tudjuk pihenni magunkat.

A mérkőzésen – ugyanúgy, mit idehaza a Kielce ellen – nagyon hullámzó teljesítmény nyújtottunk. Rosszul kezdtünk, az első félidő végére ugyan feljöttünk, de a szünet után megint gyengén teljesítettünk. Talán csak az első játékrész hajrájában játszott úgy a csapat, amivel lehetett volna esélyünk nyerni. Ekkor szereztünk gyors indításgólokat, ami szerintem egyébként a Veszprém legnagyobb fegyvere. A folytatásban azonban ezzel már nem tudtunk élni, míg az oroszok kihasználták a hibáikat, s akkor, amikor igazán kellett, gólra váltották a lehetőségeiket. A találkozó végére így sajnos már nem volt esélyünk nyerni.

Ezzel a két verességgel nagyon nehézzé tettük magunknak a helyzetünket, hiszen a kettőből bármelyik meccset megnyerve már biztosan meg lett volna a második hely a csoportban. Így viszont a csoport, sőt a Bajnokok Ligája egyik legfőbb esélyesével kell megküzdenünk hazai pályán a továbbjutásért, akik ellen pontot vagy pontokat kell szereznünk.

Mindenki tudja, hogy ez nem lesz egyszerű, hiszen az Atlético Madrid eddig idegenben mindenhol szerzett pontot. Annyi szerencsénk talán lehet, hogy nekik már nincs olyan égető szükségük erre a két pontra, így talán már arra is koncentrálnak, hogy minél kevesebb sérültjük legyen. A hírek szerint talán nem is teljes játékosállománnyal érkeznek. De én azt mondom, hogy nekünk ezzel nem szabad foglalkozni, hiszen ha ez valóban így lesz, akkor is nagyon erős ellenféllel találkozunk. Úgyhogy nekünk mindentől függetlenül százötven százalékot kell nyújtani ahhoz, hogy megfelelő eredményt érjünk el.

A csapat ennek szellemében készül egész héten. Vasárnap este már elkezdtünk a munkát és azóta úgy építettük fel a heti programot, hogy szombatra mindenki csúcsformába kerüljön. Véleményem szerint ez látszik is a csapaton. Nagyon szeretne bizonyítani a csapat, remélem, hogy ez a mérkőzésen ki is fog jönni. Számítok a szurkolóink bíztatására, hisz jól tudjuk, hogy a csapatnak ők a legnagyobb fegyverei.

Fazekas Nándor

Élőben közvetítjük

A vehir.hu élő, szöveges közvetítést ad a február 25-én (szombat) 17 órától kezdődő MKB Veszprém KC–Atlético Madrid Bajnokok Ligája mérkőzésről. Tudósítunk on-line beszámol a mérkőzés előtti történésekről is, a találkozó után pedig nyilatkozatokkal és képgalériával jelenkezünk.

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.