Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
12°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
12°C

VeszprémFest – pazar program

2012. február 27. 19:08
Operával, világzenével, jazzel, funkyval és egyéb gasztronómiai, kulturális kísérőprogramokkal várja az érdeklődőket a VeszprémFest július 18. és 22. között.

Mészáros Zoltántól, a VeszprémFest igazgatójától megtudhattuk a tegnapi sajtótájékoztatón a városháza Kossuth-termében, hogy idén lesz operaelőadás.

Donizetti Don Pasquale vígoperáját a darab egyik főszereplője, Miklósa Erika ajánlotta a közönség figyelmébe. Véleménye szerint a közönségnek nagy szüksége van vidám darabokra, főleg ilyenre, amelyben rengeteg sláger hallható. Az énekesnő szerint a darab nem csupán koncert lesz, annál több, hiszen jelmezzel, egyéb kellékekkel és színészi alakítással kívánják játékosabbá tenni az előadást.

A Káel Csaba által rendezett darabban Miklósa Erika partnereként a világhírű Ruggero Raimondi lép fel. Mellettük július 21-én szerepel Kálmán Péter, Horváth István és Mukk József, a művet Héja Domonkos vezényli.

Az idei világzenei előadó július 20-án a kubai Buena Vista Social Club lesz.

 

A poposabb hangvételről idén július 19-én a Mezzorforte és Matt Bianco gondoskodik. A jazz előadó a stílusteremtő gitárlegenda, George Benson lesz július 18-án.

Jegyeket már március 1-jétől lehet vásárolni, az árakról a fesztivál honlapján www.veszpremfest.hu-n lehet tájékozódni.

A tavaly megismert Rozé Rizling Jazz Napok idén 30 balatoni borásszal és 30 fellépővel fog kedveskedni már július 13-tól a veszprémieknek. A Jezsuita-templomban pedig kulturális kísérőrendezvényekre kerül sor, amelynek programját egy hónapon belül ismertetik.

Veszprém polgármestere, Porga Gyula örömmel üdvözölte a pazar programot, és elmondta, a 140 milliós összköltségvetésű fesztiválnak három éven keresztül évi 22 milliós támogatást tud nyújtani a város.
 

Pethő Imre
Kovács Bálint
további cikkek
Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. 2024. május 16. 22:15 Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. 2024. május 16. 14:40 Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Milyen nyomokból tudnak egy-egy várostrom menetére, vagy egyáltalán megtörténtére következtetni a régészek? Nagy Szabolcs Balázs régész erről tartott előadást a Laczkó Dezső Múzeum szabadegyetemi sorozatának részeként kedden. tegnap 21:41 Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Gizella királyné példája mutatja meg nekünk, mit jelent mindent odaadni Krisztusért és boldogságra lelni a szolgálatban – hangsúlyozta Dr. Udvardy György veszprémi érsek a Gizella Napok ünnepségsorozat nyitó szentmiséjén. 2024. május 15. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.