Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Esélyegyenlőségi tervet kell készíteni az iskolákban / – tanévnyitó az intézményvezetőknek –

2008. augusztus 27. 14:11
A jelenünk egyben a jövőnk is – mondta a veszprémi oktatási intézmények vezetői számára tartott vezetői értekezleten Debreczenyi János polgármester – , és az, hogy a bennünket követő generáció milyen lesz, az döntően rajtunk múlik. Az a feladatunk, felelősségünk – folytatta –, hogy az ifjúságot visszatereljük abba az irányba, amely a valós emberi értékeket rangsorolhatóvá teszi. Akkor járunk el helyesen, ha látják az emberek, hogy a város vezetése megbecsüli az oktató-nevelőmunkát.
A fenti gondolatokkal gyakorlatilag meg is nyílt a 2008/2009-es tanesztendő, igaz, egyelőre csak a vezetők számára. Ők majd a következő napok egyikén fogják tolmácsolni beosztottaiknak a felsőbb elvárásokat.

A Vetési Albert gimnáziumban tartott rendezvényen Szauer István, az Oktatási és Sport Iroda vezetője először azokat a vezetőket szólította meg, akik nyugdíjba vonulásuk (vagy egyéb ok) miatt elbúcsúznak az iskolapadtól, majd azokat, akik új vezetőként lépnek helyükbe.

A Ringató Körzeti Óvoda Teleki Blanka-díjas vezetője, a szintén Teleki-díjas (Dózsa György Általános Iskola) Eisenbeck István (betegsége miatt maradt csak távol), és az Apáczai-díjas Sándor László kapott tapsot kollégáitól, illetve virágcsokrot Szauer Istvántól.

Az új vezetői generáció képviseletében Korom Irén (Ringató Körzeti Óvoda), dr. Górné Fazekas Fazekas Ágnes (Cholnoky Jenő Ált. Iskola), Róka József (Hriszto Botev Ált. Iskola), illetve Irányi László (Ipari Szakközépiskola és Gimnázium) kapott csokrot.

Láthatóan közmegelégedettségre állhatott a többiek elé Kováts Péter, a Dohnányi Ernő zeneiskola Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt tulajdonosa, akit szintén az iroda vezetője köszöntött.

A folytatásban az intézmények gazdálkodásáról, a tárgyi és személyi feltételek helyzetéről volt szó. Az előadó kiemelte, hogy a veszprémi intézményekben a nevelőmunka eredményes volt, amit egyrészt alátámasztanak a pedagógusokat elismerő kitüntetések, valamint a különféle hazai és nemzetközi versenyeken való diákrészvétel.

Az új tanév kapcsán Szauer István kijelentette, hogy az oktatási intézményekben rendben lezajlottak a nyári karbantartások, meszelések. Több iskolában is bevezetik a moduláris szakmai oktatást, elindul a spanyol-magyar (két tanítási nyelvű) oktatás a Vetésiben.

Hangsúlyozta, hogy rövidesen el kell valamennyi intézményben készíteni az esélyegyenlőségi terveket.

Befejezésül jó tanesztendőt kívánt az irodavezető valamennyi, az oktatásban dolgozónak.

A rendezvényen közreműködtek zenével, tánccal, verssel a Vetési gimnázium diákjai.

Zatkalik András
további cikkek
Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. ma 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. ma 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. ma 9:05 Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Az MTA VEAB Tudományról szabadON című sorozatának következő eseményén is egy köztiszteletben álló akadémikussal beszélgetnek kötetlenül, a tudomány szerepéről és társadalmi felelősségéről, a kutatói pálya szépségeiról és kihívásairól. A helyszín idén is az MTA VEAB Székház panorámás kertje lesz most csütörtökön 17 órától. tegnap 13:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.