Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Rendőrök irányították a forgalmat / – pörgősebb lett az áthaladás –

2008. augusztus 27. 15:47
Ritkán (pontosabban: ma már ritkán) látott esemény szemtanúi lehettek azok, akik szerda délelőtt a Budapest út és a Cholnoky utak kereszteződésében jártak. A közlekedési lámpák helyett ugyanis fiatal rendőrök terelték a járműoszlopokat. Az esemény egy megyei döntő volt, melynek győztesei az országos megmérettetésen bizonyíthatják rátermettségüket.
A Veszprém megyei Baleset-megelőzési Bizottság rendezésében kapitányságonként két-két fő indult a látványos vetélkedőn. A Vehír érdeklődésére Kenyeres Ernő, a Nemzeti Közlekedési Hatóság főosztályvezetője elmondta, hogy 14 éves hagyománya van már a közlekedési versenynek, melyet a szervezők és a résztvevők is igen komolyan vesznek.

A megmérettetés célja egyrészt a szakmaiság megjelenítése, másrészt a szinten tartás, illetve a fejlesztés.

A vetélkedőre érkezetteket (köztük hölgy rendőröket is) ötfős zsűri (köztük Szőke András színművész) pontozta. Vizsgálták a kiállást, a megjelenést, a határozottságot, a mozgástechnikát, a forgalom ritmusának figyelését, egymás váltását stb.

A Vehír ottjártakor több gyalogos és közel lakó is figyelte az ötpercenkénti váltást, s a megkérdezettek többsége azt vallotta, gyorsabb, ritmusosabb volt az áthaladás az amúgy nem veszélytelen kereszteződésben. Az egyik versenyzőnek „kijutott” egy szirénázó mentőautó is. A rend őre a pillanat tört része alatt alkalmazkodott a helyzethez, s biztosította a szabad utat a mentőnek. Persze akadtak olyanok is, akik nem, vagy éppen félreértették a karjelzést, s bizony, áthúztak a sávokon.

A verseny győztese Waldmann Zsolt zászlós (Veszprémi Városi Rendőr-kapitányság) lett, második Tóth Viktor törzszászlós, Balatonfüred, harmadik Farkas Gábor főtörzsőrmester, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendőre lett. Különdíjat kapott Cseszneki Hédi törzsőrmester (Veszprém).

A közlekedők nevében is gratulálunk a közlekedés ügyes irányítóinak.

Zatkalik András
további cikkek
Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. ma 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. ma 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. ma 9:05 Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Az MTA VEAB Tudományról szabadON című sorozatának következő eseményén is egy köztiszteletben álló akadémikussal beszélgetnek kötetlenül, a tudomány szerepéről és társadalmi felelősségéről, a kutatói pálya szépségeiról és kihívásairól. A helyszín idén is az MTA VEAB Székház panorámás kertje lesz most csütörtökön 17 órától. tegnap 13:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.