Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Kivitelező kerestetik / Három pályázat érkezett a hulladéktársuláshoz

2008. augusztus 28. 17:24
Kedden lejárt a pályázati határidő, vagyis augusztus 26-ig küldhették be jelentkezésüket az Észak-Balatoni Hulladéktársuláshoz azok a cégek, akik megpályáznák a királyszentistváni hulladéklerakó kivitelezését. Összesen hárman jelentkeztek, az anyagokat szeptember végéig kielemzik, ez után derül ki, kik juthatnak a második fordulóba.

A KSR-2008 konzorcium (Közgép ZRt, STRABAG MML Kft., RESONATOR Kft.), a SÉD 2008 konzorcium (Bilfinger Berger Hungária Kft., REPÉT Kft., Geohidroterv Kft., Duna Aszfalt Kft.), illetve a HEMV Észak-Balaton konzorcium (Hídtechnika Kft., Euroaszfalt Kft., Mota-Engil Magyarország ZRt., VEGYÉPSZER ZRt.) nyújtotta be első körben pályázatát a kivitelezésre. A bíráló bizottság szakemberei (Környezetvédelmi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóság, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Társulás) az elkövetkező hetekben azt vizsgálják, hogy a jelentkező cégek alkalmasak-e a feladatra, rendelkeznek-e a megfelelő technikával és megfelelőek-e a referenciáik. Czaun János, a Társulás Elnöke a Vehírnek elmondta, hogy a várakozásnak megfelelően alakul a pályáztatás. szeptember végén, vagy legkésőbb október elején meghirdetik a második fordulót is, melyre már a szűrön átjutott konzorciumok konkrét ajánlatait várják. A győztesnek, akivel várhatóan még decemberben szerződést is köt a társulás, három feladatkört kell elvégeznie. Ki kell alakítania magának a királyszentistváni hulladéklerakónak a létesítményeit, többek közt a biológiai stabilizálót és a válogatót. Ezt követően meg kell építeni az ajkai, a pápai, illetve a tapolcai átrakóállomást, a veszprémi szelektív gyűjtőcsarnokot és balatonfüredi komposztálót. Végezetül a társulás 158 településén 400 szelektív gyűjtőszigetet kell kialakítani. Czaun János elmondta, nem feltétlenül az a befutó, aki a legkedvezőbb árajánlatot adja, hiszen számtalan tényezőt kell még figyelembe venni, többek közt az alkalmazandó technológia hatásfokát, illetve a cégek által felajánlott kötbér mértékét.

Füssy Angéla
további cikkek
Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. ma 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. ma 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. ma 9:05 Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Az MTA VEAB Tudományról szabadON című sorozatának következő eseményén is egy köztiszteletben álló akadémikussal beszélgetnek kötetlenül, a tudomány szerepéről és társadalmi felelősségéről, a kutatói pálya szépségeiról és kihívásairól. A helyszín idén is az MTA VEAB Székház panorámás kertje lesz most csütörtökön 17 órától. tegnap 13:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.