Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

Megvan az ötvenedik állatbébi / Nóra öt kisvidrát hozott a világra

2008. augusztus 29. 8:45
Két hete türelmetlenül vártak az állatkert dolgozói, a gondozók és persze Török László igazgató, hogy bejelenthessék, megszületett az ötvenedik apróság a vadasparkban, ahol célul tűzték ki, hogy ötven szaporulattal ünneplik a jubileumi évet. 49-ig simán ment minden, az utolsó jövevény az ötvenből vélhetően a tegnapi napon születhetett.

Nóra ellésére a legmodernebb technikával készültek fel az állatkertben. Bekamerázták a kifutót, így a dolgozók és most már a látogatók is tévéképernyőn keresztül láthatnak be az odúba. A fél éjszakát az állatkertben töltöttük, úgy örültünk a csöppségeknek – mondta a Vehírnek Török László. Már valamikor nap közben megszülethettek, viszont csak később fedeztük fel a kicsiket, amikor hangokat hallottunk az odújukból. Nórának és Zoltánnak, a két törpevidrának öt gyermeke született – ezzel valóra vált az idén 50. születésnapját ünneplő veszprémi állatkert óhaja. Az ajándék az állatok részéről sem maradt el. 

 

Az ázsiai törpe vidra rendkívül játékos, könnyen szelídíthető, mert jól tűri az ember közelségét. India és Délkelet-Ázsia jó részén Himalája lábától, Burmától és Kína déli részén keresztül a Maláj félszigetig mindenhol megtalálható. Folyókban, patakokban, víztározókban, rizsföldeken és folyótorkolatokban él. Igen csökevényes karmai vannak. Kevesebb halat fog, mint a többi vidrafaj, inkább rákot, puhatestűt és kisebb állatokat eszik. Rendszeresen szaporodik, alomszáma 4-6 kölyök.

Füssy Angéla
további cikkek
Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. ma 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. ma 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. ma 9:05 Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Az MTA VEAB Tudományról szabadON című sorozatának következő eseményén is egy köztiszteletben álló akadémikussal beszélgetnek kötetlenül, a tudomány szerepéről és társadalmi felelősségéről, a kutatói pálya szépségeiról és kihívásairól. A helyszín idén is az MTA VEAB Székház panorámás kertje lesz most csütörtökön 17 órától. tegnap 13:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.