Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

A vendégforgalom nőtt, a bűncselekmények száma csökkent / Elismerést kaptak munkájukért a nyárra idevezényelt rendőrök

2008. augusztus 29. 15:38
Megköszönte és elismerte a nyári időszakra a Balaton-partra vezényelt kollégák munkáját a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója, Váradi Károly ezredes. Az idegenforgalom növekedése mellett is tovább csökkent a bűncselekmények száma, életellenes bűncselekmény és rablás egyáltalán nem történt, továbbá korrupciós bejelentés sem érkezett - hangzott el a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon.

A balatoni idegenforgalmi főidényben a vendégforgalom tovább nőtt, a bűncselekmények száma ezzel ellentétes irányban alakult. A déli parton 20%-os csökkenés történt a korábbi évek stagnálása és enyhe emelkedése után, az északi parton az előző évek tendenciája folytatódott, a 8-12% csökkenést további 4-5%-os javulás követte idén. Életellenes bűncselekmény és rablás egy sem történt. 4-5 "igazi" gépkocsilopás volt, a többi inkább figyelmetlenség okozta alkalmi eltulajdonítás. A gépkocsifeltörések is ritkultak a rendőri jelenlétnek köszönhetően.
Fontosnak tartom, hogy nem érkezett hozzánk korrupciós bejelentés - folytatta Váradi Károly -, és komolyabb fegyelemsértés sem történt. A parancsnokok megfelelő kapcsolatot alakítottak ki az ideiglenes állománnyal is, és fegyelmezetten dolgoztak a családjuktól távol szolgáló kollégák is.
A július-augusztusi időszakban végzett munkájuk elismeréseként az ezredes utalványt adott át Maráczi Ágoston őrnagynak, Kovács Eszter és Kiss Péter főtörzszászlósoknak,  Milisits Gabriella törzszászlósnak, Balogh Péter és Csabai András zászlósoknak.

vehir.hu
további cikkek
Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. ma 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. ma 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. ma 9:05 Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Az MTA VEAB Tudományról szabadON című sorozatának következő eseményén is egy köztiszteletben álló akadémikussal beszélgetnek kötetlenül, a tudomány szerepéről és társadalmi felelősségéről, a kutatói pálya szépségeiról és kihívásairól. A helyszín idén is az MTA VEAB Székház panorámás kertje lesz most csütörtökön 17 órától. tegnap 13:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.