Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
18°C

8.5 millió a Bakonyi Házra és további pénzek a térségben

2008. augusztus 29. 16:53
A Bakonyi Ház helyreállítására 8.5 millió forintot szavazott meg a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács a vis maior keret terhére. Döntöttek a Királyi Régióért díj díjazottjáról és a 2008. évi Terület- és Régiófejlesztési Célelőirányzat (TRFC) pályázatairól.
A Tanács döntése értelmében a Királyi Régióért díjat, melyet az oktatás, a tudomány, a kultúra területén kiemelkedő személyek vehetnek át, ebben az évben dr. Mészáros Ernő, az MTA Veszprémi Területi Bizottságának és a Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Tanácsának elnöke kapja.
A TRFC pályázatok Veszprém megye számára biztosítják ezúttal a legtöbb forrást a régióban - mondta a KDRFT elnöke, Pál Béla - Többek között Tapolca és térsége közmunkaprogramjának fejlesztésére jut a keretből, a Gyermekmosoly Alapítvány és a vállalkozók közül a dudari Duszén Kft. nyert pályázatával. Somlóvecse csapadék-elvezető rendszer kiépítésére, Zalagyömrő utcai bútorokra és tereprendezésre kap támogatást.
A 2009-2010-es akcióterv elkészítése előtt fórumot szervezünk - folytatta-, ahol önkormányzatok, civil szervezetek és a gazdasági élet szereplői is elmondhatják véleményüket. A nagy igényre való tekintettel ősszel újabb oktatásfejlesztési pályázatokat írunk ki 4 milliárd forintos kerettel.


A Bakonyi Ház május 20-án égett le, augusztus 20-ára helyreállították

A Bakonyi Ház 4 hónapja égett le - vette át a szót a város polgármestere, Debreczenyi János -, és akkor ígéretet tettünk a Lackó Dezső Múzeum igazgatóasszonyának, hogy augusztus 20-ára helyrehozzuk az épületet. Hartmann Ferenc képviselőtársam ötlete volt, hogy a Fejlesztési Tanács vis maior keretének terhére pályázatot nyújtsunk be, amelyen elnyertünk 8.5 millió forintot. A helyreállítás teljes költsége 15 millió volt, de bízom benne, hogy a rendőrségi vizsgálat végén a biztosító a teljes összeget megtéríti.
Amikor hírt kaptam a tűzről, éppen Székesfehérváron tartózkodtam - tette hozzá Hartmann Ferenc -, és azonnal tudtam, hogy veszprémiként mi a dolgom. Örömmel látom, hogy sikerült ilyen összefogással helyreállítani az épületet.
Különösen a külföldi látogatók körében népszerű a ház - mondta a múzeumi igazgatóság vezetője, V. dr. Fodor Zsuzsa - 1935-ben épült a ház egy öcsi parasztház mintájára. Mivel döngölt falai és padlója van, körülbelül fél év kell a kiszáradáshoz, így csak 2009 tavaszán tudjuk megnyitni a közönség előtt.
vehir.hu
további cikkek
Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. ma 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. ma 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. ma 9:05 Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Az MTA VEAB Tudományról szabadON című sorozatának következő eseményén is egy köztiszteletben álló akadémikussal beszélgetnek kötetlenül, a tudomány szerepéről és társadalmi felelősségéről, a kutatói pálya szépségeiról és kihívásairól. A helyszín idén is az MTA VEAB Székház panorámás kertje lesz most csütörtökön 17 órától. tegnap 13:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.