Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szakértői kormány: Kinek a találmánya?

2008. szeptember 2. 14:50 // Forrás: MTV
Az ötpárti egyeztetés után úgy tűnik, az SZDSZ álláspontja szerint szakértői kormányt kell felállítani, maga Fodor Gábor, a párt elnöke is úgy fogalmazott a királyi televízió politikai műsorában, hogy soha nem voltunk még olyan közel ezen szakértői kormány felállításához, mint most. Véleménye szerint, ha ez a kezdeményezés, melyet a liberálisok tavasszal felvetettelk nem nyer többséget, akkor el lehet gondolkozni az előrehozott választások megtartásáról. Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a Fidesz, szemben az SZDSZ-szel már 2006-ban javasolta a szakértői kormány felállítását.

A Fidesz már 2006-ban azt javasolta, hogy egy dolgát értő szakértői kormány jöjjön létre, az öt frakció által megállapított limitált hatáskörrel - mondta az ellenzéki politikus, miután részt vett a házelnöknél tartott ötpárti egyeztetésen. Navracsics, illetve a Fidesz továbbra is kiáll azon álláspont mellett, miszerint nem politikusokból kell állnia ennek a szakértői kormánynak, hanem olyan szakemberekből, akik mind az öt párt bizalmát bírják. Amikor a nagyobbik ellenzéki párt ezt felvetette és keresztül akarta vinni a parlamenti pártokon, az MSZP és az SZDSZ képviselői el sem menetek a megbeszélésre – mondta a frakcióvezető. Az SZDSZ belügyeit, illetve annak álláspontját nem kívánta véleményezni.

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke, illetve Gulyás József, az országos tanács elnöke is úgy nyilatkozott az egyeztetést követően, hogy változásra van szükség a kormányzatban. Gulyás szerint, ha Gyurcsány Ferenc nem mond le, "felelősségteljesen kellene viszonyulni a szakértői kormány gondolatához".

Füssy Angéla
további cikkek
Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár gyászhír Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár Váratlanul elhunyt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön. tegnap 18:02 Kibérelte a helyét Veszprém az ország legélhetőbb városainak dobogóján Kibérelte a helyét Veszprém az ország legélhetőbb városainak dobogóján Veszprém továbbra is őrzi helyét az élmezőnyben a hazai élhetőségi rangsorban. Ezúttal a MBH Jelzálogbank készített összesítést hét kritérium szerint az ország járásairól, amiben a veszprémi járás a top 10-ben, a Királynék városa pedig a dobogón szerepel. tegnap 14:08 Országjáró állatvédelmi szakmai nap-sorozat indul a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány szervezésében állatvédelem Országjáró állatvédelmi szakmai nap-sorozat indul a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány szervezésében A Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos támogatásával 2024 őszén országjáró állatvédelmi szakmai nap-sorozatot indít „A hatékony és eredményes állatvédelmi eljárásokért, mert közös ügyünk az állatvédelem!” címmel. tegnap 11:43 Tízéves az Amigos a gyerekekért Alapítvány Forgács-Fábián Sára Tízéves az Amigos a gyerekekért Alapítvány Forgács-Fábián Sára tíz évvel ezelőtt hozta létre az Amigos a gyerekekért Alapítványt, a kórházban fekvő gyerekeket segítő nonprofit szervezetet. tegnap 21:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.