Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Folytatódnak a csatornázási munkák Veszprémben, közel 9 millió euróra pályázunk / Ülésezett a Városfejlesztési Bizottság

2008. szeptember 3. 13:45
Többek közt a csatornázási munkák folytatását biztosító pályázatról tárgyaltak és döntöttek kedden a Városfejlesztési Bizottság ülésén. Új szennyvízelvezető csatornákat fektetnek le, valamint rekonstrukciókat is végeznek – közel 8000 folyóméteren cserélik ki a gerincvezetéket – tudtuk meg Brányi Mária bizottsági elnöktől. A képviselők elfogadták további három benyújtásra váró pályázati anyagot, a szentkirályszabadjai területrendezési terv, illetve a Gyulafirátót határában tervezett beruházáshoz szükséges területrendezési terv módosítást. Tárgyaltak a Közgazdasági Szakközépiskola várbeli épületének jövőjéről is. Az eladás mellett egyetlen képviselő szavazott.
Vizsgálatot kezdeményezett a Városfejlesztési Bizottság annak érdekében, hogy feltérképezzék, hol vannak problémák Veszprém területén a csapadékvíz elevezetéssel. Készül egy úgynevezett részletes záportérkép is. Az eredményekből kiderül majd, milyen irányban kell tovább lépnünk – mondta a Vehírnek Brányi Mária. Nem csak csapadékvíz elvezetés hanem szennyvíz és ivóvíz csatorna ügyében is történt előrelépés. Második fordulójához érkezett a szennyvízelvezetési projektünk – tájékoztatott az elnök asszony. Az ülésen megszavazták a benyújtandó pályázatot, melyen 8 millió 400 ezer eurót nyerhetünk el csatornarendszerek kiépítésére, gerinccserékre, illetve rekonstrukcióra. 18 utcában gravitációs csatornát, további 2 utcában nyomóvezetéket építünk ki eddig csatornázatlan területeken. Komoly rekonstrukciókat végeznek a Jutas lakótelepen, a Pápai út környékén, a belvárosban, az egyetemi városrészben, valamint Dózsavárosban is. Tulajdonképpen minden olyan területen elvégezzük a felújítási munkálatokat, ahol korszerűtlen volt a csatornarendszer. 8000 folyóméteren fektetünk le gerincvezetéket és további 9000 folyóméteren történik majd a rekonstrukció – mondta Brányi Mária. Az ivóvízvezeték rekonstrukciója 7-8000 négyzetméteren valósul meg, és a szennyvíztisztító telepen is történnek korszerűsítések.



A pályázat benyújtásához az önkormányzatnak 4,3 millió forint kötelezettséget vállalnia a költségvetés terhére. Brányi szerint, ha elnyerjük a várt összeget és ezek a munkálatokat nyugtázhatjuk, még a csapadékvíz elvezetés terén lesz tennivaló.

A Városfejlesztési Bizottság ülésén döntöttek továbbá a turisztikai desztinációs managementtel kapcsolatos pályázat, az idősek otthonának felújításáról szóló pályázat, illetve a művelődési központ könyvtári fejlesztéseit célzó pályázat benyújtásáról.

Tárgyaltak továbbá fakivágási kérelmekről, valamint a Martinovics tér felújítása során elvégzendő facserékről. Úgy határoztak, hogy két ütemben cserélik kőrisre a nyárfákat, ősszel az első 15-öt, majd jövő évben a többit is. Bejárást is tartott a bizottság a parkosított városrészekben, ahol indokolt lehet természeti értékeink védelme.


Füssy Angéla
további cikkek
Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. ma 21:58 Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. ma 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. ma 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. ma 9:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.