Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Erőfelmérő előtt az 1. FCV

2012. április 6. 20:15
Az április 14-15-ei futsal Magyar Kupa döntő előtt a veszprémiek rutinos játékosával, Weisz Zoltánnal beszélgettünk.

Mint arról már több alkalommal beszámoltunk, április 14-15-én a Veszprém Arénába látogat a magyar futsal színe-java. A Magyar Kupa szombati férfi elődöntői és a másnapi női és férfi finálé mellett számos program (melyről részletesen itt olvashat) várja a labdarúgásért rajongókat.

A viadal résztvevője az 1. Futsal Club Veszprém, amely újonc csapatként kvalifikálta magát a legjobbak közé. Németh Gábor vezetőedző együttese a szombati (18 óra) elődöntőben az élvonal egyik kiemelkedő tudású együttesével, a válogatott játékosokat és kiváló képességű légiósokat felvonultató Berettyóújfaluval találkozik.


Weisz Zoltán

A vehir.hu az esemény kiemelt médiatámogatójaként többrészes cikksorozattal harangozza be a rangos sporteseményt. Elsőként a veszprémiek játékosát, Weisz Zoltánt kérdeztük.

– Úgy indultunk neki a sorozatnak, hogy szeretnénk minél tovább jutni. Az elmúlt fordulókban aztán jöttek az eredmények, és sikerült kivernünk két NB I-es csapatot is, amely tett véleményem szerint bravúr kategóriába sorolható – tekintett vissza az eddigi küzdelmekre a labdarúgó, majd hozzátette: nagy érdeklődéssel várjuk a kupadöntőt, hiszen a Győr és a Berettyóújfalu elit szintet képvisel a honi sportágban.

– Remek erőfelmérő lesz számunkra a Berettyóújfalu elleni találkozó. Kiderül, hogy az elmúlt egy évben mennyit sikerült fejlődni. Igaz ez az egyéni képessége és a csapatmunka terén is. Meglátjuk, hogy a csapat mit tud megvalósítani abból, amit az edzőink elvárnak és amit hétről hétre gyakorlunk a tréningeken. A játékunk NB II-es szinten már működik, de ez egy más dimenzió lesz – szögezte le a labdarúgó.

Weisz tisztában van azzal, hogy nem csapata a párharc esélyese, azonban ígéri, mindent el fognak követni, hogy szoros mérkőzést játszanak.

– Természetesen mindig a győzelem a cél számunkra. Igaz, ezúttal nem mi vagyunk a meccs esélyesei, hiszen a rivális csapata válogatott játékosokból és idegenlégiósokkal van tele, akik évek óta űzik ezt a sportot. Szeretnénk azonban minél szorosabb meccset játszani és szép eredményt elérni. Személy szerint akkor lennék elégedett, hogyha játék képét tekintve partiban lennénk az ellenféllel. Az pedig, hogy Veszprém rendezi ezt a tornát, plusz motivációt ad nekünk, bár ezzel egyébként sincs problémánk. Reméljük, hogy minél többen kijönnek az Arénába, én pedig ígérhetem, hogy szívünket, lelkünket kitesszük a pályára.

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.