Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Elfogták a palotai vandálokat / Emlékműveket rongáltak és autókat gyújtogattak a fiatal fiúk

2008. szeptember 4. 22:07
Mint arról már korábban hírt adtunk Várpalotán egymás után több nemzeti jelképet is megrongáltak ismeretlen vandálok. Először a várnál döntöttek ki egy zászlórudat, majd a Trianoni Emlékmúzeumnál egy keresztet, megrongálták a palotai olimpikon márványtábláját, legutóbb pedig a tavasszal átadott Wass Albert emlékpark 13 almafája közül törtek derékba négyet és levizelték az erdélyi író márványtábláját. A várpalotai rendőrkapitány arról értesítette a Vehír szerkesztőségét, hogy gyors és eredményes nyomozati munkának köszönhetően a napokban elfogták.

Az alig 14. életévét betöltő B. Roland, valamint a vele azonos korú F. István és 16 éves harmadik társuk, É. Tamás a nyári vakációt kihasználva, felügyelet nélkül rótták a várost. Időtöltésük egyik kedvenc helye volt az egykori városi strand területe, ahol a települési önkormányzat Wass Albert emlékére ligetet alakított ki 13 darab kétszer iskolázott díszalmafa elültetésével. A fiatalok kedvenc helye az ”erőfölény” áldozata lett, amikor a három fős társaság tagjai erejüket fitogtatva mutatták be egymásnak, miként lehet a fiatal csemetéket könnyen elpusztítani. Az unatkozó társaság hasonló jellegű megmagyarázhatatlan rongálást követett el akkor is, amikor 2008. január 19-én az éjszakai órákban Várpalota város Rákóczi telep városrészében egy Polski Fiat típusú személygépkocsit gyújtott fel, illetve akkor is, amikor 2008. augusztus 29-én, ugyancsak éjszaka egy várpalotai kisbolt kirakatát kővel bezúzta – áll a Várpalotai Rendőrkapitányság szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében. A tizenéves várpalotai fiúk beismerő vallomást tettek, szabad lábon védekezhetnek.

Megtudtuk, hogy az eredmények után tovább folytatják a nyomozást a hasonló ügyek felderítése érdekében. dr. Szabó János alezredes, várpalotai rendőrkapitány a Vehírnek azt mondta, a rendőrség a bűncselekményekkel felderítésével foglalkozik, s nem foglalnak állást politikai kérdésekben. A rongálások ügyében ugyan is többen, többek közt a Közterület felügyelet vezetője és a polgármester is úgy fogalmaztak, hogy az elkövetők kimondottan jobb oldali szellemiségű emlékművekre utaztak, így a bűncselekményeknek politikai üzenete van. A rendőrkapitány kijelentette, hogy minden ügyet komolyan vesznek, minden tőlük telhetőt megtesznek az elkövetők felderítésére, a közrend és a közbiztonság fenntartására, azonban nem kizárólagos feladatuk a „csemeték” megóvása, mind a fák, mind a gyermekek és fiatalkorúak vonatkozásában, hanem minden érdekelt félé.

 

 

Füssy Angéla
további cikkek
Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. ma 21:58 Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. ma 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. ma 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. ma 9:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.