Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
19°C
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
19°C

Bemutatkoztak a VEN csapatai

2012. április 16. 18:17 // Forrás: Fotók: Pacher Markus
Hivatalos sajtótájékoztatón ismerkedhettek meg a sajtó munkatársai a jövő héten kezdődő XXIV. Veszprémi Egyetemi Napok főszereplőivel.

A hétfői sajtótájékoztatón a Diákrektori Hivatal tagja, Gombás Kornél konferálta fel az április 23-28. között zajló XXIV. Veszprémi Egyetemi Napok főszereplőit, az öt csapatot, akik a diákrektori címért szálltak versenybe. Idén az InVENtors, a VENstern, a VENted, a RapVEN, valamint az Úttörők kerültek reflektorfénybe.

„InVENtors. Feltalálók. A név hallatán kinek ne jutna eszébe a Vissza a jövőbe szeleburdi dokija, bármely szuperhős ádáz ellensége a gonosz professzor, esetleg Dexter laboratóriuma? És remélhetőleg a név elhangzása után már a szemetek előtt van a virgonc kis magenta rosszaság: Nanomanó. Ezek mind mi vagyunk, a VEN-en összefuthatsz akár egy félresikerült kísérlet eredményével, vagy a világ legnagyobb feltalálójával is. Kortesprogramjainkon biztosítjuk számotokra hogy ne unatkozzatok, mindenki kipróbálhasson néhány feladatot, majd inverzegyetemi előadásaink során szeretnénk megnevettetni, és ámulatba ejteni titeket. Az egész VEN ideje alatt felkereshetitek a csapatkocsmánkat, ahol a gyönyörű látvány és a frissítő nedű biztosan garantált. És ha ezek az elemek még mindig nem győznek meg, hogy szavazatoddal minket támogass, akkor a főműsorunk és filmünk lesz az, ami felteszi az i-re a pontot.”

„Egyszer volt, hol nem volt, a Gulya-dombi fennsíkon innen, a Séd-patak szurdokján túl, ott, ahol a kurta pénzű diák az Úr, volt egyszer egy vadnyugat. E kalandos vidék WESTprém nevű kisvárosa lett az úticélja magányos hősünknek, Matt VENetton-nak (Vass Máté), aki már sebesen vágtat a Kárpát-medence felé, ugyanis táviratot kapott, hogy itt valami nagy tivornya van készülőben. Ittléte alatt hű társa lesz D. Jockey (Timár Balázs), a rettenthetetlen helyi seriff, valamint a méltán híres Saloon sokat tapasztalt vezetője: Madame Panthera (Farkas Edit) is. Csatlakoznak hozzájuk a város legelvetemültebb banditái és a Saloon minden igényt kielégítő munkatársai: a csapos és a kurtizánok is. Együttes erővel fogják biztosítani a VENpolgárok gondtalan duhajkodását. A velük eltöltött egy hét alatt nem lesz hiány könnyű nőcskékben, nehéz fiúkban, rövid italokban, hosszú éjszakákban, hideg sörben és forró hangulatban.”

„Áprilisnak mindenki örül, hiszen csiripelnek a madarak, nyílnak a virágok, hosszabbak a nappalok és rövidebbek a szoknyák. Ennek ellenére az igazi VENpolgárnak nem ez jut eszébe, hanem remegő térddel-lábbal várja a VEN-t! Ebben az évben feltűnt egy ismeretlen banda, akik mindenféle dolgokat kínálnak neked a VEN előtt, közben és ha úgy döntesz, utána is. A VENted csapata börtönből szabadult igazi csirkefogókból áll, akik az új életüket azzal szeretnék kezdeni, hogy meginvitálnak titeket egy igazi alkohol és alkoholmentes (kinek ízlése szerint) gőzös hétre, ahol részed lehet szórakoztató feladatokban, szemet és ízlelőbimbókat gyönyörködtető tevékenységekben. Velünk megláthatod, hogy a börtön ablakába igenis besüt a nap és az évek nem szállnak csak úgy tovább, mint egy múló pillanat. A banda feje :Káttya és két hű társa Fanna és Doroti) semmit nem bíznak a véletlenre. Céljuk, hogy minden VENpolgár és VENszprémi lakos jól szórakozzon. Ha mérVENhetetlenül jól akarod érezni magad, új dolgokat akarsz kipróbálni és új emberekkel ismerkedni, akkor ne villogjon tovább a fejedben a WANTED felirat, hiszen itt vagyunk, megérkezett a VENted!”

„RAP van, volt, lesz, főleg, hogy ha Tibes rektor lesz..." ilyen csapat a VEN-en rég nem volt már, VENpolgár! Tibes a két kortessel az egész hétre ráflessel, és ha az egész hétből öt perc lesz meg, minket ezért ne vess meg! A ritmus-bombánk bármikor eltalálhat téged, ezzel garantálva, hogy elér a végzet! Eddig frankón flottul ráálltál a zenére, a bulikon és partikban tombolj majd a miénkre - ez lesz a végcél, hallatni a hangunkat, és ha rövid időre is, de elfeledni a munkát. Feltaláljuk magunkat, mindegy mi a probléma, attól hogy zenészek vagyunk, lakóhelyünk nem Bréma. Nagy zenészek, kis dobosok haladnak az élen, körözik őket a vadnyugaton s keleten, északon és délen. Jól rappelt Vietnám, köszön az olasz az Etnán, te meg tátod a szádat a nevünk hallatán: RAPVEN! kRAPpapírba csomagolva, ütős beat-en lovagolva, önmagadból nem kikelve, pattanj velünk fel a VEN-re!”

„Legnagyobb örömünkre a KNPCS KISZ Táborának lelkes polgárai is bejutottak a nyizsnyijnovgorodi bauxit bánya látogatásáért folyó harcba. Első alkalommal érkeztek külföldi kispajtások is hazánk egyik legelismertebb ifjúsági táborába. Az egyik VENdégoktató azt nyilatkozta: „Három KISZemelt ifjú polgárra különösen büszkék lehetünk, akik egyesült erővel vezetik a munkásifjúságot a céljuk elérésében. Név szerint Ádám őrsvezető pajtás, Szöszke Milch, az NDK kispajtása és Gópé Nyikolajevics a szovjet küldöttség diákja.”Az Úttörőkkel szemben még négy intézmény szeretne nyerni: a Technika Tábor, a Munkáspárt Dalos Pacsirtáinak Zenetábor, a Ribizke Leánynevelő Intézet nyári tábor, valamint a Vad Nyugati Imperialista Tábor pajtásai. Útjaink törői egy héten keresztül fognak versengeni egymással, hogy bebizonyítsák, ők képviselik leghitelesebben az úttörők tizenkét pontját. A végeredmény KISZámíthatatlan!”

A XXIV. VEN-en a szervezők szorosabb együttműködésben bíznak Veszprémmel, ennek érdekében a városi önkormányzat közéleti és civil fórumot is szervez, és az egyetemi napok képviselői a városi közgyűlésen is bemutatkoznak majd. A rendőrség bűnmegelőzési és drogprevenciós kampányokkal is készül.

Balassa Gergő

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.